Vzhodnjaška roba v Lidlu/Hoferju

pikovit

Pripravnik
3. feb 2008
402
2
16
53
kamnik
Ne še-samo 25 let delam na štiri izmene...Ampak nekaj je ,če je tako delo potrebno-ne pa trgovine..Zakaj pa šole,vrtci,pošte,banke ipd ne delajo za vikende in praznike?

tony

Guru
23. jul 2007
9.751
1.537
113
Citat:
Uporabnik ThorZEN pravi:
Citat:
Korporacije en k. gledajo ali se splača imeti odprto ali ne. Ker izgubo pokrijejo zaposleni katere imajo na manj kot minimalcu (torej z dodatki pridejo na minimalca).

Hofer, Lidl? Po moje ne, ta tema je odprta za njiju.

No, tudi ti niso posebni anglečki. Ljudi zaposlujejo kao za polovični delovnik, delati morajo pa precej več oz. pač do takrat, ko je delo opravljeno. Menda ni treba posebej omenjati, da za vse te nadure niso plačani?
tongue-1.gif

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
Tudi v trgovini vidiš kak morejo prav laufat od enega oddelka kjer nalaga na blagajno ali pa v skadisce itd. Potem pa se se kdo ***** na prodajalca, da je 6 ljudi v vrsti, zakaj ne odpre nove blagajne. V kakem sparu/mercatorju tega še nikoli nisem vido, so prodajalci bolj na easy.

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.720
1.071
113
Citat:
Uporabnik iMM pravi:
Tudi v trgovini vidiš kak morejo prav laufat od enega oddelka kjer nalaga na blagajno ali pa v skadisce itd. Potem pa se se kdo ***** na prodajalca, da je 6 ljudi v vrsti, zakaj ne odpre nove blagajne. V kakem sparu/mercatorju tega še nikoli nisem vido, so prodajalci bolj na easy.

Daj no daj. Če greš v Šparu ali Mercatorju skozi klasično blagajno rabiš dopust.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Rezultat referenduma je bil zaprtje. In kaj se je zgodilo? Pritožba na US, da se onemogoča svoboda podjetništva...
Korporacije en k. gledajo ali se splača imeti odprto ali ne. Ker izgubo pokrijejo zaposleni katere imajo na manj kot minimalcu (torej z dodatki pridejo na minimalca). Če misliš da pretiravam ali se lažem ti lahko takoj povem za eno trgovsko firmo iz Celja, ki to počne.
Res pa je dejstvo, da samo ljudje lahko pokažemo da se s tako eksplotacijo ne strinjamo... Da 2 nedelji zaporedoma ne gremo po nakupih... A žal je preveč judežev med nami za tako akcijo.

In potem se najdejo pacienti, ki se izživljajo in dobesedno jebejo punce v mozak. jaz se tresem že ko poslušam, da sem na njihovem mestu ga zatolčem da ga na urgenci ne spravijo skupaj.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.823
849
113
toti Maribor
Samo je pa zanimivo, da poslušamo samo o Lidlu in Hoferju kako so bogi. Medtem pa v šparu , Merkatorju in Tušu delajo z zaposlenimi trikrat huje, ampak ti pa lahko, ker so naši.
stupid-1.gif

englishman

Pripravnik
10. mar 2012
533
0
16
Lidl in Hofer sta javnosti stopila na žulj z 'menstrualnimi zapestnicami' (Lidl) in snemanjem zaposlenih. Delovno zakonodajo pa, ako dopušča priložnost, okoli prinaša kdor le more, samo to javnosti ne zanima.

tony

Guru
23. jul 2007
9.751
1.537
113
Kar povej, kako delajo z njimi.

So vsaj zaposleni za poln delovni čas, in delajo 8 ur. Za minimalno plačo, bog pomagaj.

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
Za Spar ti lahko iz prve roke povem, da je prodajalkam zelo lepo! V tušu in mercatorju pa je obnašanje večine enako, tako da sklepam da je enako.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.608
3.974
113
Citat:
Uporabnik englishman pravi:
Lidl in Hofer sta javnosti stopila na žulj z 'menstrualnimi zapestnicami' (Lidl)
Ki jih v Sloveniji sploh ni bilo, ampak nima veze... nekje v nedoločeni tujini so pač menda bile.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
A bejž no bejž...
Ne sedim pred televizorjem. Ne grem ven na kosilo, čez doma pripravljeno hrano ga ni. Nabavim med tednom. Če kaj zmanjka, se znajdem oz. improviziram.
A ti si eden izmed tistih, kateri bi umrli če v nedeljo ne bi mogli v trgovski center?

Ne, mi pa tudi ne krvavi srce za raznimi bogimi prodajalkami, kužki, črnčki in podobnim..

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Citat:
Uporabnik tony pravi:
No, tudi ti niso posebni anglečki. Ljudi zaposlujejo kao za polovični delovnik, delati morajo pa precej več oz. pač do takrat, ko je delo opravljeno. Menda ni treba posebej omenjati, da za vse te nadure niso plačani?
tongue-1.gif

Jaz sem pa slišal, da jim ni hudega. Dela sicer se kot se šika, ni lenarjenja, ampak so plačani za svoje delo. V nedeljo so pa odprti, ker so tudi vsi ostali in ker zakoni to pač dopuščajo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.295
7.058
113
In potrošniki očitno to hočejo, drugače ne bi bile štacune polne v nedeljo? Da ne omenjam nakupovalnih centrov, nabito polno.

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
Seveda, prvo v trgovino po nakupih hrane, potem za cote gledat in potem na družinsko kosilo v Mcdonalds! Kaj češ lepšega?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.295
7.058
113
Itak morš deco nekam dat, al kaj bi z njimi v nedeljo, jih pred TV posadil, ukvarjat se z njimi (v smislu klasične vzgoje), se itak nobenemu "modernemu" staršu ne da.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.823
849
113
toti Maribor
Hodim v isti Lidl in Hofer v MB že 3 leta in več ali manj so isti trgovci, tako da trpijo verjetno glih ne. Je pa to vsaj po mojem tipičen dokaz kako poskušati uničiti konkurenco. Verjetno sta Lidl in Hofer trn v peti marsikateremu slovenskemu trgovcu.

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.720
1.071
113
Jaz malokje vidim tako nasmejane prodajlce v "špecarijah" kot so v Lidlu.

Pišem pa za BTC Ljubljana.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.175
6.989
113
pri taščici
Če sem dvakrat letno ob nedeljah v trgovini sem pa veliko. Bi pa z veseljem šel na durs ali na obcino v nedeljo urejati birokracijo. Posta je tudi odprta samo dve uri na dan.
Prijetno šopingiranje vam želim. Pravijo da je v luftu teh centrov največ možnosti da zbolis za raznimi respiratornimi boleznimi.