Vprašanje glede zunanjega kurišča

luka51

Guru
16. avg 2007
14.398
5.682
113
In maš ves drek na tleh …

Za dež je pokrov.
ne res ne razumem....
ker mam lukne in nevem o kakem dreku ti to, kaj lahko tak hudega čez 8mm lukno pride?

Razumem samo to, da je bil pred luknjami bazen in sem tisto sranje odlival zaj pa tega več ni.
Da bi pa še pokrov kupoval :) ja to bo ja. 8mm lukna je zastojn.
 

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.522
1.123
113
Jaz sem tale šajz zakuril v soboto in smo hrenovke pekli na ogenjčku. Kao fire pit. Za 2x na poletje zakurit bo. Spodaj ima luknje za zrak in lahek je za pod streho za spravit. Sem imel spravljenega, ker je bil slab za uporabo oglja. Dober in kar ugoden fire pit posodo sem gledal v arboretumu Volčji potok. Fi 60 za nekaj manj kot 60€.
 

gr69

Guru
15. dec 2009
11.571
2.617
113
še v SLO - ampak komaj
ne res ne razumem....
ker mam lukne in nevem o kakem dreku ti to, kaj lahko tak hudega čez 8mm lukno pride?

Razumem samo to, da je bil pred luknjami bazen in sem tisto sranje odlival zaj pa tega več ni.
Da bi pa še pokrov kupoval :) ja to bo ja. 8mm lukna je zastojn.

Lej - vsakemu svoje. :)

Zase vem, da ob postavitvi na terasi, nočem, da se mi karkoli “sceja” na ploščice.
Če je fire pit postavljen na “travi” ozr. ustrezni nezahtevni podlagi - go for fi8 - še sam bi verjetno pustil makito peti.
 

Sulc

Fizikalc
22. avg 2007
949
136
43
Lej - vsakemu svoje. :)

Zase vem, da ob postavitvi na terasi, nočem, da se mi karkoli “sceja” na ploščice.
Če je fire pit postavljen na “travi” ozr. ustrezni nezahtevni podlagi - go for fi8 - še sam bi verjetno pustil makito peti.
Seveda, za v dnevno sobo so drugačne omejitve.
Jaz imam luknje in mi pride prav, da nimam bazenčka. Ali da bi rabil še pokrov. Je pa zadeva na travi in ne opazim kakšnih težav. Zdaj med sušo je pod njim najbolj zelena trava :)
Tale od gorenca tudi ni prav lahek, da bi ga z veseljem vlačil sem in tja.
 

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.715
68
48
Spet jaz... Dve leti pozneje. Še vedno bi imel, pa nimam. :rolleyes:

Našel sem enega ki ga naredi iz 5mm pločevine. Pride cca 160e. Ampak zdej gledam te v posodaj na nogah in razmišljam če bi mel neki kjer bom cel prekajen zraven sedel. A je to sploh prijetno da se ti kade v faco? Tisto kar je majster na YT videu naredil kot "smokeless" firepit mi je zelo všeč. Ampak kako najlažje pri nas do česa takega? Kje bi dobil obroč? Luknje bi že sam izvrtal.
 
  • Všeč mi je
Reactions: tony

jello

Guru
22. sep 2008
10.150
3.872
113
Povabi se k sosedu ki to ima, vsedi se na ono stran da se ti kadi v ksiht in počakaj da te mine. Če bi še vedno imel se oglasi konec leta 2026 kaj si stuhtal.
 
  • Všeč mi je
Reactions: sajkek

Fusionn

Majstr
5. sep 2007
2.152
478
83
Spet jaz... Dve leti pozneje. Še vedno bi imel, pa nimam. :rolleyes:

Našel sem enega ki ga naredi iz 5mm pločevine. Pride cca 160e. Ampak zdej gledam te v posodaj na nogah in razmišljam če bi mel neki kjer bom cel prekajen zraven sedel. A je to sploh prijetno da se ti kade v faco? Tisto kar je majster na YT videu naredil kot "smokeless" firepit mi je zelo všeč. Ampak kako najlažje pri nas do česa takega? Kje bi dobil obroč? Luknje bi že sam izvrtal.
če dobro gori, se ne kadi. Kadi se na začetku in na koncu. Ali pa vmes, če ni dober ogenj...

Obroč lahko dobiš od starih sodov.
Lahko pa kupiš pleh, pa sam zviješ v valj...
 

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.395
1.399
113
Da bo les gorel in ne bo nobenega dima seveda ne gre. Ni takega kurišča ali načina kurjenja. Se pa da seveda vse to zmanjšat s suhim lesom, ki bo lepo gorel. Kar sem sam ugotovil pri kuruščih na nogicah, da je večina prenizkih in če je spodaj trava, ti jo zažge in uniči. Torej moraš imeti narejeno tako, da imaš spodaj in okrog kamenje, prodec....da ti tam ne uničuje trave.
 
  • Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.661
6.703
113
pri taščici
5mm plocevina?
Pa kaj hudica imate namen to 50 let kurit pol leta 24/7.
Kurisce iz navadnega 200l soda zdrzi vec tisoč ur kurjenja. Preverjeno, 40 let ze kurim na njega vsako jesen. Pozre ga rja v preostalem delu leta v kleti.
Zadnje case je moderno sa se ga dela iz odsluženih ekspanzijskih posod oziroma bojlerjev.
Material je gratis ozirona cena odpadnega zeleza.