WIN 7 not genuine

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.450
426
83
Najdi čisto (neaktivirano) verzijo Windows 7. Na pašnikih jo recimo najdeš s pripisom MSDN ali kaj podobnega.

Namestiš brez(!) vpisovanja serijske številke. Potem poiščeš na netu ustrezen certifikat za aktivacijo Windows 7 za Toshibo(!), tehnično gledano gre za datoteko .xml.

Nakar v elevated promptu (run as admin) namestiš certifikat in vneseš serijsko:
slmgr -ilc <ime .xml fajla, ki vsebuje cert>
slmgr -ipk <tvoja serijska>

Če boš rabil pomoč, javi.

Eventuelno bi lahko namestil izvorni OS za Toshibo, ta na mediju že vsebuje ustrezen certifikat, ampak predvidevam, da ga nimaš? In tudi ustrezni DVD je na netu precej težje najti od generičnega čistega.

Edit: prilagam certifikate za Toshibo, ki se mi valjajo po disku. So štirje, kateri je pravi nimam pojma, boš že ugotovil, pokvarit ne moreš nič.

Poleg tega serijska, ki jo imaš nalimano na računalniku, ni "prava čistokrvna" in je namenjena samo namestitvi iz backup DVDjev, ki jih nisi naredil. Pravi sta v prilogi (itak sta generična za vse Toshibe), za home premium in ultimate verziji OS.

Preden se kdo spomne brisat serijske ali certifikate: so generični, enaki pri vseh Toshibah in popolnoma neuporabni, če v BIOSu ni vpisana ustrezna koda za aktivacijo Windows 7. Slednjo pa imajo samo računalniki, na katere je bil prednameščen (in plačan) ta OS.

Priponke

• 1979050-toshiba.zip
    6,6 KB · Ogledi: 167
Nazadnje urejeno:

maki3

Pripravnik
14. sep 2007
681
3
18
Kms aktivator trenutno ni instaliran, samo teži mi z instalacijo vsakič, ko se prijavim v WIN. Na teh predlaganih lokacijah ni kmservice.exe, je samo KMSVC.DLL. Kaj naj ga zbrišem?

spenstar

Fizikalc
2. sep 2007
966
119
43
Odpri task scheduler. Tam razni aktivatorji registrirajo svoje aplikacije. Potem izbrisi.

TMJ

Fizikalc
4. jul 2013
1.588
8
38
meni je po 5ih letih ven vrglo tole: Windows 7, BUILD 7601, windows is not genuine.
Kateri program mi predlagate za shekat(nimam original winsow) tole zadevo?

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.460
822
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
meni je nazadnje daz-ov aktivator z*ebal winse. Na novem Asusu sem kolegu odstranil 8, ker je hotel 7 in ko sem zadevo patchal, mi je po ponovnem zagonu javilo napako pri bootu (kao da je datotečni sistem corrupted ali nekaj takega) in ni hotelo v winse. Vse živo sem poizkušal, googlal, pa vendar ni sem našel rešitve. Pomagal ni niti repair, temveč samo ponovna instalacija winsow - potem sem uporabil pre-activated verzijo, ki pa je šla lepo skozi.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Katero verzijo si pa uporabil?

Za ta primer slišim prvič. Do sedaj sem DAZ uporabil dejansko že skoraj neštetokrat. Edina težava je bila pri ne vem več kateri verziji, ko računualnik ni šel normalno iz hibernacije.

Morda se je z zadnjimi verzijami kaj sfižilo.

pozdrav.gif

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.460
822
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Tudi mene ni nikoli prej ta aktivator peljal žejnega čez vodo
confused-1.gif
Uporabil sem daz-ov loader 2.2.2. In ker sem mislil, da sem kaj zahebal gonilniki za laptop in da je bilo to krivo (čeprav so bili vsi uradni), sem potem še 1x namestil iste winse (msilim, da je bila zadnja verzija 7 x64 September) in po ponovni istalaciji in aktivaciji spet isti problem..torej ko gre osel 2x na led, se pa le malo zamisli..takrat mi je bilo jasno, da je kriv loader.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Hvala za informacijo.
wink-1.gif
Ob priložnosti poizkusim z 2.2.2 na kaki mašini, kjer ne bo škode z eventuelnim sesutjem.

LP

onlyme

Fizikalc
5. apr 2010
873
63
28
ksz.
Pojdi v nazorno ploščo in Programi in funkcije. Na levi strani izberi Nameščene posodobitve, ter poišči KB971033 ter odstrani. Za tem pojdi v Nadzorno ploščo, Windows updates, ter preveri za posodobitve. Ko ti bo ponovno našlo zgornjo posodobitev, klikneš z desno ter skrij. V večini primerov to zadostuje, če ne pa uporabiš omenjen aktivator.

22. jul 2007
1.398
43
48
No pri meni je to pomagalo tako na pol.. Serm odstranil omenjeno posodobitev, poizkusi, kar nekaj teh aktivacijskih programov tud daz, pomagalo sicer je, da nimam več napisa windows not genuine, ampak lahko ap izberem samo enobarvno ozadje, ničesar drugega, nobene slike, ali privzetih windows ozadij, namesto tea spremeni ozadje v črno barvo..... ampa ok sem se navadil...

Genius3

GPS dopisovalec
16. maj 2011
1.487
0
36
Windows 7 Activation Technologies (WAT) – (KB971033)
Windows 7 not genuine after update KB971033
Solution:
Windows Loader (2.2.2) + WAT Fix (1.1.0.0) [x86 x64] by DAZ

Usage:
- Run WAT Fix
- Install Windows Loader