Windows 8 na mobitelu

tihipes

Zelenc'
17. jun 2010
6
0
1
Pozdravljeni, zadnja leta sem čisto izgubil stik z razvojem mobilnih telefonov. trenutno se odločam za nakup, pa me zanima vaše mnenje. kaj bo z windowsi 8, ali bo zadeva čedalje bolj aktualna in bo dobila svoj tržni delež, ali bo android čisto povozil windows 8...

Odločam sem med modelom Nokia Lumia 920 (windows) in Sony Xperia SP (android)
Hvala za vaša mnenja...
smile-1.gif

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
Načeloma je tako, da je večina ki vzamejo windows phone zadovoljnih. Za android pa tako ali tako govorijo številke. Če boš malo pobrskal vsaj dve temi na tem forumu boš videl kako in kaj.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Throw a coin, tule bo itak vsak svojega konja hvalil. Kateri OS bo na trgu čez X let nima veze, za časa življ dobe aparata ne bo izginil noben, prav tako ne podpora.

Edino telefon lahko prej vzameš v roke, ker Nokia je po teži pravi naslednik starih Communicatorjev. Kar je lahko moteče - ali pa tudi ne, resnici na ljubo tudi Sony ni prav lahek. Po testih ima slednji tudi precej boljšo avtonomijo.

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Windows Phone prodaja raste, Nokia ima za letos napovedan izid še 6 novih Lumij z Windowsi, tako da je razvoj v polnem teku. S pripojitvijo k Microsoftu vsi pričakujejo še bolj konkurenčne telefone.

Po mojem mnenju je Lumia 920 best buy pri Mobitelu v akciji za 240 eur (24 x 10eur). Če počakaš še kakšen dan pa bo Lumia 925 pri mobitelu za 360 eur.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.833
5.933
113
Vsi smartphoni so po novem vodeni iz ZDA, droid, apple in wp.
NSA bo v vsakem primeru prišla do tvojega imenika, gps lokacije in podobno
wink-1.gif
.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Če rabiš full aplikacij, potem močnega androida.
Če pa bolj za osnovne funkcije, še vedno pa bi bil rad vsaj malo v koraku s časom in "digitalen", pol pa je skoraj vseeno.

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
In kaj so osnovne funkcije? Ne razumem, kaj pomembnega ima android vec? Viruse?
smile-1.gif

In katere aplikacije manjkajo na windowsih? Jaz imam dodatno namescenih vsaj preko 100 in niti ena ne manjka. Za preseravanje z izgledom, z aplikacijam, ki sluzijo za optimizacijo sistema, aplikacijam za vecjo avtonomijo itd. Tega pa res ne bos nasel v windows marketu, ker je ze vse iz starta optimizirano in user friendly.

sicer pa za vsakega svoje, kar mu bolj odgovarja. Pojdi v mobi center in sprobaj telefone.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.569
1.091
113
Titograd
Imel androida, zdaj imam nokio z w8.... android mi je nekako bližje. Dokler ne probaš, ne moreš vedeti kaj ti je ok.

Dr1m

Pripravnik
20. mar 2009
111
1
18
Goriška primorska
Obišči stran
Odločil sem se za telefon NOKIA Lumia 920, ki ima WP8.
Sem pač zvest NOKIA aparatom
smile-1.gif
Pa tudi WP mi je po svoje všeč, saj je drugačen od Androida ki je že praktično na vseh telefonih.
Aplikacij mogoče res ni morje kot pri Androidu a jih je še vedno veliko. Osebno pogrešam Firefox-a ali Opero da bi si predvsem sinhroniziral zaznamke.
Glede samega aparata Lumia 920 moram priznati da deluje zelo gladko. Se ne zatika ali blokira. Zgodi pa se da kakšna aplikacija ne deluje pravilno, a če telefon zakleneš in ponovno odkleneš, začuda aplikacija deluje kot je treba
grin1.gif

Uspelo mi je celo najti aplikacijo za Googletalk, a se mi zadnji teden sploh ne poveže več.
cry12bpy.gif

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Telefon ti sam javi, kdaj so ustrezne posodobitve. Lahko pa ročno preveriš NASTAVITVE > POSODOBITVE > (gumb) PREVERI ALI SO NA VOLJO POSODOBITVE. Ostani povezan na WIFI, imej vsaj 50 % baterije in pol ure časa
smile-1.gif