Vse o Sony Ericsson P1i

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

DevilFace

Pripravnik
11. dec 2007
32
0
6
No ja, skoraj vsi (vključno z mano) s(m)o opazili kar opazno pohitritev, bolj tekoč "transition effect", boljšo izkoriščenost RAM-a, aparat je bolj stabilen, spremenjen je malenkost tudi vmesnik na fotoaparatu, pa še nekaj ostalih "malenkosti"..

DF

Navid

Majstr
3. dec 2007
278
275
63
UIQ 3 se je izkazal za polizdelek, ki pa si ga telefon višjega cenovnega razreda ne bi smel privoščit. Podn ! Če bi to vedel, bi si kupil Mobikosca za velik manj denarja...

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Citat:
Uporabnik nejc1991 pravi:
Kaj bi mi lahko prosim nekdo dal west europe karto za tomtoma.

Lp
nejc

Ja. kako pa?
confused-1.gif

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.471
6.977
113
no, tega ne bi rekla. UIQ3 sam po sebi je zelo v redu, restrikcije, ki so, so zgolj s SE strani.

Treba pa je tudi vedeti, da katerikoli telefon s symbianom direkt iz škatle ni čisto nič posebnega, v bistvu ponuja manj kot kaki telefon srednjega cenovnega razreda. bistvo je v nadgradljivosti, možnosti inštalacije raznovrstnih aplikacij, ki pa naredijo symbian (ali katerikoli drugi telefon z OSom) večvrednega od "navadnega" telefona.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik Navid pravi:
UIQ 3 se je izkazal za polizdelek, ki pa si ga telefon višjega cenovnega razreda ne bi smel privoščit. Podn ! Če bi to vedel, bi si kupil Mobikosca za velik manj denarja...
Potem pa menjajva. Jaz ti dam N73, ki ima tako opevan S60 Symbian. Koliko doplačila?

stilo

Fizikalc
19. jul 2007
599
133
43
ksz...sem naredil update, pred tem backup vsega, po updatu naložil backup in ni več fringa in tom tom-a ??? Osatlo je zgleda vse. Tomtom v bistvu je na seznamu inštaliranih programov ampak na kartici ga ni več. Bo treba ponovno inštalirat....

Navid

Majstr
3. dec 2007
278
275
63
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
Citat:
Uporabnik Navid pravi:
Potem pa menjajva. Jaz ti dam N73, ki ima tako opevan S60 Symbian. Koliko doplačila?

Če je Symbian je verjetno isti šmorn.

DevilFace

Pripravnik
11. dec 2007
32
0
6
Citat:
Uporabnik Navid pravi:
Če je Symbian je verjetno isti šmorn.

To le potrjuje dejstvo, da je za tebe najboljša ena Nokia 2100. Prosim, vrni vsak napredni telefon v trgovino in si ne delaj sramote...

DF

Navid

Majstr
3. dec 2007
278
275
63
Čakej mal. Moja merila za napredni telefon so pač drugačna od tvojih. Če si ena izmed tistih ovc, ki ne zna biti kritična do izdelka, je to izključno tvoj problem.

DevilFace

Pripravnik
11. dec 2007
32
0
6
P1i se postavlja ob bok N95, ki bi naj veljala za top telefon - vendar pač cilja na drugi sklop uporabnikov.
In če ga uporabljajo tisti, katerim je ta telefon naemnjen, potem je telefon vrhunski, UIQ 3.x pa je povsem kos svoji nalogi. Če pa si želiš na poslovni telefon naf*kat xy DivX playerjev, MP3 predvajalnikov in ne vem še vse kakšne šare, potem pa poklekne še tko zmogljiv telefon.

Znam bit kritičen, tudi do P1i, katerega si lastim, nikakor ni popoln telefon, vendar tvoje nezadovoljstvo je pač očitno pretiravanje in je zate res najbolje, da ostaneš pri namenskih telefonih, alai 2100 ali T610i... Boš lahko SMS napisal v 5 sek, namesto v 6 na P1i...
bonk.gif

DF

DevilFace

Pripravnik
11. dec 2007
32
0
6
Mislim, da je to samo SEUS - torej Sony Erricsson Update Service. Ta potem preveri, katero verzijo imaš na telefonu in potem katera je zadnja ter po potrebi posodobi. Mislim pa, da updat ni odvisen od SEUS verzije... Lahko pa da se motim.

DF

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
sem že uredil ... inštaliral sem Update_Service_Setup-2.7.9.14-1.exe nato pa posodobil telefon ... nisem niti preverjal moje zdajšnje verzije ker itak zadnič še ni šlo posodobit, danes pa je vse letelo kot po maslu
smile-1.gif

Navid

Majstr
3. dec 2007
278
275
63
Citat:
Uporabnik DevilFace pravi:
Znam bit kritičen, tudi do P1i, katerega si lastim, nikakor ni popoln telefon, vendar tvoje nezadovoljstvo je pač očitno pretiravanje in je zate res najbolje, da ostaneš pri namenskih telefonih, alai 2100 ali T610i... Boš lahko SMS napisal v 5 sek, namesto v 6 na P1i...
bonk.gif

DF

Se strinjam da nekoliko pretiravam z nezadovoljstvom, vendar; še enkrat: od takega telefona pričakujem brezhibno delovanje osnovnih funkcij, kot so npr. budilka - tudi če je telefon ugasnjen, tekoče delovanje itd... Če bi imel namen igrat na njem igre in filme gledat, bi si kupil PS.

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Računalnik te tudi lahko zbudi ko je ugasnjen a ne?

In osnovna funkcija tega telefona ni budilka. To je poslovni telefon. Te funkcije pa ima. In veliko njih (še več jih pa lahko naložiš).
Je pa res, da če moraš ugasniti telefon, da ne zbudiš mame, ko te kliče morebitna oboževalka ob treh ponoči, te zjutraj ne bo zbudil za v šolo.

Navid

Majstr
3. dec 2007
278
275
63
Citat:
Uporabnik grube386 pravi:
Računalnik te tudi lahko zbudi ko je ugasnjen a ne?

In osnovna funkcija tega telefona ni budilka. To je poslovni telefon. Te funkcije pa ima. In veliko njih (še več jih pa lahko naložiš).
Je pa res, da če moraš ugasniti telefon, da ne zbudiš mame, ko te kliče morebitna oboževalka ob treh ponoči, te zjutraj ne bo zbudil za v šolo.

Če bi bil šolar si P1 najbrž ne bi kupil...

DevilFace

Pripravnik
11. dec 2007
32
0
6
P1i ima zelo zelo fino funkcijo - Flight mode. Potrebuješ le dva klika z stylusom in voila. Telefon ne bo sprejemal nobenih klicev, SMS-ov - nič. Pa še porabil bo za kikiriki baterije. Če že pogledaš, kako dolgo telefon rabi za boot up, ti je jasno, da ni namenjen nenehnemu vklaplajnju in izklapljanju...

Ima grube prav - telefon ni namenjen šolarjem, da ne bodo zamudili pouka... Za take je N95, pa še bolj cool boš izpadel pri onih iz II. letnika...

DF

Navid

Majstr
3. dec 2007
278
275
63
Citat:
Uporabnik DevilFace pravi:
Ima grube prav - telefon ni namenjen šolarjem, da ne bodo zamudili pouka... Za take je N95, pa še bolj cool boš izpadel pri onih iz II. letnika...

DF

Ja... očitno res dobro veš kako je v srednji šoli, čeprav mentalno niti v osnovno šolo ne sodiš...

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.