Vračilo diska v garanciji v tujino

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
ja če ti reče če bo sonce jutr, pa ne bo ga prijavi na inšpekcijo
smile-1.gif

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.236
3
38
Ja tkole je, kakor sem napisal. Prodajalec je na računu imel ne vem točn, al eno leto al dve leti garancije. Pač ta garancija je že davno mimo in se prodajalec pač ni hotel več ukvarjat s prodano robo. ker pa pač lahko dandanes preveriš online, koliko garancije ti ponuja proizvajalec, in sem ugotovil, da je garancija še veljavna, sem pač moral poslati direktno proizvajalcu. Pač 90% ljudi bi verjetno reklo, saj ni več v garanciji in gremo v smeti.

Lp

Dzexon

Pripravnik
3. sep 2007
946
0
16
Na internetni strani proizvajalca diska. Pod RMA, warranty ali kaj podobnega. Vedeti moraš samo serijsko številko diska. Bi moralo veljati tudi za 2.5" diske, ne vem, zakaj ne bi.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Ponavadi ti firme ponudijo "velikodušnih 10% popusta" pri nakupu drugega diska če prineseš pokvarjenega nazaj, ki je že brez njihove garancije.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Serial number Expiration date
(YYYY-MM-DD) Sold to GEO
KJHVD86H Please return drive to the point of purchase or system manufacturer. AP

While the warranty Quick Check may show this hard drive has a valid warranty, NOT ALL WARRANTIES ARE TRANSFERABLE, therefore this Quick Check is not a guarantee of warranty entitlement.

maš kar na prvi strani...

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Ja, do tega sem prišel, samo sem mislil da dobim kak podatek o tem, koliko še traja garancija... oziroma, kaj to pomeni? Da naj bi še bil znotraj garancijskega roka?

Lp
Peter

simon_m34

Fizikalc
25. jul 2007
471
27
28
44
MB
tega diska ni mogoče vrniti direktno proizvajalcu, ker ni bil prodan v prosti prodaji ampak enemu velikemu proizvajalcu prenosnikov in tam so garancijski pogoji pomoje drugačni, meni še naprimer nobenega hitachija ali seagate-a iz prenosnika hp ali asus ni uspelo vrniti direktno proizvajalcu