Vprašanje nooba..

Jerez

Pripravnik
27. jul 2007
561
0
16
Imam eno laično vprašanje.
Imam kabelski internet. Zanima me, če lahko povežem na obstoječe omrežje poleg modema od providerja še en modem preko T člena in še ene ločilke, ali to ni mogoče ? Vem da je verjetno bolj smiseln router, vendar imam slučajno še en modem na voljo in me zanima, če je to sploh možno (2 modema na istem omrežju)
redface-1.gif

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
Prek T clena ne vem ce bo slo. Verjetno bo premalo signala za to. Slo bi pa prek delilnika. Sicer pa lahko probas. Ce se ti bosta modema sihronizirala z omrezjem, potem je ok ; )
Dva modema na istem omrezju gre.

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
vprašanje kak je pol z naročnino. kabelski modemi imajo ponavadi nastavitve tako noter, da ne gre spreminjat. in pa na mac adress so zaklenjeni če se ne motim. dvomim da bi šlo, razen če vzameš posebaj še eno naročnino.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Dvomim, da bi šlo, ker tehnično ni možno, da bi bil ti en uporabnik, podatki ki bi pa tekli od operaterja proti tebi, bi pa kar sami od sebe morali vedet, na kater modem laufat. Po domače rečeno
grin1.gif

Sicer pa, naštimaj router pa si rešen, saj niso več tak dragi.
smile-1.gif

lp

Steve

Guru
13. avg 2007
10.010
1.902
113
pa tudi operater bi verjetno videl da sta 2 modema na istem naslovu in bi bila zmeda, ali pa bi kr še eno naročnino zakasirali

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Citat:
Uporabnik Jerez pravi:
Imam eno laično vprašanje.
Imam kabelski internet. Zanima me, če lahko povežem na obstoječe omrežje poleg modema od providerja še en modem preko T člena in še ene ločilke, ali to ni mogoče ? Vem da je verjetno bolj smiseln router, vendar imam slučajno še en modem na voljo in me zanima, če je to sploh možno (2 modema na istem omrežju)
redface-1.gif

Priklopit ni problema. Vprašanje je koliko signala imaš...
Delal pa nebo , razen če ga ISP doda v svoj glavni računalnik.
Seveda temu sledi 2x naročnina
wink-1.gif

Lp

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
1.) KAJ PIŠE ZGORAJ NA VRHU FORUMA ???

2.) bolj simpl je switch priklopit.
Ne eno ne drugo pa ne bo delovalo, če ti ISP ne dodeli dodatni IP naslov. Odvisno od ISP. Nisi navedel, pri katerem si.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Saj sem napisal, pod katerim pogojem bi deloval.

SiOL da tudi 4 IP naslove enemu naročniku. Kak dela njegov ISP pa ne vem, ker ne vem, kateri je njegov ISP
grims-1.gif

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
Tehnicno je izvedljivo... Delovalo bo, ce bo le dovolj signala. Glede na to, da je rekel, da ima slucajno se en modem... Ce je modem vpisan pri ISP-ju, potem bo delalo.. ISP bo videl samo, da je modem on-line, ne pa kje tocno je prikljucen, ce pa ni... potem pa nic
evil.gif