Citat:
Uporabnik Alko_man pravi:
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Citat:
Jaz bi imel še vprašanje glede porabe elektrike pri celodnevnem normalnem ogrevanju kvadrature 70m2 in sicer za klimo Panasonic RE12 PKE-3. S kolikimi kW v bistvu dela, oz. dogreva prostore? In pa, recimo, da imam nastavljeno 22, pri kateri temperaturi se bo vklopila in začela dogrevat (ali se lahko razpon nastavi)?
Imaš nižji model panasonica... Za prehodna obdobja bo ok, pozimi pa malce manj. Kaksna bo poraba je obvisno od prostora ki ga imaš namen ogrevati. Izolacija? Hiša? Stanovanje?
Razpona se ne da nastaviti. Škoda tudi, ker ta model nima tedenskega tajmerja. Za ogrevanje pride prav!
S čim ogrevaš sedaj in koliko te stane?
Hiša je vrstna s fasado (stiropor) tak da izolacija je kar okey. Sedaj imam centralno z električnim grelcem 6kW.
Klimo bi montiral na stopnišču v zgornji etaži, da bi grela 2 sobi na levi in desni strani ter kopalnico na sredini in po stopnišču navzdol, kjer je dnevni prostor s kuhinjo.
Citat:
Uporabnik Sonny_Chiba pravi:
Bi se pa še jaz priključil temi.
V planu je nakup klimatske naprave, ki se bo uporabljala predvsem za hlajenje, mogoče v prehodnem času za ogrevanje (par dni),
Hladilo bi se nekje 60 kvadratov (dnevna soba kuhinja in spalnica ostalo ni toliko važno). Zanima me katera klima je primerna ter kolikša moč je potrebna za neko normalno hlajenje?
Citat:
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Citat:
Jaz bi imel še vprašanje glede porabe elektrike pri celodnevnem normalnem ogrevanju kvadrature 70m2 in sicer za klimo Panasonic RE12 PKE-3. S kolikimi kW v bistvu dela, oz. dogreva prostore? In pa, recimo, da imam nastavljeno 22, pri kateri temperaturi se bo vklopila in začela dogrevat (ali se lahko razpon nastavi)?
Imaš nižji model panasonica... Za prehodna obdobja bo ok, pozimi pa malce manj. Kaksna bo poraba je obvisno od prostora ki ga imaš namen ogrevati. Izolacija? Hiša? Stanovanje?
Razpona se ne da nastaviti. Škoda tudi, ker ta model nima tedenskega tajmerja. Za ogrevanje pride prav!
S čim ogrevaš sedaj in koliko te stane?
Hiša je vrstna s fasado (stiropor) tak da izolacija je kar okey. Sedaj imam centralno z električnim grelcem 6kW.
Klimo bi montiral na stopnišču v zgornji etaži, da bi grela 2 sobi na levi in desni strani ter kopalnico na sredini in po stopnišču navzdol, kjer je dnevni prostor s kuhinjo.
Koliko recimo troši ta klima, ko je recimo prostor že segret in samo dogreva?
Citat:
Uporabnik Dacho pravi:
Da se še jaz uštulim, meni se zadnji mesec dogaja, da klima ne hladi... po ugašanju in ponovnem prižiganju (včasih je dovolj enkrat, včasih pa dvakrat ali trikrat) ponovno začne hladiti. Klima je Mitsubishijeva, ne vem točno modela, tista z zunanjim grelcem - Mitsubishijev najboljši 2009 model.
Ugibam, da je potreben servisZanima me pa kaj bi lahko bilo narobe. Klimo drugače uporabljam čez celo leto za hlajenje in ogrevanje - počiva zgolj nekaj tednov, ko vmes ni prevroče ali prehladno.
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Alko; po stopnišču navzdol bo slabo grela. Hladila bo, grela ne. Vidim da je Sjtv isto napisal.
Imam micko nad omaro pod stropom. Hladi odlično, greje en drek. Nad omaro je 30, drugod pa 20.
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Alko; po stopnišču navzdol bo slabo grela. Hladila bo, grela ne. Vidim da je Sjtv isto napisal.
Imam micko nad omaro pod stropom. Hladi odlično, greje en drek. Nad omaro je 30, drugod pa 20.
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Citat:
Uporabnik Sonny_Chiba pravi:
Bi se pa še jaz priključil temi.
V planu je nakup klimatske naprave, ki se bo uporabljala predvsem za hlajenje, mogoče v prehodnem času za ogrevanje (par dni),
Hladilo bi se nekje 60 kvadratov (dnevna soba kuhinja in spalnica ostalo ni toliko važno). Zanima me katera klima je primerna ter kolikša moč je potrebna za neko normalno hlajenje?
Primerna je vsaka klima. Moč? za to kvadraturo, (če stanovanje ni mansardno in noma prevelikih oken skozi katera čez cel dan sije sonce) bi jst z inverterjem šel na 2.5kW. Z navadno klimo (če se še sploh dobi kje) pa 3.5kw!
Citat:
Uporabnik stankozaspanko pravi:
Kakšnega jurčka in pol, odvisno od znamke.
p.s. bo več povedal igi
Citat:
Boljši izkoristek, manjšo porabo elektrike, možnost gretja pri -25 stopinj ...
Citat:
Citat:
Boljši izkoristek, manjšo porabo elektrike, možnost gretja pri -25 stopinj ...
Aha, mi lahko predlagaš recimo eno za recimo 1500 eur, ki bi bila vredna nakupa... hvala