Vulkanizerske storitve

Karakala

Fizikalc
3. okt 2007
2.389
57
48
Republika Prlekija
So te dečki sprovocirali, da se jim zdaj opravičuješ, zakaj nisi sam menjal.. hehe.

Je pa res, da se za teh par evrov nebi rabil razburjat. Ampak tak pač je, storitve se plačajo.

verma

Pripravnik
2. nov 2011
257
10
18
Se ne razburjam (več). Priznam pa, da se nisem prej pozanimal za ceno in sem avtomatsko pričakoval enako ceno kakor decembra.
Bistvo mi je bilo samo ali so tudi ostali dvignili ceno na račun davčnih blagajn. Oz. kako so prej prikazovali promet.
Storitev se plača ni blema.

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Dodatne feltne se meni ne splačajo.

- ne da se mi premontirat doma
- letna dimenzija je tudi za zimske najugodnejša
- vsakih 3-4 let bi bil itak pri vulkanizerju z novimi gumami

v 5 letih sem tako plačal 6 premontaž gum, 4x pa je šlo za nakup novih.

Prihranil bi 154 € v 5 letih, če bi premontiral sam oz. 80€ če bi to storil vulkanizer, koliko stanejo jekelena platišča? 200€?

No sedaj imam oba kompleta nova za naslednjih upam da 4 let, kar me bo stalo spet 160€ do nakupa novih.

maki3

Pripravnik
14. sep 2007
681
3
18
Še odgovor, pred 3 dnevi sem plačal za zamenjavo in centriranje gum, sicer 14" in železne feltne, 24€ oz. 6€ po gumi
smile-1.gif
v Kopru...

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Po tem ko sem več let sam vijačil gor dol, bom letos prvič vse peljal na najbližji servis kjer mi tudi hranijo gume za 22€ na sezono alles cuzamen.
Veliko? Niti ne, če nimaš placa za hrambo.

Še več, zaradi hebenih ventilov prodam 4 komade, 4 mesece stare, malo rabljene felne (z zimskimi gumami +100€) 16" za Renault Scenic zadnja generacija za 160€.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
Citat:
Uporabnik verma pravi:
Moje vprašanje ostaja. Kakšne so cene pri vas?
Glede na to da sem iz podeželja, naš lokalni mojster nima prave konkurence.

Na kmetih imamo dva kompleta gum na feltnah, solidno dvigalko in to naredimo sami. B te K za ceno, čakanje, vremenske razmere...ko se ti sprdne prevekslaš in je to tu. Vzame ti eno uro...torej si za to uro plačan 50 eur. Koliko imaš urno postavko drugače?

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Napačno razmišljaš... Da dobiš nove pnevmatike na feltne moraš še zmeraj do vulkanizerja... In takarat plačaš montažo in balansiranje.
To kar ti opisuješ pa je samo vijačenje in privarčuješ v eni uri 10 EUR? Klasična urna postavka, nisi tako veliko privarčeval...
smile-1.gif

maki3

Pripravnik
14. sep 2007
681
3
18
Kaj pa tovorjenje gum v avto in iz njega oz. skladiscenje gum in se guzva je v 3pm ponavadi? 10€ je golo vijacenje?

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.563
1.090
113
Titograd
Imam dva kompleta, eno leto grem obakrat menjat k vulkanizerju, kjer mi felne tudi centrira, drugo leto menjam sam. Premontaža in centriranje 30 €. Kuponkota sem koristil enkrat, pa je bilo centrirano za en qrac
bonk.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Po moje... Če je recimo cena 12€ na gumo komplet (kao priporočena cena med vulkanizerji) z premontažo in balansiranjem...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ob 1 uro si v vsakem primeru. Kaj pa se hodiš drenjat v prime-time. Jaz sem včeraj potreboval manj kot 1uro z tovorjenjem/raztovorjenjem.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Napačno razmišljaš... Da dobiš nove pnevmatike na feltne moraš še zmeraj do vulkanizerja... In takarat plačaš montažo in balansiranje.
To kar ti opisuješ pa je samo vijačenje in privarčuješ v eni uri 10 EUR? Klasična urna postavka, nisi tako veliko privarčeval...
smile-1.gif

Jaz govorim za primer: dva kompleta gum in en komplet felten (kar predvidevam da je omenjanih 12 eur po kosu) VS dva kompleta gum in dva kompleta felten. Pri drugi opciji lahko menjavo delaš sam in te ne stane niti eura.
S tem da imaš lahko zimske na nizjih colah kjer pri gumi toliko prišparaš da po dveh nabavljenih kompletih imaš že felne odplačane.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Tvoja objava je bila razumljiva točno tako kot sem ti odgovoril.
Ti podam pa drugačen primer... Imaš na avtu 19col dimenzijo, ko kupiš nov avto je akcija in ti dodajo zraven zimske pnevmatike, 19 col, ne ravno Nexen ranga. Kaj potem, je še ceneje kupiti dodatne feltne ali 4 leta plačevati premontažo? Predpostavljaj, da 19 colske nove zimske niso v takšni dimenziji, da bi jo prodal takoj... Nakup manjše dimenzije pride v poštev šele npr. šez 4 sezone... Kaj je potem ugodneje; kupiti takoj 19 colska platišča in po 4 letih zopet tako dimenzijo pnevmatik in računati da bodo cene padle (kar vsekakor bodo) ali se vržti v strošek s 17col, katerega prihranek se bo izravnal po nekje dodatnih 4 letih? Ko bi moral imeti prihranek pa ponavadi prodaš avto...

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
Tu bolj enostavno ne more bit...takoj jih prodaš. V dimenziji 19 col dobiš že štiri lite feltne za ta denar.

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Tvoja objava je bila razumljiva točno tako kot sem ti odgovoril.
Ti podam pa drugačen primer... Imaš na avtu 19col dimenzijo, ko kupiš nov avto je akcija in ti dodajo zraven zimske pnevmatike, 19 col, ne ravno Nexen ranga. Kaj potem, je še ceneje kupiti dodatne feltne ali 4 leta plačevati premontažo? Predpostavljaj, da 19 colske nove zimske niso v takšni dimenziji, da bi jo prodal takoj... Nakup manjše dimenzije pride v poštev šele npr. šez 4 sezone... Kaj je potem ugodneje; kupiti takoj 19 colska platišča in po 4 letih zopet tako dimenzijo pnevmatik in računati da bodo cene padle (kar vsekakor bodo) ali se vržti v strošek s 17col, katerega prihranek se bo izravnal po nekje dodatnih 4 letih? Ko bi moral imeti prihranek pa ponavadi prodaš avto...

Kaj fantaziraš vozi se z javni prometom pa je. V tem času gubiš na avtu na 10.000 evrov ti pa kompliciraš zaradi par 100 eur zaradi gum. Res si en revež, ki si ne more privoščiti vzdrževanja predragega avtomobila.
evil.gif

Resno vprašanje zakaj si sploh kupil novega Kadjara za cca 25.000 €, če bi si lahko kupil Cliota za 11.000 eur. Stroški vzdrževanja Cliota so bistveno manjši pa že izguba vrednosti je manjša.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
A si mal siten ker ti baba ni dala?
Kje lahko zaslediš da kompliciram? Zakaj ne pametuješ osebkom, ki tule jokajo kako morajo 16 col gumo kupiti ne pa 15? A če bi kupil 'das problem' bi me pa na miru pustil?
Zame ti ne skrbi... Avta mi nisi kupil ti, niti zaradi tega ne boš oškodovan...
Mislim, tale Alter je pa res postal lego fovšljivcev in zafrurstrirancev...