Vprašanje za Pošto Slovenije

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Baje lahko namesto poštne nakaznice priložim k paketu UPN in napišem moj TR in željeni znesek plačila?

Torej če je želim dobiti X €, moram napisati na odkupnino X + 1,05 provizije za nakazilo kolikor plača kupec....

Da, samo napišeš toliko kolikor si zmenjen s kupcem, provizijo si bo pošta SAMA zaračunala. Ti samo na to provizijo kupca opozori V NAPREJ, v izogib presenečenjem.

Kolikor boš napisal na UPN, toliko bo prišlo na račun. Provizija je pač od pošte in jo ti NE PLAČAŠ ob plačilu poštnine. Za njih je plačevanje tiste položnice nekaj čisto drugega kot paket in poštnina zanj.

To je najcenejša oblika odkupnine saj pošta vzame le 1€ oziroma max 1%. Pa še ta 1% se mi zdi da ima zgornjo mejo, samo najti kak podatek na strani od pošte slovenije je tudi cela znanost.

Srandi

Pripravnik
16. feb 2011
338
0
16
Zakaj max 1% od vrednosti? Ani provizija UPN enaka ne glede na znesek?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
To moraš pa vprašati PS. Verjetno zato, ker mora poštar ta keš nositi okoli.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.454
5.036
113
Citat:
Uporabnik Srandi pravi:
Zakaj max 1% od vrednosti? Ani provizija UPN enaka ne glede na znesek?

CENIK PS

Vplačilo obrazca UPN

do 98,00 EUR 0,98 €
nad 98,00 EUR do 501,00 EUR - 1 % od vrednosti
nad 501,00 EUR 5,01€

Srandi

Pripravnik
16. feb 2011
338
0
16
Pri UPN položnici ga ne nosi okoli, ker dobiš nakazano na TRR. Verjetno si zamešal z rumeno nakaznico, kjer je pa res neki % od vrednosti (mislim da 6 %).

pro12245

Pripravnik
12. jan 2011
84
1
8
kaj pa v primeru ko imam tekoči račun na avstrijski banki...zakaj pošta ne opravi nakazila na moj avstrijski račun....z UPN obrazcem priloženim pošiljki.
ni problem v proviziji...ampak mi telefonsko sporočijo da to ne gre
smile-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Citat:
Uporabnik Srandi pravi:
Pri UPN položnici ga ne nosi okoli, ker dobiš nakazano na TRR. Verjetno si zamešal z rumeno nakaznico, kjer je pa res neki % od vrednosti (mislim da 6 %).

Odnesti ga mora od prejemnika na pošto, kjer se izvede plačilo potem.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Citat:
Uporabnik pro12245 pravi:
kaj pa v primeru ko imam tekoči račun na avstrijski banki...zakaj pošta ne opravi nakazila na moj avstrijski račun....z UPN obrazcem priloženim pošiljki.
ni problem v proviziji...ampak mi telefonsko sporočijo da to ne gre
smile-1.gif

PS ima facebook stran kjer kar pridno odgovarjajo na vprašanja. Ne vem zakaj ne bi. Verjetno kak softver kjer tožarijo DURSu tega ne dopušča.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Če se hočeš znebiti še tega, da stranka plačuje strošek UPN, moraš pa skleniti pogodbo s pošto slovenije (če imaš firmo).

Tu se znajo pa poštarji potem vseeno kdaj zmotiti in zaračunati tisti €, vendar ga naslednjič pošteno prinesejo nazaj stranki.

Bastard

Fizikalc
21. feb 2008
1.636
0
36
Sploh se zmotijo zadnjih 10 let, ko strankam ne prinesejo računa ter položnice ob plačilu po povzetju in kasirajo provizijo "na oko". Me zanima koliko ljudi je dobilo kdaj račun od poštarja, ko je dobilo kaj poslano kot odkupnina... ja vem.... 0

Potem pa poštna uslužbenka čudno gleda ko oddaš pritožbo, ter dopis kaj je narobe, in reče :" no sej račun bi vam lahko napisal.. , lol? ne da bi ga lahko , MORA ga " Bananastan pa je teh anomalij še toliko, da ne bom kle več pisal...

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.130
11.220
113
torej kaj je cenejša in enostavnejša zadeva za pošiljanje z odkupnino. rang velikosti igra ali CD, bluray

če plačaš vnaprej: je cirka 1,5 € poštnine skupaj s pakungo - spil pride v kaslc in tam načelno počaka.

če plačaš po povzetju z nakaznico je pa cca 3 e plus 1,5 € torej kupca rukne 4,5 € in iskanje na poštno če ravno ni arbeitloss. pa še prodajalec ima delo s pisanjem. Ni ravno win win.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.637
215
63
Kranj
sajtek: tako da.....teh 1,5€ naraste pri višjih zneskih tudi po 5€ ali več.