wtf? kaj mi bo avto brez mašine

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
kako, da to prodajajo, neke stare zaloge, al kaj?
13.gif

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4454716&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4511337&show=1

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Hm zanimivo, sploh nevem od kje dobijo take avte, vseeno se mi pa zdi da je to dober nakup. Rabljen motor in menjalnik dobis pomojem za 500eur, pa se do 500eur kaksne malenkosti in vgradnja tko da racunas nekih 1000eur na to ceno.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.606
4.550
113
50
Na sončni strani ALP
Uuu... Kewl...
cheer.gif

Kolega ima twingota, ki mu rja razžira pleh. Mu bom sporočo, pa lahko kupi novo preobleko za svojga pa premontira not star motor in "menjač"....
grims-1.gif

Kot ohišje za mobitel...
hysterical-1.gif

gr69

Guru
15. dec 2009
11.641
2.690
113
še v SLO - ampak komaj
Kak "kje dobijo"? To je pač škart roba oz. kalo iz Revoza in si jih lahko zaposleni odnesejo domov - Revoz ne rabi plačati razgradnje, delavc pa ima nekaj dodatnega zaslužka - WIN-WIN situation.
tongue-1.gif

Zdaj pa resno - kako pa spelješ potem homologacijo in registracijo? A "prekucaš" št. šasije od "starega" od kjer si vzel motor??
17758-icon_confused.gif

getrag

Pripravnik
5. nov 2010
262
0
16
50
renault daje avte tudi v laboratorij za motorje z notranjim izgorevanjem na mariborskem strojnem faksu.pol pubeci vzamejo mašine ven in se špilajo z alternativnimi gorivi avte pa spravijo naprej.ne pravim da so to toti obstaja pa možnost.dvomim da da revoz avto ven brez mašine ker se ga niti ne bi dalo homologirat.pol bi pa kupec mel same probleme

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Tole je super. Idealna platforma za vgradnjo alternativnih virov pogona. Recimo elektomotorji.
Nimaš problemov z iskanjem ustreznega "donorja", nimaš pizdarij z razgradnjo motorja, samo vstaviš svoj agregat in laufaš ...

Nisem niti vedel da tole obstaja. Nego, a se da dobit kakšen bolj frajesrki "skin" od tehle cliotov? Recimo XF
grims-1.gif

Aja, še to; kako sploh najdeš takle oglas?

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Kak "kje dobijo"? To je pač škart roba oz. kalo iz Revoza in si jih lahko zaposleni odnesejo domov - Revoz ne rabi plačati razgradnje, delavc pa ima nekaj dodatnega zaslužka - WIN-WIN situation.
tongue-1.gif

V revozu niso nikdar izdelovali takih twingov. "Škart" roba se vedno popravi, avtomobili za interno uporabo grejo pa vedno v uničenje. Zaposleni odnesejo kaj domov edino če ukradejo.

Najbolj verjetno je, da so bili tile avtomobili pred leti podarjeni v učne namene ali kaj podobnega.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.641
2.690
113
še v SLO - ampak komaj
khm - vklopite sarcasm detektorje
grin1.gif

Kljub vsemu:
1. če so bila vozila podarjena v učne namene nimajo kaj iskati v oglasih
2. tale dva, ki sta v štartnem linku nista vidla učilnice niti od daleč - sta namreč čisto "friška" - poglejte notranjost - skor preko slike voham kako po novem diši
3. me pa prav zanima kako (če recimo kupiš tole in rukneš staro mašino noter) homologiraš?
confused-1.gif

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.606
4.550
113
50
Na sončni strani ALP
A ni mašina "potrošni" material? Če daš noter istega, ne rabiš homolomo?

To je bilo že v časih, ko smo jugece šraufali. Sem dal v mojega 45A mašino od fiata z istimi kubiki in kW pa nisem rabil it na homologacijo...

jello

Guru
22. sep 2008
10.273
3.910
113
Takrat ko si ti jugece šraufal si lahko tudi samokolnico s štrikom zadaj privezal in tri otroke in bakico gor peljal pa ti ni nihče težil.

Yugec in mašina od fiat ritmo je bla zmaga.
cheer.gif

as21

Pripravnik
18. dec 2007
787
21
18
Citat:
Uporabnik SamSvoj pravi:
Tole je super. Idealna platforma za vgradnjo alternativnih virov pogona. Recimo elektomotorji.
Nimaš problemov z iskanjem ustreznega "donorja", nimaš pizdarij z razgradnjo motorja, samo vstaviš svoj agregat in laufaš ...

mislim da so bili ravno za to namenjeni, ker sem dobil eno ponudbo za nakup takega twingota, samo sem preslišal celotno zadevo, tako da se ne spomnim cene (nekaj se mi mota po glavi 4k eur). drugače se mi pa zdi da urejanje homologacije ni tak mačji kašelj, oziroma se vsaj cenovno pomoje ne izplača, drugače bi se že sestavljeni prodajali.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.641
2.690
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
A ni mašina "potrošni" material? Če daš noter istega, ne rabiš homolomo?

To je bilo že v časih, ko smo jugece šraufali. Sem dal v mojega 45A mašino od fiata z istimi kubiki in kW pa nisem rabil it na homologacijo...

Ej - tule imaš obratno situacijo - tu ne daješ v obstoječi avto drugi motor - ampak v "nov" avto obstoječi motor - prometno dovoljenje in homolomo pa je vezano na številko šasije - ergo drugi avto (ali pa na roke naštancat enako številko šasije od "prejšnjega" - ne vem če je to lih čist legalno
rolleyes-1.gif
).

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.606
4.550
113
50
Na sončni strani ALP
Če vzamem za primer prvega:

Citat:
Renault Twingo Dynamique 1.2 16V
bencinski motor, 1149 ccm, 56 kW / 76 KM

Torej bi naj bil v vozilu bencinski motor, 1149 ccm, 56 kW / 76 KM.
"Kupiš" motor, našraufaš v šasijo in je to-to...

17758-icon_confused.gif

gr69

Guru
15. dec 2009
11.641
2.690
113
še v SLO - ampak komaj
Saj - to se tudi jaz sprašujem. Ker če je izdan homolagcijski kartonček, kjer npr. ni vpisan motor (ker ga pač dejansko ni) - a je potem dovolj, da se "bilokateri" motor vgradi in gre na ponovno homolagcijo?!?
confused-1.gif