Windows 10

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
No, no, ne pretiravaj.
evil.gif
Windowsi niso IOS, ki ga morajo prilagoditi za dve napravi. Pri Windowsih je na milijone kombinacij raznega hardwera in na veh morajo laufati. Čisto normalno je, da vseh kombinacij ne morejo stestirati in zato je na začetku nekaj težav.

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
>>>
kako se odstrani Windows old ?

Čiščenje diska

tam boš našel.
nahrung002.gif

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Ja saj, na fullscreenu oz. tabličnem načinu izgleda totalno retardirano. Tablični način moraš imeti vklopljen, da ti aktivira virtualno tipkovnico. Mogoče je kje nastavitev, da jo aktivira tudi v desktop načinu?

Splitscreen deluje, če v desktop načinu daš dva okna side by side in potem preklopiš na tablični način,v tabličnem načinu ne gre?

Retardirano je tudi to, da ti več kot polovico taskbarja če ga imaš vertikalno kot jaz) zasedejo windows ikone: start, nazaj (wtf, zakaj je to tu?), search, baterija, wifi glasnost, ura. Skriti ali grupirati jih pa ne moreš, kar je neumno, ker itak do vsega prideš, če swaypmeš iz desnega roba.

Edit, ok sem našel lahko se te ikonce izklopi, one spodaj. Iskanje in nazaj pa ne gresta stran. Čudno, ker na desktop načinu se pa lahko izklopi search gumb.

Splitscreen je čudežno začel delovati po restartu...

Za tile je bil pa problem to, da sem imel velikost besedila na 200%, na 175% se pojavita dva stolpca. Čeprav je to zelo neumno, ker tili niso nič manjši in je za dve koloni placa tudi na 200%, ni mi jasno zakaj imajo to povezano... Vseeno pa mi je bil star horizontalni meni bolj všeč.

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Zakaj je start meni samo čez četrt ekrana.... V WIN 10 ga lahko resizaš po meri, z miško na rob in povlečeš kolikor potrebuješ velikega :=)

hermann

Guru
19. mar 2014
9.670
6.536
113
Zakaj povsod v slovenskih testih hvalijo cortano, ki je pri nas ni možno niti vklopit?

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Pa saj jaz nisem naredil napake v bistvu, sem odpravil eno, druga se je pa sama.
wink-1.gif

Nastavitev 200% se je ohranila iz Win8.1, tam velikost texta ni zjebala start zaslona, kaj so zdaj čarali ne vem...
Da pa splitscreen ni deloval je pa prišlo do bug-a v sistemu.
smile-1.gif

No ja, mogoče bo šlo. Probati moram še, če deluje "Mouse without bordes", da lahko tablico uporabljam kot dodatni zaslon poleg laptopa.
http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=35460

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.543
297
83
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Glede na začetek se bolj zdi, da je za 10-ko pisana ista zgodovina kot za Visto, nekoč je bila, a se jo sedaj spomi le peščica.

A smo črno gledi....Komaj je Win 10 ven pršu pa mu že pišeš črn scenarij...
wink-1.gif

Jst pravim bomo videli kako bo.... Sam sem sinoči naložil Win 10 in sem za enkrat zadovoljen deluje tekoče..

Naložil in kasneje še povrnil na tovarniške nastaviteve da je z diska izbrisalo vse in da se je Windows ponovno naložil in je vse potekalo ok
wink-1.gif

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
OEM serijska ne bo legalna. Aktivira sicer se, ampak če bi kak inšpektor prišel boš imel enako legalne, kot če bi jih iz partisa potegnil.
Rabim za privat uporabo. Pač da bi lepo bile potem vse posodobitve ipd in ne kakih aktivatorjev ...

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
Na mojem Lenovo x220 dela brez modrih zaslonov ali kakšnih restartov. Me sicer motijo neke malenkosti, samo se bo pač treba navaditi. Win 8.1 so bili sicer čisto v redu, samo start meni je bilo treba dodati.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.981
6.994
113
Citat:
Uporabnik OldSkul pravi:
Na mojem Lenovo x220 dela brez modrih zaslonov ali kakšnih restartov. Me sicer motijo neke malenkosti, samo se bo pač treba navaditi. Win 8.1 so bili sicer čisto v redu, samo start meni je bilo treba dodati.

Mene ravno to najbolj moti, da falijo najboljše 8.1 funkcije, kot je metro IE, svajpanje, ipd. Tablet mode je obupen v W10. Je pa tipkovnica v 8.1 tablet obupna, v W10 pa popravljena, tak da vsaj nekaj
wink-1.gif

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Tipkovnica je boljša, ampak vseeno ni na nivoju tiste na WP-ju. Ne vem zakaj tiste ne portajo sem? Pogrešam tudi pisanje s swaypanjem, če pišeš kaj v angleščini je super.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.981
6.994
113
ok, tole je pa kar moteč bug;

če dobiš notification za opomnik na koledarju. Odpre se ti okno spodaj desno z opomnikom in pa imaš dropdown na voljo za snooze ali pa dismiss obvestila. In to obvestilo vztraja na zaslonu dokler nekaj ne klikneš. Je pa problem, če dobiš vmes kak mail, ker potem obvestila za mail čakajo v queue, ves čas pa ti vmes javlja novo pošto in sicer zvočno...torej če te racimo ni za kompom pa ga pustiš nekje v pisarni...kljub temu da je v spanju, se slišijo obvestila in piskanje...zna biti fajn moteče za okolico
wink-1.gif