Windows 7 na MSVLS

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Ma ne Odisej, ne gre se za to da ima nekaj novega... Jaz osebno tako ne podpiram razvoja pri teh OS-ih. Če bi po mojem bilo bi ta XP v nedogled razvijali (SP4,SP5....SP424...). Gre se zato da sem že tako ali tako preskočil Visto in je nisem niti nikoli nalagal saj mi je bila že od začetka odvratna. Zdaj pa je očitno čas da stopim v korak s časom saj če bom kam prišel in bodo gori Win7 bom gledal kot bik in tega nočem... Je pa res da mi Win XP fenomenalno šibajo...

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Če si preskočil visto nisi nič zamudil, sem jo jaz tudi
hysterical-1.gif
).

Ni bilo mišljeno nič slabega, ampak povsem resno: dokler ne rabiš, nima smisla. Še zlasti, če nimaš ravno enega dneva "viška" za poštimat stvari. Kako je s starejšim hardwarom nimam pojma, jaz sem 7ko dal na nov pc in je špilalo takoj. Pri visti je bilo kar nekaj sivih las, da sem poštimal driverje, ker sem mel eno "starejšo" mašino...

Zaenkrat pomoje še ne boš nikjer videl drugega kot xpjev ali viste... no, pa na žalost je sermica dokaj podobna visti (tudi kar se tiče control panela, nočna mora, ko prvič vidiš
rolleyes-1.gif

Lp
Peter

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.265
7.049
113
W7 ima en awesome feature: XP Mode.

To je vse, kar rabim za nekaj let na laptopu, kar se tiče softwara
wink-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Ja Odisej bomo vidli, zdaj imam še malo gužve do 25. avgusta potem pa morda poskusim! Drugače pa imam iMaca in Bootcamp driverje. Koliko sem bral po spletu baje špilajo driverji komot z Win7!

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
ksz

Eno vprašanje. Glede na to, da bom v kratkem kupil laptopa bom na njega seveda naložil W7. Zaj pa me zanima kaj se mi bolj splača. x86 al 64? Kak je potem kaj z programi pri x64? Vse normalno deluje al je treba poiskat 64 bitne verzije nekaterih programov?

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Če imaš driverje, kar glede na to da kupuješ nov laptop ne bo problem, mislim da te nima kaj skrbet. Sistem sicer loči x86 in x64 programe, ampak ni problemov s tem. Jaz imam naložen RC1 (build 7100 se mi zdi) x64 varianto, pa dela čisto BP. Pri programih je 64bitno delovanje samo bonbonček, ne obevznost. Recimo, 32bitni adobe čisto dobro laufajo
wink-1.gif

Aja, en hec... čeprav imaš x64 IE, moraš na Win. update vedno dostopat z 32bitno različico, ker 64bitne ne podpirajo
hysterical-1.gif

Lp

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Tu pa tam kaki ne deluje.

Ni pa mogoče linkanje 32 in 64 bitnih. DLL-i. To vključuje kodeke, razne plugine itd.
Zato ima (Vsaj Vista) 32 bitni IE, ker je večina pluginov 32 bitnih.
Razen če so vmes kako rešitev pogruntali...
sprasujem se.gif

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Meni se v prvi meri gre, da mi na x64 lepo laufa Photoshop, Dreamweaver in mogoče kaki špil ter filmi. Za ostalo mam stacionarca in na njem x86.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Eno vprašanje! Imam na enem PCju 3 diske in sicer na C:\ imam XPje D:\ je prazen na E:\ pa imam stuff. Kako lahko naredim dual boot da bosta tako XP kot 7 gori? In da me bo na začetku vprašalo kam hočem it? Seveda kak je postopek brez da bi kompliciral? Hvala

hgard

Guru
22. jul 2007
4.096
590
113
Citat:
Uporabnik Nobody pravi:
Meni se v prvi meri gre, da mi na x64 lepo laufa Photoshop, Dreamweaver in mogoče kaki špil ter filmi. Za ostalo mam stacionarca in na njem x86.

Photoshop je tudi v 64 bitni varianti. Master Collection CS4 instalira obe verziji.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Eno vprašanje! Imam na enem PCju 3 diske in sicer na C:\ imam XPje D:\ je prazen na E:\ pa imam stuff. Kako lahko naredim dual boot da bosta tako XP kot 7 gori? In da me bo na začetku vprašalo kam hočem it? Seveda kak je postopek brez da bi kompliciral? Hvala
Daš not Windows 7 DVD in slediš navodilom.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.265
7.049
113
64bitni W7 je čisto drugače kot porazno slab 64bitni XP...

In kot sem že rekel, imaš v W7 lepo XP mode, pa dela tam not vse, če že ne v w7...

beyond

Pripravnik
14. avg 2007
174
0
16
Brežice
Jst mam pa eno vprašanje in sicer naložo sm si windows 7 pa sm nekaj dni imel v spodnji vrstici ikone in če si jemo recimo odprto mozilo si šou z miško na ikono in pokazalo se mal večja slika. kje se da to naštimat, nehat mi je pa začelo kr samo od sebe.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Evo namestil sem W7 na drugo particijo in moram povedat da sem prijetno presenečen nad hitrostjo. Sicer je ta XP ki ga imam zdaj gori že najbrž malo zabasan, ampak vseeno lepo gladko vse skače! Bom poročal kako bo ko bom malo nadrkal gor programčke. Drugače pa so res fulll fullll easy za uporabo. Saj pravim Viste nisem nikoli imel in sem se takoj znašel! Pohvalno!