VW - vgrajena vlečna kljuka

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.267
1.897
113
Na uho mi je prišlo da naj bi imeli VW.ji z vgrajeno vlečno kljuko (Golf) močnejšo sklopko ter večji hladilnik ( mogoče še kaj?...zavore?).

Ve kdo kaj več...drži, ne drži?

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Sosed je pred kašnimi 2 leti kupil Passata in je to potrdil. Večji hladilnik, zmogljivejše zavore, edino sklopke ne morem potrditi (DSG)

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.108
4.076
113
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
mogoče še kaj?...zavore?

Ojačano streho:

Drugače ja, VAG grupa je včasih imela tudi posebej na ceniku "predpripravo za vlečno napravo" ki je poleg el. napeljave vsebovala potrebne komponente dimenzionirane da so ustrezale povečani obremenitvi. Ni pa sedaj to striktno vezano na vlečno napravo, tudi za različne trge, različne menjalnike in motorje imajo vozila različne ostale komponente. Tako da tu je en kup opcij kaj je dodatnega in kaj serijskega.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.585
339
83
Kras
www.mtl.si
evil.gif

Najbolje, da svojega prodajalca pokličeš, pa naj se on malo namuči.
wink-1.gif

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Ali pa imajo samo večje reže v maski. Vse živo se najde, tako da so sigurno razlike med proizvajalci/modeli itd. Mi je pa vseeno vse skupaj malo mimo; avto naj svoje konje hladi ne glede na breme oziroma naj dela v max neugodnih razmerah. To je lahko prikola, lahko je pa tudi kolona na AC pri + 40 stopinjah v klanec.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.108
4.076
113
Zakaj bi moral imeti jst večjo porabo in čakat 3 min da se avto prej ogreje če pa ne vozim prikolice? Ali pa zakaj bi nek rus moral v sibiriji tlačit karton pred kuler ker so mu montiral hladilnik za vleko prikolice v grčiji? Skratka vsaka stvar ima svoja namen, so pa tako dobre kot slabe stvari in je dobro da je zadeva selektivna.

Sicer pri hladilniku je verjetno govora o hladilniku olja na avtomatskih menjalnikih, ti so ponavadi bili glavni del kompleta vlečnih vozil in dejansko če nisi hladilnika imel in si manevriral s kakšno težko prikolico ali pa speljeval v koloni si hitro "zakuril" olje v menjalniku. Vem da se je te hladilnike vgrajevalo tudi nakdnadno.

tony

Guru
23. jul 2007
9.673
1.487
113
Običajno še močnejše zadnje vzmeti. Za hladilnik olja avt. menjalnika pa ne vem, sam ga imam, vendar nimam pojma, če je to zaradi tovarniške kljuke ali ne...
zmaga.gif

Zraven pride običajno še kak bombonček (pri priključeni kljuki ne svetijo zadnje meglenke na avtu, PDC ne teži, ESP se naj bi malo drugače obnašal)...

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.434
2.386
113
Pomurje
Vem za zgodbo(Švica) Toyote Avensis avtomatik, kjer je bila naknadno vgrajena kljuka.
Tip je vlačil neko veliko prikolico, se pravi je bil avto vedno na limitu. S tem so se pa pojavljale težave, ker je šel motor, zaradi pregretega olja v menjalniku v notlauf.
Tip je bentil nad prodajalcem, ker ga je napizdil, da bo on ceneje vgradil kljuko kot original.
Avto s serijsko kljuko, pa ima drugačen hladilnik (tudi za olje menjalnika) ter neke druge izboljšave.

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Saj zadeva je enostavna, vsak avto ima predpisano koliko je lahko max masa priklopnika, če proizvajalec dovoli enako maso ne glede na to ali kljuko vgradi on ali ne si je sam kriv.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Na uho mi je prišlo da naj bi imeli VW.ji z vgrajeno vlečno kljuko (Golf) močnejšo sklopko ter večji hladilnik ( mogoče še kaj?...zavore?).

Ve kdo kaj več...drži, ne drži?
Drži vsaj za nekatere proizvajalce (če ne že večino). Tudi Citroen ima v klnjižici z navodili omenjeno, da imajo vozila s serijsko vgrajeno vlečno napravo nekoliko boljše hlajenje.

Jeri

Fizikalc
2. sep 2007
584
172
43
40
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Kolk je potem dražji avto s serijsko kljuko?

Caddy okoli 800€ (snemljiva kljuka). Če ja pa zaradi tega kaj boljši pa ne vem. Mi niso nič povedal glede tega.
Mogoče bi pa kej več mitja155 vedel :p

Pac_Man

⋆Распут&
10. maj 2014
2.211
0
36
Zraven imaš pa v drobnem tisku, da je vleka dovoljena samo z ustrezno dodatno opremo. Če to pomeni večje hladilnike ipd., ja slikaj se.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.267
1.897
113
Od modela in proizvajalca odvisno...pri meni mislim da je bilo 550 eur. Če jo daš delat si nekje na 400 eur...s tem da grdoljo potem stalno gledaš..kar je super ako si 'reden' uporabnik pdikolice (kot jaz...1 x letno
crazy1.gif
).

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Oh, sevada se na VW ju original kljuka ploh ne vidi (po mojem je še v prometni ni
smile-1.gif

Malo cinizma (kdor ne zastopi pa pač ni treba in lahko gre na drugo temo
smile-1.gif
.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Passat Variant nekje 800... Električno poklopljiva (se skrije pod odbijač in se ne vidi ko ni v funkciji).

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.267
1.897
113
Saj ni point da bi moral imeti.

Point je ali ima kaj drugače
wink-1.gif

(Nikar več ne pozabljaj da so vw.ji oh in sploh!
hysterical-1.gif
)

luka51

Guru
16. avg 2007
14.408
5.685
113
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Zakaj bi moral imeti jst večjo porabo in čakat 3 min da se avto prej ogreje če pa ne vozim prikolice? Ali pa zakaj bi nek rus moral v sibiriji tlačit karton pred kuler ker so mu montiral hladilnik za vleko prikolice v grčiji? .

velikost hladilnika in ogrevanje v krajšem času nima prav nobene veze.