Roko na srce. Povprečno gospodinjstvo ima recimo 100/20 več kot dovolj. Mam pač tako brzino, ker je v paketu, če bi samo internet jemal bi vzel 100/20.
Za na alter je dovolj.
To maš odlično linijo. Do pred kratkim sem bil na parici s teoretično hitrostjo 20/1. Praktično pa na 15/0,7sunce vam vidim...
jaz pa na 30/5
Pusti te routerčke, vzami raje kak namenski wifi6 ap in ga priklopi na ponudnikov modem/usmerjevalnik.Ekipa, potrebujem nasvet.
Kateri router danes kupiti - cena do 200€ ( zdaj če je res kaka huda razlika lahko tud kak eur vec, drugace pa tudi manj lahko )
Zadnjih 7 let laufa Netgear R7000 nighthawk - naceloma dela bp ( oz oni imajo itak skoz neke fw izzive) niti ni nujno še menjati. bi pa vseeno šel malo v korak s časom. linija je optika telekom 350/100
hvala
Kaj ti bo AP, če original router ne zdrži vsega prometa oziroma je ozko grlo.Pusti te routerčke, vzami raje kak namenski wifi6 ap in ga priklopi na ponudnikov modem/usmerjevalnik.
No, jaz imam HAP Ac3 od Mikrotika in če grem delat seznama, bo kar dolg. 4x L2TP povezava, 1 EOIP tunel, Wireguard server, Zerotier client, Capsman manager za 6 APjev+ še 1 dodatni AP, IGMP proxy, 5x računalnik, 6x telefon, 4 predvajalniki kabelske tv, ki jo prej pretvorimo v IP na namenskem boxu (tukaj večinoma promet ne gre čez Mikrotik), 2x Nanobeam, 3x RPI, od tega sta dva za PiHole, en pa za torrente in mrežni disk, 2x Chromecast, 4x TV, 9 kamer, pa še bi se najbrž kaj našlo... Kaj takega na operaterjevi opremi niti ni moč postaviti.
Sam uporabljam Huawei AX3 Pro ze kaksno leto in je super zadeva. WiFi 6, se razume. 70€.Ekipa, potrebujem nasvet.
Kateri router danes kupiti - cena do 200€ ( zdaj če je res kaka huda razlika lahko tud kak eur vec, drugace pa tudi manj lahko )
Zadnjih 7 let laufa Netgear R7000 nighthawk - naceloma dela bp ( oz oni imajo itak skoz neke fw izzive) niti ni nujno še menjati. bi pa vseeno šel malo v korak s časom. linija je optika telekom 350/100
hvala
Tudi sam sem to malo oko vrgel in pa Xiaomi AIoT Router AX3600….Sam uporabljam Huawei AX3 Pro ze kaksno leto in je super zadeva. WiFi 6, se razume. 70€.