Vrtanje lukenj v zvočnike

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Sem dal v čvek, ker ne vem, kam bi uvrstil to vprašanje...

Skratka nabavil logitech Z623

Problem je, ker bi jih rad na steno zmontiral. Pa itak niso za wall mount mišljeni.
Sem bral po tujih forumih. Eni pravijo, da ni panike vrtat v zvočnik. Seveda, če nič ne poškoduješ znotraj in pa da kakršnekoli špranje zatesniš.
OK, če bi imel zvočnike za 1000EUR bi me bilo strah predvsem zaradi možnega popačenja zvoka, ampak na telih "amaterskih" pa mislim, da ne bi bilo neke razlike?
Bi jih razstavil, pa da vidim, kje so kretnice itd. Potem pa v zadnjo stran zvrtal luknjo in kakšen nosilček pritrdil.
Kaj pravite? Je za zvrtat, ali bom kakšno preveliko škodo naredil?

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
A ne bi nosilček preprosto nalepil na zvočnik?

p.s.
Vidim kaj si nabavil. Tale oblika je po moje nalašč zato, da ga ne boš na steno spravil.
grin1.gif

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Če pogledaš sliko, so čudno nagnjeni. In so mišljeni za na mizo, da ti pod kotom v glavo "seka"
grin1.gif

Jaz bi pa imel normalno vzporedno s steno. Zato bi jih dal na nosilčke. Pa še lahko bi jih potem obračal v prostor, da se bolje sliši, če si stran od njih.
Lepilni trak? Vem, da so močni kot p.....Samo oblika tega zvočnika je taka, da si nič ne moreš pomagat s tem...

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
So se prav potrudili pri obliki, da jih imaš lahko samo na mizici
grin1.gif

Skratka kaj pravite na ene 2 šrufka skozi zadnjo stran in zasilikonirat naokoli?

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Ne razumem te.
Če bi jih rad direktno všraufal v steno, to lahko narediš lažje tudi z lepilom.

Ampak oblika je taka, da te jebejo v glavo.
grin1.gif
Zato naredi poličko in gor (brez vrtanja in limanja) postavi zvočnik.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ja, jest bi tud poličko naredil. V obliki črke L, tko da se spodaj ne vidi pleha.

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Sem mislil nekako tako:
Zaradi oblike itak ne moreš "čarat" in jih šraufat v steno. Ampak bi na zadnjo stran neko ravno ploščico našraufal. Tako da bi dobil ravno linijo za pritrdit na nosilec.
Ne bi pa se igral z lepilom zaradi oblike zvočnika. Zna hitro zletet dol, ker nimaš velike površine, kjer bi lim prijel.

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Aja, poličke nebi. Mi bolj lično zgledajo nosilčki in še bolj ziher je, da ne bodo dol zleteli, če bi se maček spomnil demolirat kaj
grin1.gif

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.482
9.780
113
EU
Citat:
Uporabnik upiwaly pravi:
So se prav potrudili pri obliki, da jih imaš lahko samo na mizici
grin1.gif

Skratka kaj pravite na ene 2 šrufka skozi zadnjo stran in zasilikonirat naokoli?
Ne vrtaj v ohišje, ker boš izgubil garancijo
10.gif

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
Superattack in bo garantirano držalo, saj nimajo 10 kg. Če si se pa že odločil za vrtanje, pa primi čimprej mašino in zvrtaj.
zmaga.gif

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Ne boš verjel - sem resno razmišljal o enem 0.50mm laksu, pa da jih obesim na steno
grin1.gif

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.144
1.249
113
42
Lahk bi prej razmišljal preden si jih kupil. Glede na ceno in kakovost bi jih jaz sam kr prevrtal. Drgač pa lahko kej s silikonom/lepilom zadi nalimaš pa pol pritrdiš na steno.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
joj, pa dej ne kompliciraj.

Pejt do enga k se s plehom ukvaraja, pa naj ti zabiga 15x4cm velik pleh v L, tako da na steno pride 10cm (al pa še manj), pod zvočnik pa 5, pa nalimaj s silikonom na steno, lahko pa tud en majhen šraufek še zraven v steno porineš, da bo 100%. Pa zvočnik s silikonom na nosilec pa je. Če pa nočeš da je priliman, potem mora bit pa nosilec pač širši in daljši, da zvočnik lepo sede gor. pa še kable računaj, da še vedno gledajo zadaj kakšen cm ven, ko jih zviješ.

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.267
156
63
Celje
Moj predlog:

untitled-2.jpg

Tisti črn krog bi bila neka krogla, ki jo lahko poljubno sučeš naokrog, zvočnik pa na tisti L nosiles prilimaš z nekim kitom ali pa lepilom. L nosilec pa seveda takšne velikosti in oblike, da se ga ne vidi.