Windows 8 - dve vprašanji

Raven

Voodoo
25. jul 2007
749
0
16
42
Živjo,

imam ene dve vprašanji glede Win8:

- pač greš na njihovo stran http://windows.microsoft.com/sl-SI/windows/download-shop in kupiš Winse - predvidevam, da se dol zlowda nek fajl - se da ta fajl potem zapeči na DVD, ali je nek install file in se vse avtomatsko izvrši? Se dobi zraven neka aktivakcijska koda?

zanime me postopek, če je kdo že izvajal..

- v drobnem tisku piše:

Ponudba velja od 26. oktobra 2012 do 31. januarja 2013 in je namenjena posameznikom in malim podjetjem, ki želijo nadgraditi največ pet naprav.

Kaj to pomeni, da dobiš dejansko za 30€ 5 licenc, ali da lahko vsak posameznik kup pet licenc, vsako pač po 30€? (zdaj ko berem, mi druga varjanta deluje bolj logična
tongue-1.gif
)

Na zgoraj omenjeni strani nisem nikjer našel support številke, da bi jih človek kaj vprašal - ima mogoče kdo kakšen kontakt, oziroma kje ga najti?

se opravičujem, če so ta vprašanja že bila postavljena, jaz pač nisem našel odgovora nanje
smile-1.gif

hvala

Lp

I

Izbrisan uporabnik 3287

plačaš, daš "dol", instalacija je auto (parkrat poklikaš). Če želiš na dvd-ju je še 15 eur. 30 eur/eni winsi, do pet na osebo (kao). vtipkaj v guglčka slo win support pa bo vrglo slo cifro za pomoč in info. lp

Raven

Voodoo
25. jul 2007
749
0
16
42
kaj pa če se mi čez pol leta Winsi sesujejo? Moram dat prvo gor spet Win7, pa potem spet dol potegnit ta fajl za Win8? Kako je pa potem z aktivacijo?

Malo neumno bi bilo potem še enrkat plačati 30€, oziorma takrat ne bo več te promocije, I guess..

I

Izbrisan uporabnik 3287

pojma nimam. dobiš pa aktivacijsko številko za winse.

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
ja,če se ti sesuje win8 moraš spet naložiti win7 in potem iz spletne zazenes ta upgrade ali iz cd-ja,serijsko si shrani,ker jo potrebuješ,
a si mislil,da boš za 30 e dobil kar dvd z win8,te variante se ni v slo,je sicer genuine kit, ki pa se veze na prvo strojno opremo kar pomeni,če ti crkne komp se posloviš tudi od windowsov,prenosljiva licenca pa bo okoli 200e,
še to, iz neta lahko le 5x upgradetaš na win8,tak da se ti splača v zadnji fazi nameščanja izbrati opcijo,da naložiš tudi file na pc in ne rabiš doplačati 15 e,da dobiš dvd po pošti

lp

gig

Pripravnik
7. apr 2009
683
11
18
Preverjeno je z prenesenim medijem (img) možno naredit clean install! Brez prej naloženega aktiviranega operacijskega sistema.

lp

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.281
191
63
Fajle ti zloži na disk, od koder delaš instalacijo. Na internetu imaš opisan postopek, kako te fajle zapeči na boot DVD (npr. tukaj). S tem DVDjem lahko narediš tudi clean install. Sam sem ga delal na čisto nov disk. Na ta način sem zrihtal dve mašini, za kar sem potreboval dve licenci. Ena licenca ti pomoje dovoljuje 5 aktivacij na isti mašini (v primeru sesutja npr, nisem pa testiral).. Aktivacijsko kodo dobiš še pred downladom datotek.

Raven

Voodoo
25. jul 2007
749
0
16
42
KSZ

hvala vsem za odgovore, zdej mi je veliko bolj jasno.

še eno vprašanje - kaj pa če zamenjam računalnik, potem gredo bye bye Winsi? Mislim, morajo ostati na računalniku? Je opcija, da bi v bistvu samo disk prestavil v novo mašino in bi zadeva špilala naprej? (al se aktivakcija še kam zapiše, motherboard itd..?)

Oziorma da bi nekako odaktiviral Winse na obstoječem računalniku in jih aktiviral nazaj na drugem računalniku.. (pač v okviru teh petih aktivacij)

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.332
9.563
113
EU

Premeščanje diska v drugi računalnik ne gre lahko. Druga je mamaplata, procesor, rami, grafa, pogoni, bios.....
Na disku imaš winze z napačnimi podatki o hardveru. Ponavadi se sistem ne postavi.
frown-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik dejvi pravi:
ja,če se ti sesuje win8 moraš spet naložiti win7 in potem iz spletne zazenes ta upgrade ali iz cd-ja,serijsko si shrani,ker jo potrebuješ,
a si mislil,da boš za 30 e dobil kar dvd z win8,te variante se ni v slo,je sicer genuine kit, ki pa se veze na prvo strojno opremo kar pomeni,če ti crkne komp se posloviš tudi od windowsov,prenosljiva licenca pa bo okoli 200e,
še to, iz neta lahko le 5x upgradetaš na win8,tak da se ti splača v zadnji fazi nameščanja izbrati opcijo,da naložiš tudi file na pc in ne rabiš doplačati 15 e,da dobiš dvd po pošti

lp
Tole ne drži. Malo sem čekiral in našel na ZD netu zanimive informacije:
http://www.zdnet.com/how-the-new-windows-8-license-terms-affect-you_p2-7000003028/

Na hitro: en posameznik lahko kupi do pet licenc za 30 €, ostale po običajni ceni. Ena licenca velja za en računalnik. Licenco lahko preseliš na drug računalnik, če ta drug računalnik pripada tebi ter da prej odstraniš windowse s prvega (sicer ne vem, kako to laufa, če se ti sesuje disk).
Da bi lahko samo petkrat nadgradil win8 z eno licenco, tega nisem nikjer zasledil.

Raven

Voodoo
25. jul 2007
749
0
16
42
odlično si tole našel keber
smile-1.gif

Sem se pa vseeno odločil in ne bom vzel Win8, mi sedmica zadostuje - če bi imel še windows phone oz tablico , potem bi mogoče kupil osmico za desktop/notebook, tako pa nekako ne vidim potrebe po metroju.

Če je pa 5% hitrejša.. pa naj bo
smile-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Jaz pa najbrž kar bom, 30 evrov mimogrede fliknem, ko grem na pir, pa mi ni nikoli škoda.
Zadnja leta vidim, da je treba iti s tehnologijo stalno naprej in ji slediti, tudi če je sprva butasta, sicer ostaneš po nekaj letih povožen in za časom in je še toliko težje. Gruntam, da bi še tastarim kupil, ker vidim, da jim že sedmica mnogo bolj leži kot pa XP-ji.

ForeignBreed

Pripravnik
17. avg 2007
712
0
16
Bačka Palanka
Imaš tudi možnost narediti iso in ne delaš direktne namestitve. Samo moraš pa pazit, da imaš prej nameščeno pravo vezijo w7...
Jaz sem imel w7 32bit, pa mi je zvlekel dol w8 32bit...

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.047
833
113
Jaz sem imel namesceno "piratsko" verzijo Win 7 64bit-Pro. Brez problema sem za 40€, nadgradil na Win8 64bit-Pro legalno
smile-1.gif

PS. Mislim, da je to tudi plan/namen, da prodajo windose tudi tistim ki jih drugace nebi kupili. 40€ se mi zdi vec kot postena cena za OS.

Nazadnje urejeno:

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Jaz sem že lani kupil verzijo za 30€, štartal download. Po začetku instalacije sem ugotovil, da teh windowsow ne morem dat na moj PC.

In sem čakal do konca leta, ko sem menjal PC. Ker nisem mogel (ali znal) spet prit do downloada za inštalacijo (brez ponovnega plačila 30€) , sem "nabavil" na partisu Win8 in po inštalaciji vnesel moj kupljen ključ.
Malo kasneje sem še enkrat inštaliral ponovno, ker sem prešaltal iz 32bit na 64bit. (pri prvi instalaciji sem iz navade izbral 32bit
smile-1.gif
) Spet sem vnesel moj ključ in aktiviral win ...

do sedaj deluje še vedno vse super...
1682913-win8.jpg

Priponke

• 1682913-win8.jpg
    1682913-win8.jpg
    29 KB · Ogledi: 182

Raven

Voodoo
25. jul 2007
749
0
16
42
ma sej jaz sem jih tudi zdej za prenosnik kupil, ravnokar se mi pretakajo
smile-1.gif

@Gox: za naslednjič imaš tukaj link , da ne boš iz partisa vlekel
smile-1.gif

boske

Pripravnik
2. dec 2010
146
0
16
Obišči stran
hm jaz ful ne maram nadgradenj, ke čim imaš problem morš pol spet stare windowse gor dat pa pol nadgradnjo, in to pol ni konca
smile-1.gif
je pa ceneje!

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
O čem za vraga pišeš?

So ti napisali ostali, da lahko tudi na 'prazen' PC naložiš in niti slučajno ne rabiš dat 2x Visto, potem Win 7 in na koncu Win 8
tongue-1.gif

Raven

Voodoo
25. jul 2007
749
0
16
42
lahko si narediš DVD in potem se da nareditii clean install - je nekdo že v tej temi to naredil (par postov višje)

Tvoja bejba je naredila tri updejte in očitno ji vse štima >> nevem zakaj te potem take stvari skrbijo, da se bo v četrto sfižilo
smile-1.gif