V firmi je zmontirana od lanskega poletja toshibina inverter klima. Hec je, da je lani po recimo dveh, treh mesecih, ko sem jo prižgal iz notranje enote prismrdelo po kislem. Traja to smrdenje na začetku, recimo par minut potem je ok. Ne smrdi toliko, da se ne da biti v prostoru, ampak če nimaš zamašenega nosu zavohaš stvar. Je bil obljubljen servis. No, servis je prišel pred kratkim, ker je klima začela slabše hladit. Ni me bilo zraven, ampak so mojstri zrihtal. Opazil sem, da so na izpih na notranji enoti nalepili nek papir, mal obarvan, ki mi bolj deluje kot nek dišavnik. Prve parkrat je celo malo pridišalo, danes spet kislica. Poleg tega na zunanji enoti kondenz ne izteka. Kaj je fora? Sem opazil, da pri sosednji klimi prav tako ni duha ne sluha o kondenzu. A ni tako, da mora iz vsake klime kondenz iztekat?
Moje laično mnenje sicer je, da se kondenz nekje nabira in zastaja, dalje pa se razvijajo mikroorganizmi, ki poskrbijo še za prijetne dišave. Mal mi gre na jetra, ker stvar ni taka kot mora biti, klima pa pač ni moja, niti nisem dolžan je vzdrževat in bi rad dobil od stručkota kakšno mnenje preden grem dalje v akcijo.
Moje laično mnenje sicer je, da se kondenz nekje nabira in zastaja, dalje pa se razvijajo mikroorganizmi, ki poskrbijo še za prijetne dišave. Mal mi gre na jetra, ker stvar ni taka kot mora biti, klima pa pač ni moja, niti nisem dolžan je vzdrževat in bi rad dobil od stručkota kakšno mnenje preden grem dalje v akcijo.