WTF? Davek na dež?

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.052
6.253
113
blizu močvirne prestolnice
Citat:
Uporabnik NekdoK pravi:
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Ma kakšen števec, veš da imam štirno in iz tam pumpam, voda iz vodovoda pa je druga pesem. Nihče mi ne more dati dajatve ker pumpam iz štirne stare 50 let!
Ampak to moraš nekje prijaviti ne? In verjetno tudi plačati nekaj za to? Ali ni treba nič?

Nimam prijavljeno, zakaj pa bi, saj nikogar ne ogrožam, nebo pa ni državno. Saj pravim štirna je stara 50 let, sva jo pred leti uštimala in to je to.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
Uporabnik stankozaspanko pravi:
ksz

wtf, tej državi se je odfu.kalo, banda nenasitna ...
bonk.gif

vstajniki pa nič....

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.276
7.052
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik pinkobalinko pravi:
ksz

Meni teče meteorna voda iz občinske ceste na parcelo
A to potem na občino pošljem položnico? :D
No spomladi pa lahko pobereš nekaj šajtrg peska. Vsaj pri nas je tako. Mogoče bodo kdaj tudi račun za ta pesek poslali.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Sicer ni popolnoma za v to temo, pa vendar, morda tudi v razmislek (dobronameren!) našemu sogovorniku, članu 8888.
Izvir Gospodična, ki je v mojih očeh vedno veljal za čisto, pitno vodo, kjer si se lahko zelo prijetno odžejal, po ugotovitvah laboratorijev pravzaprav sploh ni primerna zapitje! In to v sredini nenaseljenega gozda.
Grozljivo, kaj smo naredili z naravnim okoljem
frown-1.gif

KLIK

Da pa ne bom popolnoma OFF Topic pa še tole: primer oprostitve dajatev, ki sem ga opisal v prejšnjem prispevku je za Kostanjeviško hišo, v Ljubljani pa so mi poslali ortofoto posnetek z vrisano streho in izračunano tlorisno površino za obračun. Ker se je stanje skoraj popolnoma ujemalo z dejanskim, sem se z preračunom strinjal (nisem se pritožil), sedaj pa čakam, da bom na položnici videl koliko je te dajatve...

Nazadnje urejeno:

gr69

Guru
15. dec 2009
11.656
2.697
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Citat:
Uporabnik NekdoK pravi:
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Ma kakšen števec, veš da imam štirno in iz tam pumpam, voda iz vodovoda pa je druga pesem. Nihče mi ne more dati dajatve ker pumpam iz štirne stare 50 let!
Ampak to moraš nekje prijaviti ne? In verjetno tudi plačati nekaj za to? Ali ni treba nič?

Nimam prijavljeno, zakaj pa bi, saj nikogar ne ogrožam, nebo pa ni državno. Saj pravim štirna je stara 50 let, sva jo pred leti uštimala in to je to.

kljik (zakon)
Zdaj se tudi na "nevednost" ne moreš sklicevati - sicer pa le-ta tudi ne ščiti pred kaznijo.
tongue-1.gif

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik vandrovec pravi:
Citat:
Uporabnik capl pravi:

če je fora samo v kanalizaciji, pol ni problema, ...samo odtočne cevi iz žlebov moraš speljat nekam na kakšno zelenico, da voda pronica direkt v podtalnico, mora bit pa narejena tak, da je to na prvi pogled vidno (provizoriš
tongue-1.gif
)

Kako bo pa na prvi pogled vidna ponikalnica, če imaš vse vkopano v zemljo?

Vsaj pri nas je tako, da moraš it na lokalno komunalno podjetje, razložiš, kako imaš urejeno in ne plačuješ nič.
Iztaknejo original odtočno cev(ponavadi koleno) in novo kar prislonijo poševno do tal, da pride preko pločnika, potem pa nekaj metrov drenažne cevi naprej, da se voda bolj razliva.
Eni pa spodaj pri tleh prekinejo, ampak mora pol prestopat, ko hodi okol.
Okolice urejene u nulo, na vogalih pa te provizoriš cevi.....to je znak, da imajo ljudje že prekleto poln kufer parazitskih pogruntavščin, ampak smetana naroda ne spregleda opozorilnih znakov, ko bo pa zasekalo, bo pa jok
bonk.gif

damo

Majstr
4. sep 2007
1.028
153
63
"Davek na strehe" plačujejo (oz. bodo plačevali) samo tisti, ki dejansko obremenjujejo kanalizacijsko omrežje z meteorno vodo, kar je tudi prav. Meni se to zdi čisto normalno in pravično.

Pri nas so pred cca 5 leti delali kanalizacijo in je bilo strogo prepovedano peljati meteorno vodo not (kar je razumljivo).

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Obvestilo so poslali vsem, tudi takim, ki kanalizacije niti z daljnogledom ne vidimo, misliš da so tolk nesposobni da ne vedo niti, do kam jim seže omrežje.
sprasujem se.gif

in zdaj vidiš te provizoriš rore tudi pri bajtah, ko še 50let ne bojo vidli kanalizacije
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

erikson

Guru
25. avg 2007
22.758
6.527
113
Pred časom je prišlo obvestilo z barvno fotografijo strehe iz letala in si lahko sporočil morebitno drugačno stanje.

Drugje po Sloveniji pa to že nekaj mesecev zaračunavajo.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.662
3.167
113
v lokalni ostariji
enostavna in poštena rešitev:
ponikalnica tam kjer je možno.

par fi 80 ali 100 cevi, 2-3 m globoko pa je... ampak ker je bil luksuz se priklopit na meteorno kanalizacijo je zdej jok ker se to kasira...

imate pa 3 tipe kanalizaij: fekalna, meterorna in mešana. samo v "mešani" sistem lahko spelješ tako fekalno kot meteorno... ampak mešani je kar redek...

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.840
141
63
Jaz sem ravno včeraj zakopal še zadnjo ponikalnico za odvodnjavanje z strehe hiše
zmaga.gif

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Najbolj je smešno, ko folk zagovarja ta davek, češ, saj nekatere države to že imajo. Ja in?

A se moramo res upognit in pustit nategnit, da nas za vse obdavčijo?

Itak so že dvignili davek. Drugače pa večja streha, več kritine, več davka. Kaj tu enim ni jasno? Najlažje je pobasat davek, potem pa vsako zadevo še posebej obdavčit, kot da ta denar res gre za to za kar so te odavčili....

lepo se pustimo stričti...beeeee, ovce...

sass

Guru
1. sep 2007
5.237
870
113
ksz
osnovna ideja tega davka je enostavna: vsa meteorna voda s streh po nepotrebnem obremenjuje kanalizacijsko omrežje in čistilno napravo na koncu. s tega vidika je kakršna koli prisila uporabnikov, da se čim večji delež meteorne vode ponikne, seveda pričakovana. problem je le, ker se v kanalizacijo zliva tudi meteorna voda s cest, pločnikov in parkirišč v naseljih. in te površine so bistveno večje, kot pa površine streh. torej tudi če bi vsi prebivalci meteorne vode s svojih streh ponikovali, bi to v končni fazi bolj malo zmanjšalo obremenitve kanalizacijskega omrežja v času nalivov. zato je ta davek enostavno namenjen lupljenju državljanov, ne pa kakim resnim okoljskim učinkom.
ali kdo ve, koliko bo recimo znašal ta davek za 100m2 streho?

vandrovec

Pripravnik
19. jan 2014
672
12
18
Verjetno odvisno od občine. Posavje 2,6€ (Ne vem če je to z DDV ali brez), potem če imaš kolikor tolikor strehe je faktor 3. Sem 100%, da bo tako samo nekaj časa, dokler se narod ne navadi, potem pa postopen dvig...

Isti qrac kot praznenje greznice. Zdaj je nekaj malega, ko bo obvezno, pa udri po sirotinji.

Ta komunala je/bo ratala pravi oderuh vsepovsod. Malo nžje imaš post o 7(9)x podražitvi priključka vode v okolici Ljubljane, pri nas so prej pobirali smeti vsak teden, zdaj jih kaki dve leti na 14 dni. 100% podražitev, ampak narod sploh ni porajtal. Kaj šele, da bi se kdo pritoževal. Da bi zahtevali menjavo 240 litrskih kant s 120 sploh nobeden ne pomisli, dokler ga ne spomneš, da bo plačeval polovico manj.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.758
6.527
113
Ljubljanska Snaga bo z aprilom pocenila svoje storitve. Preko spleta sedaj omogočajo pregled odvozov (moji odvozi) in SMS opomnik.

cvinga

Fizikalc
10. feb 2014
1.830
1
36
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Ljubljanska Snaga bo z aprilom pocenila svoje storitve. Preko spleta sedaj omogočajo pregled odvozov (moji odvozi) in SMS opomnik.

Itak..sj ljudje nemajo več kj v kante metat
hysterical-1.gif

ostaje vam još samo vazduh
hysterical-1.gif