vzmeti c3

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.455
9.747
113
EU
C3 Picaso. Dve leti starega ima moj sosed.

- Pri tankakanju goriva na polno, mu je števec kazal prazen tank. Na servisu so povedali, da se bo po par tankanjih samo uredilo.
- Na avtocesti po prehitevanju zapelje nazaj na desni pas in poravna volan, se mu prižge levi smerokaz. Na servisu so se norčevali, da se sigurno dotaknil ročice, ker to drugače ni možno. Ročice smerokazov so zamenjali. En čas je bilo OK, sedaj se zopet pojavlja ista težava.
- Akumulator se v garaži vedno izprazni do konca. Ugotovili napako na regulatorju napetosti. Naročili novega.
- Ventilator hladilnika je mehanik prevezal direktno mimo termostata. Povedal je, da bo ventilator sedaj delal stalno, in da to ni nič nenavadnega.

Nabavili bi novi avto, zato bolj pozorno spremljam sosedove težave.
Sedaj imamo Hyundai Atosa letnik 1999. Do sedaj je bilo v okvari samo stikalo za vzvratno luč, ki je zamenjano v garanciji.
sprasujem se.gif

Torej, v desetih letih samo ena napaka. Koliko jih bo imel C ..v tem času.
13.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Ja, lahko bi jih imel pač ducat
smile-1.gif
povej mi kateri avto se pa ne kvari.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.455
9.747
113
EU
Je pa zanimivo, da je to leto pretekla garancija (dve leti).
Sedaj mora regulator napetosti plačati sam.
priden.gif

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Kolk je to zares problem vzmeti? Je možno, da je problem z ležajem vzmeti na vrhu vzmetne noge, pa zato vzmeti pokajo?

Pri meni je na petki vzmet zlomilo zaradi tega, pa ko sem delal v mehankarski trgovini, je bilo to kar dosti poudarjano kot problem, ampak to je blo "že sto let nazaj".

Glede servisa, ki ga opisuje model zgoraj, pa ni besed.