Xbox prva generacija

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
mtl: konzola se mora vklopit tudi na pritisk na eject gumb! Ventilator je po defaultu precej tih, tvoj je verjetno že "malce" izrabljen, probaj ga menjat.

HITMAN: poskusi igro dati v mapo e:\games\nfs, games je neuradno mapa za ripane igre.

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Citat:
Uporabnik ThorZEN pravi:

HITMAN: poskusi igro dati v mapo e:\games\nfs, games je neuradno mapa za ripane igre.

A tako !?
To mapo sem zasledil na svojem disku, ampak nisem vedel, da je to to ...
Grem poskusit in javim.

Kaj se tiče gumba: ima ThorZEN prav ... tudi tam se vklopi konzola
redface-1.gif

Nikoli tega nisem prakticiral, ker pač je gumb za vklop.

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Citat:
Uporabnik ThorZEN pravi:

DELUJE !!!
cheer.gif

Hvala ti !

P.S.
Pa bo pogon manj trpel !
cheer.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik ThorZEN pravi:
mtl: konzola se mora vklopit tudi na pritisk na eject gumb!
Jup, se vključi, vendar hkrati vrže tudi disk ven. Medtem ko na gumb za vklop se mi pa ne vklopi
confused-1.gif
. A ga je potrebno precej časa držati, ali je dovolj le kratek pritisk na ta gumb? Kako je pri izklopu? Držati ali le kratek pritisk?

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
HITMAN: super, np.

mtl: Oboje le kratek pritisk. Na power gumb je ponavadi zvezan mod-chip, kratek pritisk - chip off, dolg pritisk - chip on. Mogoče je bil čip že vgrajen (ali pa še je), pa je kdo pozabil kakšno žico, ali pa celo kaj skuril.

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
MTL:
če se ne motim si nekje omenjal tudi ceno in sicer 50€ !
V kolikor se motim se opravičujem, če se pa ne, potem pa se čudim, da se za takšen denar SPLOH vklopi. Veš kako je ... malo denarja malo muzike.

Upam, da zadeva deluje in da bi ti služila svojemu namenu.

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Recimo pri meni ni potrebno nič kratko ali dolgo pritiskat, saj čip vklopim in zadeva deluje, ko pa želim imeti XBOX "brez" čipa, pa ga enostavno izklopim - čip mislim.

Ni formata, ki ga konzola nebi prebrala. DivXe si lahko ogledam z podnapisi, ki se dodatno naložijo, izbiram pisavo ... mah z divxi lahko na konzoli počnem več kot pa na DivX playerju, ki ga imam, kjer ni mogoče povečat podnapisev.
rolleyes-1.gif

Je pa res, da imam v sami konzoli čip, kateri je bil takrat ko je prišel na tržišče No.1 in še kar nekaj časa za tem in sicer XECUTER2 z Biosom 8.xx. Zadeva mi še danes deluje BP, pa jo otroci (pa tudi jaz) igramo sigurno 3x na teden po 4 ure.

Tako zgleda ko je čip na OFF/ON :

EDIT: pozabil prilimat sliko
rolleyes-1.gif

Slike sem naredil na hitro, pa pozabil sem prah obrisat
redface-1.gif
)

Nazadnje urejeno:

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik ThorZEN pravi:
HITMAN: super, np.

mtl: Oboje le kratek pritisk. Na power gumb je ponavadi zvezan mod-chip, kratek pritisk - chip off, dolg pritisk - chip on. Mogoče je bil čip že vgrajen (ali pa še je), pa je kdo pozabil kakšno žico, ali pa celo kaj skuril.
No, sem kontaktiral s prodajalcem. Baje je ob registraciji konzole brezplačno dobil dodaten kabel, da lahko z joypade-om ugašaš in prižigaš konzolo
cheer.gif
. Na zelen oz. rdeč gumb. Bom stestiral zvečer, če to drži. A sicer se ne da tako vključiti in izključiti konzole (preko joypade-a)?

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
V originale ne gre, ne. Lahko le resetiraš z joypadom. So pa razni dodatki, da lahko prižigaš in ugašaš tudi preko daljinca.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik ThorZEN pravi:
V originale ne gre, ne. Lahko le resetiraš z joypadom. So pa razni dodatki, da lahko prižigaš in ugašaš tudi preko daljinca.
Hm, no tole preko daljinca me bolj zanima? To z joypadom niti ni tako interesantno.
Kaj se pa potrebuje za preko daljinca?

gorazdo

Pripravnik
6. avg 2007
323
1
18
Ljubljana
To imaš vejretno kako zaščito... napajalnik je v sami konzoli - do nje gre navaden 2 žilni kabel (tak kot npr. za fen
grin1.gif
).

Kot novopečenemu lastniku ti svetujem branje tele teme - sicer zelo obširne, a je polna koristnih informacij.
Lahko si jo sprintaš in bereš v postelji pred spanjem; vsak dan malo
17758-icon_confused.gif

Kar se ventilatorja tiče v XBMCju nastavi, da kišta sama regulira temperaturo - npr. procesor na 55 stopinj; upočasni vrtenje ventilatorja -> in je vseskupaj bolj tiho.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Hvala za temo. Sem jo že skoraj v celoti ''prežvečil''
grin1.gif
. Na podlagi te teme sem se tudi odločil za Xbox.

Sem pa tudi že na modani od znanca ravno sprobal nekaj igric in moram reč, da sem kar malce razočaran nad samo kvaliteto igric. Tako da bo izgleda glavna vloga ostala kar DivX player.

No, tisto glede vključevanja ne bo držalo. Upam, da ni preveč skurjeno noter in da je le kakšen kabelček. Se bo videlo na začetku novembra, če se bo dalo modat.

Sicer pa še vprašanje: kako imate kaj urejeno ozvočenje. Namreč za poslušanje muzike je nesmiselno, da gredo zvočniki na TV in mora biti potem tudi TV vključen. Sam razmišljam, da bi zvok vezal na radijski sistem, vendar pa bi potem pri filmu moral biti vključen še radio
rolleyes-1.gif
.
Obstajajo kakšni razdelilci činč kablov, tako da bi iz Xbox-a na razdelilec od tam pa na TV oz. radio pač odvisno kaj bi potreboval?

gorazdo

Pripravnik
6. avg 2007
323
1
18
Ljubljana
jaz sem ga (s činči) priklopil na HiFi v dnevni sobi (ni surround); me ne moti, da moram ob gledanju filmov vklopiti HiFi; itak se boljše/lepše sliši kot na TV speakerjih.

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Tudi sam imam zadevo priklopljeno preko SONYevih komponent, ki potpirajo surround in ostale finese in je zvok fenomenalen fantastičen, sploh strelske igre, ko pritisneš na petelina !
cheer.gif

Nisi zadovoljen z samo kvaliteto iger !? Hmm ... zanimivo, eden redkih !
Imel sem pred leti SonyPlaystation 2 , prav tako modano in res nisem bil nekako najbolj navdušen, pa ne nad kvaliteto iger, temveč nad možnosti, ki ti jih konzola nudi. Pri Xboxu pa imam vse, čeprav DivX filmov ne vrtim na Xboxu, saj zadeva ni najbolj priporočljiva za sam laser. Za Divxe imam player. Zdaj je vprašanje na kaj ima tvoj kolega zadevo priklopljeno, da ti nisi bil zadovoljen ?
rolleyes-1.gif

Jaz osebno kot sem rekel imam na Sony-evi komponenti z dual Bass Systemom, vseskupaj pa gledam na 82cm WideScreen TVju, kjer je pravi užitek igrat bilokatero igro.
Ker sem z njo zadovoljen, bo tudi naslednja konzola, ki bo prišla v hišo znamke Microsoft, o tem ni dvoma.

Lep pozdrav

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Glede kvalitete iger sem mislil, da ni kakšne večje razlike v primerjavi s tem, da igraš na PC-ju.
Večina iger je namreč skoraj identičnih. Sem pričakoval večjo razliko v igrivosti.

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
No, o tem nisem razmišljal ... ker na računalniku ne igramo igric, ampak računalnik uporabljamo za resnejšo delo in prav zaradi tega obstajajo konzole, ki pa imajo še eno prednost.
Zakaj je konzola boljša kot računalnik ?

Pri izidu nove XBOX igre enostavno DVD vstaviš in igraš, pri računalniku je pa tako, da moraš pri izidu nove igre MENJAT POL računalnika, da jo sploh lahko poženeš.

Zato prisegam na XBOX, meni je stvar super .... škoda mtl da nisi odštel mal več denarja in si kupil konzolo kot se šika !

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik HITMAN pravi:
Zato prisegam na XBOX, meni je stvar super .... škoda mtl da nisi odštel mal več denarja in si kupil konzolo kot se šika !
A to misliš Xbox 360?
Namreč, kot sem rekel, bo primarna naloga kot multimedijski center, kakšna igrica bo morda še prišla zraven (zakaj pa ne, če že omogoča
cheer.gif

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Me veseli, da si zadovoljen.
cool-1.gif

Edino kar me je zmotlo pri tvoji je cena ... jaz sem dal za mojo pred cca. 2ma letoma 52000 sit z vgradnjo čipa + čip, ki je bil ta ki ga imam jaz eden najdražjih.
XBOX360 je še malce predrag, čakam, da cene padejo, sem pa bral, da se te konzole vsaj malo starejše preveč pregrevajo in se večini uporabnikom prižgejo 3led diode okrog gumba za odpiranje pogona. Predvsem zanimivo je, da 360setka podpira tudi igre od te najine verzije Xboxa, kar je pozitivno, saj bom lahko vseh xx iger obdržal.
cheer.gif

Tako da .... uživaj ob igranju in gledanju DivXev, vreme idealno za to početje prihaja, tako da ...

Lep pozdrav
Hitman

Podobne teme