Vrtanje lukenj v zvočnike

22. jul 2007
13.641
1.797
113
124
Z TAKIM ali podobnim L nosilcem rešiš zadevo, od spodaj ga priviješ z majhnimi knipingi
grims-1.gif

gig

Pripravnik
7. apr 2009
684
11
18
Tile zvočniki imajo še neko luknjo zadaj (Logitech propagira nekakšen 3D...??). Kakšno pločevino malo zvij, da bo pod zvočnik kotom, Prebarvaš jo v barvo zvočnika in se nosilca sploh ne bo videlo. Nosilec zašravfaj v zid, pločevino pa od spodaj na zvočnik pritrdi s knipingi. Kabli bodo pa nevidni:)

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Bomba
cool-1.gif

Bom en pleh zapigal in na nosilčke dal. Sem hotel sicer direkt zvočnik gor, ampak ga sploh ne morem razdret. Se drži skupaj kot pri norcih in bi ga spraskal, če bi na silo dajal narazen.
Hvala lepa za idejo in tudi vsem ostalim
cool-1.gif

gig

Pripravnik
7. apr 2009
684
11
18
A-ha! Sorry, sem zamešal oznako, bil sem prepričan da gre za enake zvočnike kot jih imam doma (Z523).

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
mater komplicirate:)

tak L profil oz kotnik dobiš v vsakem merkurju, bauhausu... za par centov

Obrneš ga tako kot je na sliki, zvočnik pa potem od spodaj privijačiš z enim knipingom. Tako skriješ kotnik in zvočnik trdno stoji na mestu.
Ker bo samo en kniping, boš lahko tudi zvočnik obračal.
Če bi rad, da je zvočnik usmirjen bolj dol, samo kotnik raztegneš.
http://17slon.com/blogs/slovoni/images/Pleksimiza1_D817/05kotnik.jpg

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Ta s kotnikom je itak najlažja in najcenejša rešitev. Se čisto strinjam s tabo. Vendar mi je bolje, da je zvočnik malo stran od stene.
Recimo na tale nosilček bi pritrdil L profil: NOSILEC

Takega lahko tudi malo bolj "v prostor" obrnem, če recimo hočem, da je malo lepši zvok v kuhinjo obrnjen. Pri zgolj le L nosilcu, pa ga ne morem tolko v prostor obrnit.
Ja,ja, saj vem, da kompliciram
grin1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Uporabnik upiwaly pravi:
Ta s kotnikom je itak najlažja in najcenejša rešitev. Se čisto strinjam s tabo. Vendar mi je bolje, da je zvočnik malo stran od stene.
Recimo na tale nosilček bi pritrdil L profil: NOSILEC

Takega lahko tudi malo bolj "v prostor" obrnem, če recimo hočem, da je malo lepši zvok v kuhinjo obrnjen. Pri zgolj le L nosilcu, pa ga ne morem tolko v prostor obrnit.
Ja,ja, saj vem, da kompliciram
grin1.gif

ja, če boš vedno imel pri sebi šraufencigr... ta linku je kr fiksen. ga nastaviš, zategneš in to je to. Pa na ta nosilec bi ga še vedno moral pritrditi z L nosilcem, a ne?

hehe... kakšne komplikacije okol enih zvočnikov!
wink-1.gif

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Hm...Bi rabil cca 25cm dolžine. Pa en šraufek spodaj, da se obrača, kakor je že bilo predlagano. Bi šlo ja
grin1.gif

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.666
9
38
Ljubljana- okolica
Takole sem jaz pred leti naredil

Je pa res da se ne da nastavljati(kar v mojem primeru nisem potreboval).

Za nastavljat pa mogoče na ebay poglej če se ti ne mudi (ballheads) sam sem to uporabil pri izdelavi laserja(da nastavim kje mi riše črto) pa se kar obnese.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Uporabnik upiwaly pravi:
Ja, bi ga moral z L nosilcem pritrdit.
Ma a ni kul mal komplicirat
grin1.gif

ja sej fajn. dobr da se ne lotevamo kakšnih večjih projektov. Recimo Nosilca za TV....

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Moji imajo premalo "mesa", da bi direkt zvrtal. Pa če bi vsaj notranjost videl, kje so pomembne stvari, bi se še spravil prevrtat. Tako pa bom raje z L nosilcem nekaj skombiniral. Ali samo L nosilec, ali pa L + stenski
smile-1.gif