Na pleksiju se, sploh ko sveder postane topel (= če je debel pleksi), ne moreš izogniti temu da ti drugo stran malce potegne rob na ven. To rešiš/omiliš tako da daš pleksi na "mehko" podlago, najbolje da vpneš z vseh 4h strani (oz. čimbližje) s primeži (cvingami) na nek les in potem vrtaš. Če je vseeno malo roba (ponavadi je) obrneš pleksi in zvrtaš previdno že z druge strani.
Svedri so najboljši za les, tisti ki imajo posebno (ozko) konico za natančno vrtanje in pa "veliko" spiralo (se strinjam z oriolus-em, kitajci oz. razni svedri v paketih po 10 eur odpadejo). Pa zelo moraš pazit ker je pleksi gladek in je najbolje malce luknjice, v katero potem fiksiraš glavo zgoraj omenjenega svedra, narediti na roke z nekim ročnim orodjem (ostro šilo, žebelj, ...).
Aja zvrtal sem pa okoli 500 lukenj v pleksi, prvih 10 sem sem zadel na 0.5cm natančno in naredil črte po pleksiju ker sem imel zanič sveder pa še zadet luknje nikakor nisem mogel. Potem sem uporabil šilo + lahko kladivce da sem cahnil luknje in je šlo nato BP dalje. Ko sveder postane topel se primejo ostružki nanj, tako da je pametno hladit (počakat da se sam, ali pa pač uporabit prisilno .. odvisno od časa ki je na voljo).
Sveder naj bi bil pa tak: