Vzmetnice - jogiji

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.463
580
113
44
Še vedno Rdeči revirji
Jaz mam tud dormeo že cca en let. Spim tud ko dojenček. No če bi bla Piki zraven verjetn nebi
grims-1.gif

Je pa pri dormeotu mal nakladanja okrog tistega drota, ki naj bi ga priključil na ozemljitev. Spi se pa super, sam mal se moraš navadit. Od začetka je mal čudno.

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.463
580
113
44
Še vedno Rdeči revirji
Jah Piki zrečenega kruha se baje največ popapca
evil.gif

Fora z ozemljitvijo. Dormeo naj bi imel (tako vsaj ogalšujejo) nekakšen ščit pred elektromagnetnimi sevanji, ki deluje, če tisto žico, ki visi iz jogija priključiš na ozemljitev.

OK, če je v jogiju prevodna ploskev ali pa vsaj mreža zadeva ustavi električna polja pod posteljo, nikakor pa ne nad posteljo. Če je zadeva priključena na ozemljitev, potem na tebe, ko spančkaš ne morejo vplivat električna polja pod posteljo. Kar je pa nad posteljo pa seveda lahko vpliva. Zadeva deluje samo, če je prevodna mreža priključena na ozemljitev. Če ni priključena na ozemljitev, zadeva nima nobenega vpliva, razen znotraj prevodne mreže. Če hočeš natančnejšo razlago, računam pjačko
evil.gif

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.750
900
113
tu in tam
si pa zakompliciral..še jaz, kot štromar, sem komaj dojel bistvo
wink-1.gif

v bistvu, to je ena komercialna fora...

akiva

Pripravnik
21. jul 2007
209
0
16
Citat:
Uporabnik kazamurnik pravi:
Pa jaz ne morem spat na teh jogijih...me boli hrbet ko zjutraj vstanem................in zato sem šel kupil peno.....trdo in sem jo lepo še oblekel in zdaj spim brez težav.

Lahko tole malo bolj razložiš?

Kakšno peno si kupil, s čim si jo oblekel, kako to izgleda? Je zadeva postavljena na tla, ali je na posteljnem okviru?

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik Slovenet pravi:
Fora z ozemljitvijo. Dormeo naj bi imel (tako vsaj ogalšujejo) nekakšen ščit pred elektromagnetnimi sevanji, ki deluje, če tisto žico, ki visi iz jogija priključiš na ozemljitev.

To z elektromagnetnim sevanjem in ozemljitvijo je kozlarija^2. To naj bi te ščitilo pred elektromagnetnim sevanjem, ki se nahaja na praktično vsakem koraku, ker tako e-m sevanje oddajajo vse električne naprave.... torej si že tako ali tako over-exposed (iz tega vidika če je to sploh nevarno).

V resnici je pa to samo komercialna poteza, da ljudje ob besedi "sevanje" avtomatično pomislijo na vodno sevanje, katero pa naj bi bilo res škodljivo (naj bi!).
Ampak pred tem sevanjem te ta ozemljitev postelje ne ščiti (če sploh obstaja to sevanje). Tako ali tako pa sevanje oddaja vsaka stvar v tem vesolju, tko da je brezveze zganjat cirkus okol tega.

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.463
580
113
44
Še vedno Rdeči revirji
Ne narobe si pokapirala. Po tej teoriji je bolje spat na tisti strani, kjer je manj sevanja (manjša gostota električnega polja). Zadeva deluje v obe smeri. Spodaj nima vpliva sevanje z vrha, na vrhu pa sevanje od spodaj.

Če mal nadgradimo tole zadevo, je najbolje spat v zaprti kovinski škatli, v katero ni napeljane nič elektrike in notri ni nobene električne naprave. Zaprimo se torej v Faradayevo kletko
evil.gif

Piki pretiravanje tudi tukaj škodi
evil.gif

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Citat:
Uporabnik akiva pravi:
Citat:
Uporabnik kazamurnik pravi:
Pa jaz ne morem spat na teh jogijih...me boli hrbet ko zjutraj vstanem................in zato sem šel kupil peno.....trdo in sem jo lepo še oblekel in zdaj spim brez težav.

Lahko tole malo bolj razložiš?

Kakšno peno si kupil, s čim si jo oblekel, kako to izgleda? Je zadeva postavljena na tla, ali je na posteljnem okviru?

Na posteljnem okviru je...pena pa je lahko zelo različna..vzel pa sem tako bolj trdo (zame)...lahko je še trša ali pa mehkejša....karkoli...oblekel pa sem jo s tekstilom za vzmetnice.......aja zgleda...kot da bi jo kupil
smile-1.gif

moteco

Pripravnik
12. avg 2010
60
0
6
www.dominatus.si
sicer potegnjen iz naftalina, ampak mam dober razlog. Poglejte si tele vzmetnice Jaz dejansko ne morem verjetn, da so se to spomnl in dejansko razmišljam, da grem pošnofat mal, kakšne so cene, pa kaj mi bojo zraven povedal, pa mogoče še kupm res. Da si sam štimaš vse in ne to sam enkrat, pa pol nikol ne bo več možn.