Wurth converter-priprava.

mat

Fizikalc
31. avg 2007
1.036
21
38
Pri Wurthu piše da moraš pred nanosom tudi razmastiti površino. Z čim razmastit, alkohol, nitro ali kaj drugega?

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Brake cleaner je top... moraš met eno veliko piksno doma za take primere.

Sicer pa odvisno kaj je v bljižini, brake cleaner je ponavadi močan sprej in moraš zaščitit kako lakirano okolico.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
brake cleaner je enako alkohol.
spucas/spoliras s krpo ker vsaka kemikalija pusti malo filma za sabo.

mat

Fizikalc
31. avg 2007
1.036
21
38
Se pravi nima smisla kupovati break cleaner, če imam alkohol že doma?

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Citat:
Uporabnik mat pravi:

ja jest bi tako rekel. mogoce ima brake cleaner se kaksno sredstvo dodatno notr sam dvomim da bi bil boljsi od alkohola. Je pa BC sigurno zelo dober, sem ze delal znjim.

Nazadnje urejeno:

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ja... grem stavit piksno Wurtha, da je specjalen.
tongue-1.gif

Lahko grem pogledat setavo, samo rjo in masti se res res dobr pere.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.408
5.685
113
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Citat:
Uporabnik mat pravi:

ja jest bi tako rekel. mogoce ima brake cleaner se kaksno sredstvo dodatno notr sam dvomim da bi bil boljsi od alkohola. Je pa BC sigurno zelo dober, sem ze delal znjim.

Break cleaner ni niti podobno alkoholu..... in ne mešat tega

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik mat pravi:

Composition/information on ingredients

Methanol 40 - 50%
Toluene 10 - 20%
Acetone 3 - 15%
3-Methylhexane 5 - 10%
Carbon dioxide 5 - 10%
n-Heptane 5 - 10%
Methylcyclohexane 3 - 5%
Naphtha (petroleum) 3 - 5%
Cyclohexane 1 - 3%
Ethylbenzene < 0.2%

In kot sem napisal ima zgleda se dodatne razmascevalce smol itd kar se znajde vrjetno na diskih.

Nazadnje urejeno:

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Saj diske se puca, ker so namazani v fabrki s protikorozijskem olju, ker kdaj stojijo zelo dolgo predno so prodani. Pred montažo pa jih spucajo, razen ATE in druge firme ki pihnejo gor nek tanek sloj, ki ne rjavi, niso pa nič mastni in se jih ne rabi pucat pred vgradnjo.

Skratka.. ko sem pucal rjo iz ene površine sem bil navdušen nad brake cleanerjem in nisem pričakoval takega učinka. Wurth RC je pa kot voda in če ga daš na mastno površino ne naredi nič! Najraje ima suho svežo rjo, takrat se pa kr vpije notri in naredi svojo stvar.
zmaga.gif

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
jest sem z wurthom delal in je super, ampak naceloma se to uporablja ce (kar je skoraj vedno) disk zaserjes z smirom ko sraufas avto, in zarad smira in podobnega so vrjetno notri dodatni razmascevalci za smir/olje in ostale necistoce iz ceste da to lahko spuca, v primeru uporabnika ki bi pa po smirglanju samo malo spucal zadevo in glede na to da alko ima doma ga lahko uporabi in bo isto ce se mene vprasa.

Nazadnje urejeno:

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ja v tem primeru res ni pointa saj nima kaj bit mastno ko pošmirglaš.

Je pa za 90% drugih primerov ko se rabi brake cleaner doma.
zmaga.gif
Sicer pa Wurth rust converter dela tudi na nepošmirglano rjo, zato je rust CONVERTER. Sem rjaste diske enkrat (na bobnu) namazal en del skozi feltno, je čez 1 leto bla še konkretna sled, da je tam wurth RC. Zgleda še debelejši sloj in boljšo zaščito naredi iz neodstranjene rje.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.062
5.659
113
Tolk magicen pa s5 ni!

Men je vse nazaj zarjavelo pa niswm sparal z njim...pa se hammerite cez pa nista
frown-1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.062
5.659
113
ucink pa isti k da bi antikorozin v mavrici uzel...za 4x ceneje

luka51

Guru
16. avg 2007
14.408
5.685
113
Citat:
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik mat pravi:

torej je not samo 40-50% alkohola (v tem tvojem)
Kar ap še vedno ni isto kot alkohol.

alkohol ne "spere" površine tako kot brake cleaner. Je pa dosti boljši za razmaščevanje ko brišeš, ker ne pušča sledi. Recimo šipo obrišeš z alkoholom bo čista. Brake cleaner bo pustil rahlo meglico.
itd itd itd

:D

Composition/information on ingredients

Methanol 40 - 50%
Toluene 10 - 20%
Acetone 3 - 15%
3-Methylhexane 5 - 10%
Carbon dioxide 5 - 10%
n-Heptane 5 - 10%
Methylcyclohexane 3 - 5%
Naphtha (petroleum) 3 - 5%
Cyclohexane 1 - 3%
Ethylbenzene < 0.2%

In kot sem napisal ima zgleda se dodatne razmascevalce smol itd kar se znajde vrjetno na diskih.

mat

Fizikalc
31. avg 2007
1.036
21
38
Če prav razumem za karter razmastit bo alkohol čisto uredu, ko se posuši pa zbrišem z čisto cunjo?

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Citat:
Uporabnik mat pravi:
Če prav razumem za karter razmastit bo alkohol čisto uredu, ko se posuši pa zbrišem z čisto cunjo?

Ne! Karter rabi razmascevalec BC ali nafto, benz itd topila skratka. Alkohol nima te moci oz bi ga porabil 5litrov. BC je kul amapk spet pomojem prevec stroska. Olja mast in te zadeve se puca z benzom in to je najcenej pa se malce "zasciti" kovino ceprav je karter alu vrjetn.
V bistvu niti vec nevem kaj hoces delat, ce je karter full zamascen in usran, benz/nafta ko je cisto ce mislis dat cez wurth pa se z BCjem spucas pa potem na koncu cez z wurthom.

Nazadnje urejeno:

mat

Fizikalc
31. avg 2007
1.036
21
38
Kovinski karter, zamaščen od olja in ostale svinarije ki jo dobiš med vožnjo. Pa seveda rja.