Vremenska postaja

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.011
182
63
Vremenska postaja, trije zunanji senzorji. Rad bi preko aplikacije spremljal podatke z glavne enote tudi na telefonu (android) od koderkoli. Dovolj je prikaz temperature in vlažnosti. Katera enota omogoča to (da se dobi pri nas)?

vremenska.png

Fusionn

Majstr
5. sep 2007
2.157
478
83
Jaz imam od https://www.sainlogic.com/english/ Nabavil na amazonu. Senzor imam samo eden. Ostale senzorej imam z aliexpresa in jih spremljam preko HA.

Postaja je verjetno kitajc, ker se pod isto obliko najde še druge znamke... ampak dela. Ko sem kupoval nisem niti vedel, da je toliko pametna. Sedaj, ko imam home asistant, sem jo notri povezal in še celo lahko naredil, da mi zapre rolo, ko je preveč vetrovno...

Če nimaš HA, lahko tudi preko drugih appov ali web strani spremljaš podatke.

Izzi

Pripravnik
7. jan 2021
40
29
18
Identične (po izgledu vsaj) senzorčke z aliexpresa za 7EUR lovim preko SDR ključka in jih imam integrirane v HA. Tole gre na 433MHz, nede.

Cena ni ravno "sitnica", ker moraš imet nekje instaliran HA, pa SDR ključek je okol 15 eur. Glavne postaje potem sploh ne rabiš več.

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.808
129
63
Jaz imam od https://www.sainlogic.com/english/ Nabavil na amazonu. Senzor imam samo eden. Ostale senzorej imam z aliexpresa in jih spremljam preko HA.

Postaja je verjetno kitajc, ker se pod isto obliko najde še druge znamke... ampak dela. Ko sem kupoval nisem niti vedel, da je toliko pametna. Sedaj, ko imam home asistant, sem jo notri povezal in še celo lahko naredil, da mi zapre rolo, ko je preveč vetrovno...

Če nimaš HA, lahko tudi preko drugih appov ali web strani spremljaš podatke.

Kateri model imaš

Fusionn

Majstr
5. sep 2007
2.157
478
83
Identične (po izgledu vsaj) senzorčke z aliexpresa za 7EUR lovim preko SDR ključka in jih imam integrirane v HA. Tole gre na 433MHz, nede.

Cena ni ravno "sitnica", ker moraš imet nekje instaliran HA, pa SDR ključek je okol 15 eur. Glavne postaje potem sploh ne rabiš več.
za HA je odvisno kako želiš . jaz imam vse na zigbee. Kdor ima HA, ga ima verjetno še za kaj drugega.

jaz sem vremensko kupil veliko pred HA in predno sem sploh razmišljal o HA.