Vselitev v nepremičnino starsev, pogodba?

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.717
9.493
113
Ja, ven te bodo vrgli, pa še živega te bodo zagrebli zadi na vrtu. Ne morem verjet, da gre ta blesarija tudi do mlajše generacije od 70+

Pri nas konkretno je imel tastar lepo šanso rečt 22 let nazaj ne. Še več, jest sm reku ne, pa so me prepričal in nategnil v smislu, da še dons ni nič napisanga. Vse ostalo je OK. Ko pa enkrat vložiš ene par kreditov v hišo in iz enostanovanjske bajte nardiš dvostanovanjsko, se jebeš z vsemi možnimi vzdrževanji le te bajte, vlačiš starega iz lastnega sranja in kozlanja, ko gre v dilo, ga tolažiš, ko mu ženo odpeljejo v bolnico, ni da ni, je stvar zelo zanimiva, sploh ko začneš razmišljat o možnih scenarijih, kjer lahko ostaneš na cesti s tremi otroki in taščo, ko se starmu v deliriju naslini pohlepni nepremičninski agent. Sicer se da stvari dokazovat, sam to je pol cela jeba. Tko da še enkrat, stvari niso črnobele in tud partner od tvojih otrok bo enkrat vsaj mal tvoj, če ne drugega bo starš tvojim vnukom.
Če se gre v hišo staršev reševat stanovanjski problem, je lahko taka ureditev zelo dobra, za obe strani in tudi za otroke, samo je treba nujno lastniške zadeve rešit prej. Drugač je bolje, da se ne gre v to avanturo.
Kaj vse se je pa dogajal in se še dogaja v ločitvenih postopkih med budalami se pa ve. Sam če bi mel vse to v glavi se nikol ne bi ženil.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.735
6.737
113
pri taščici
Koruza je po x letih življenja enakovredna zakonu. ;)
Midva sva oba z bratom pustila starsa sama doma. Kako se bova zmenila nimava pojma. Ker nihce ne vidi neke financne perspektive v kmetijstvu. Mogoce bo kdo od vnukov dovolj neumen za kmetovanje.
Pri zeni so se zmenili. Ceprav dva brata znata imeti se pestro v prihodnosti ce se bo razumevanje izgubilo.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.717
9.493
113
Ne živim na koruzi ;) Drugače pa niti ni potrebno živeti skupaj. Izvenzakonska skupnost je precej lahko dokazljiva.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.688
113
Zato pišeš polovico nepremičnine na hčerko pred poroko, da ne gre v delitev premoženja ob morebitni ločitvi. So načini za rešit stvari, če ne iščeš težav. Ti boš pa očitno eden od tistih starcev, ki bo sam na stara leta, pa jamral čez "tamlade" zakaj nič ne pridejo pomagat. :p
Lahko pa tudi podariš polovico nepremičnine samo hčerki po poroki in kolikor vem to tudi ne gre v skupno premoženje ob morebitni ločitvi. Seveda pa lahko njen partner zahteva vračilo morebitnih vlaganj v nepremičnino.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.927
6.558
113
Seveda ne gre... In potem hcerka lahko da nekak mozu in tudi ob morebitni locitvi "nazaj vzame", ker darila se vracajo. Moj predragi je bil pri notarju na to izrecno opozorjen, ko sem mu pol parcele prepisala. Bolj kot ne, je samo za dober obcutek, njegova ni. Bajta gor gre pa na pol.

Kot receno, se pa rado pozabi, da cetudi je skoljka bila, je morebiti bilo treba kaj notri vložiti, tisto je pa skupno premozenje. Od vincenta kolega nečesa ne ve, še verjetneje pa je, da nečesa ne pove...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Zato pišeš polovico nepremičnine na hčerko pred poroko, da ne gre v delitev premoženja ob morebitni ločitvi. So načini za rešit stvari, če ne iščeš težav. Ti boš pa očitno eden od tistih starcev, ki bo sam na stara leta, pa jamral čez "tamlade" zakaj nič ne pridejo pomagat. :p

Tudi če hčeri podariš nepremičnino (darilna pogodba) je to njeno premoženje izvzeto iz delitve ob morebitni ločitvi. Ampak ne govorimo o tem. Govorim o tem, da če bi jaz prišel k ženski domov in začel vlagati v "svoj" štok bi zahteval da tudi kaj name napišemo. To je bolj problem.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Kaj se to pravi, kolikor jim lahko pomagaš? a so odrasle, samostojne entitete ali večni infantilni paraziti?! Kako čemo iti naprej, če mislimo in učimo, da se hodi nazaj, ne naprej.

Se delno strinjam s teboj ampak pazi, čas so drugačni in če res nisi nadarjen in priden (kar ni garant da tvoj otrok bo) težko uspeš. Karkoli stvari so tako nastavljene da če te nekdo ne "porine" pač stežka uspeš če ne izpolnjuješ pogojev ki sem jih zgoraj naštel. Pa tudi če si posebej nadarjen in priden ti je bistveno lažje če imaš support.

Je pa tudi res da če že imaš da moraš z "doziranjem" biti izredno pazljiv. Zalednje je tudi marsikoga uničilo, nekateri zato ne znajo ceniti stvari, imajo napačne ali izkrivljene poglede o tem koliko je kaj vredno in koliko se je za kaj potrebno truditi itd...

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.717
9.493
113
Tudi če hčeri podariš nepremičnino (darilna pogodba) je to njeno premoženje izvzeto iz delitve ob morebitni ločitvi. Ampak ne govorimo o tem. Govorim o tem, da če bi jaz prišel k ženski domov in začel vlagati v "svoj" štok bi zahteval da tudi kaj name napišemo. To je bolj problem.
Men blo zadost če bi se pisal na mojo soprogo. Se ne mislim in se nisem mislil ločevat. Moji problemi lohk nastanejo, če se moji kaj naredi, al pa če se na stare prepite možgane začnejo čudne ideje obešat. No pr nas je blo to zadnje povod, da bomo zrihtal.

• Všeč mi je
Reactions: sad in AvtoFun

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.717
9.493
113
Se delno strinjam s teboj ampak pazi, čas so drugačni in če res nisi nadarjen in priden (kar ni garant da tvoj otrok bo) težko uspeš. Karkoli stvari so tako nastavljene da če te nekdo ne "porine" pač stežka uspeš če ne izpolnjuješ pogojev ki sem jih zgoraj naštel. Pa tudi če si posebej nadarjen in priden ti je bistveno lažje če imaš support.
Največ daš frocu, če ga prav vzgojiš, če si kle falil lohk tud milioni niso dost za "porint"

• Všeč mi je
Reactions: sad

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Točno v tem je keč. Ni samo tvoj otrok v igri, je potem še njegov partner in njuno medsebojno razmerje. Ko se ločujeta pa na koncu ti ostaneš samo z gatami, ki jih imaš na sebi.
Ko se stegneš otroci podedujejo kar imajo...oni, ne njihovi partnerji.

(imam sodelavca...ne vem po kaki pameti, je šel pisat hišo tudi na(bivšo) ženo..vsaj en del (mislim da je bila polovica njegova, ker so noter še starši), seveda sta šla narazen in ona zdaj veselo hoče, da ji izplača njen delež..vsaj ta na papirju....zdaj kupčka papirje, da bo vzel 60 jurjev krede, da jo izplača).

Ja, teh zgodb je milijarda, včasih se čudiš kako iz ene takšne zgodbe nastane ven takšna zemljiškoknjižna klobasa. Ampak ja, jim uspe. Ljudje so v osnovi labilni.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Največ daš frocu, če ga prav vzgojiš, če si kle falil lohk tud milioni niso dost za "porint"

Vse jasno. Sicer nevem kako finančno stojiš, ni moja stvar, niti ni to vprašanje ampak bi dal ti otroku, za katerega veš da je izgubljen, bi to podpiral če veš da je propalica? Potem si največje budalo ti sam. Saj spremljaš odraščanje otroka in oceniš ali je vreden tvoje pomoči in supporta ali pa mu s tem samo škodiš in ga zaviraš. Problem se mi zdi v tem da ljudje ne znajo tega oceniti.

• Všeč mi je
Reactions: sad