Wireless router?

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.751
108
63
Ali obstaja wi-fi router ki bi deloval v povezavi s 3G HSDPA modemom (USB ali Express card) in za svoje delovanje nebi potreboval osebnega računalnika?
Oziroma drugo vprašanje - če kupim nek star PC, ki bi deloval samo kot osnova za priklop routerja - ali lastnosti računalnika kaj vplivajo na hitrost prenosa ali bo dovolj že recimo pentium 1?

Kakšen je realen domet wifi (iz tretjega nadstropja hiše v pritličje bi potreboval)?

Hvala!

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.751
108
63
Evo, nabavil sem Linksys-a WRT54G3G + Globetrotter 7,2 + antena in zadeva deluje s povprečno hitrosjo DL okoli 800 kb/sek.
uTorrent deluje v povprečju DL 25 kb/sek

Hec pa je v tem, da mi vsakih 15 minut wlan omrežje pade dol - na laptopu se ga za kakšno minuto ne vidi, potem se povezava avtomatično vzpostavi. Ali gre za nek splošen problem ali je z routerjem pač nekaj narobe?

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
ali imaš prenosnika zraven routerja? če je preveč oddaljen, ima lahko preslab signal in se zato prekinja povezava.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Včasih moti tudi, če je preblizu (pod 1 meter).

Pa šrot od firmware-a dol vržt in OpenWRT gor. (ali DD-WRT ali kaj drugega).

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.751
108
63
frown-1.gif
ni bilo to, tudi na 3 metrih se isto sesuva..
Mogoče je pa kriv torrent? Mobitel kaj namerno blokira?

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.469
448
83
Zdej bom cist na pamet udaril - upgrajdej fw, na ruterju in GT.

Pri meni je (sicer na prenosniku) pomagala nova pamet za GT. Wlan preko m@ hsdpa pa se je usuval 1x teden / 2 tedna. Pa ni bilo nobenih torrentov. Hocem reci, da se vsaj v mojem primeru zadeva ni izkazala za tako zanesljivo, kot xDSL. Je bil pa tudi drug ruter v igri.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik MUC pravi:
Hec pa je v tem, da mi vsakih 15 minut wlan omrežje pade dol - na laptopu se ga za kakšno minuto ne vidi,
Fajn bi bilo v tej minuti probati s kako drugo (v tistem trenutku prižgano) napravo, ali da tudi ne detektira WLAN omrežja.
Če namreč ne, si odkril lokacijo napake : WLAN dostopna točka (torej WRT54G3G).

Update FW itak kot prvo.

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.751
108
63
Ja, signal mi zgine istočasno na dveh prenosnikih, tako da je nekaj res z routerjem.
Bom poskusil z upgrejdom..

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
ksz

So drugače wireless routerji za 30-40€ (študentski
cool-1.gif

PS: Da se ne bomo drugim obešali na linijo.
write.gif

lp

iverson

Pripravnik
4. okt 2007
611
0
16
Kamniško Savinjske Alpe
Bom si sposodil temo. Kater wireless router predlagate za v stanovanje? Dva računalnika. Router in rač. ob njemu. Drugi računalnik v sobi. Vmes bodo tri stene. Tak da bo ok signal in da bo gor delala optika, ker bomo dobil v kratkem priklop.