Vprašanje glede pritožbe na globo za prekršek

ury

Pripravnik
20. apr 2010
167
19
18
Ok, najprej naj povem da nisem točno vedel v kateri forum naj pišem tako da lahko post mirno premaknete v pravi podforum,

torej,

Imam vprašanje: če dobiš po pošti da si vozil prehitro in so te slikali, in imaš pač neko globo za plačat. Če se pritožiš in mine teh 8 dni, pritožbo pa zavrnejo plačaš celoten znesek in ne polovičko kajne? Zanima pa me tudi če bi plačal to polovičko v tem 8 dnevnem roku in se po plačilu pritožil in če bi pritožbi ugodili bi ti vrnili denar? je to sploh možno?

Hvala in LP
cheer.gif

Ales

Pripravnik
7. avg 2007
403
3
18
Lichtenwald
Če bi prebral drobni tist na plačilnem nalogu, bi lahko prebral, da imaš 8 dni časa, da na Policijski postaji vročiš ugovor oz. zahtevek za sodno varstvo in, če je zavrnjeno, imaš od pravnomočnosti plačilnega naloga še 8 dni časa, da plačaš polovičko.

Še bolj enostavno: dobiš plačilni nalog - 8 dni časa imaš, da se "pritožiš" - po teh 8 dneh postane plačilni nalog pravnomočen in od takrat se ti začne šteti 8 dni za plačilo "polovičke". Za plačilo polovičke imaš torej na voljo 16 dni, ne pa 8.

Če plačaš, pomeni, da se "strinjaš" s kaznijo, torej je ugovor oz. zahtevek za sodno varstvo nesmiseln.

Ales

Pripravnik
7. avg 2007
403
3
18
Lichtenwald
Vozi po omejitvah, pa ne boš plačal kazni... plačaj v predpisanem roku, pa ne bo treba plačati cele kazni...

Jebat ga, ampak tkole mamo...

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
Uporabnik Ales pravi:
Vozi po omejitvah, pa ne boš plačal kazni... plačaj v predpisanem roku, pa ne bo treba plačati cele kazni...
Ali z drugimi besedami predlaga ti da mencaš po cesti kot stara mama
hysterical-1.gif

Rajš radar detektor, tak dober pa bo mir

igi

Guru
13. okt 2007
5.639
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik Ales pravi:
Če bi prebral drobni tist na plačilnem nalogu, bi lahko prebral, da imaš 8 dni časa, da na Policijski postaji vročiš ugovor oz. zahtevek za sodno varstvo in, če je zavrnjeno, imaš od pravnomočnosti plačilnega naloga še 8 dni časa, da plačaš polovičko.

Še bolj enostavno: dobiš plačilni nalog - 8 dni časa imaš, da se "pritožiš" - po teh 8 dneh postane plačilni nalog pravnomočen in od takrat se ti začne šteti 8 dni za plačilo "polovičke". Za plačilo polovičke imaš torej na voljo 16 dni, ne pa 8.

Če plačaš, pomeni, da se "strinjaš" s kaznijo, torej je ugovor oz. zahtevek za sodno varstvo nesmiseln.

Jah tole ne drži... Sem prejšni teden dobil odgovor na podobno zadevo, ko sem se pritožil. No sedaj ni več polovičke, pa še stroški so zraven. Ne vem, a sem mogoče jaz kaj spregledal?

MonaSi

Zelenc'
19. feb 2011
1
0
1
Citat:
Uporabnik Ales pravi:

,....ta zadeva sploh ne drži,....
Prejem plačilnega naloga, naslednji dan začne teči rok 8 dni za zahtevo za sodno varstvo (pritožba). Če se ne pritožite, postane zadeva 9. dan pravnomočna, v osmih dneh pa imate še možnost polovičke.

Če se pritožite, gre zadeva na sodišče. Če je pritožba neutemeljena, plačate polno kazen in še sodno takso za zavrnitev neutemeljene pritožbe (150 eur). Če zamudite s pritožbo, tudi plačate polno kazen + takso 50 eur.

Če plačaš polovičko in bi bila vaša pritožba utemeljena in ugodno rešena, bi se vam denar vrnil, seveda pa bi trajalo nekaj časa.