Danes sedim v Sloveniji in se z enterprise notebookom, povezanim na telemachov wifi, povezem na enterpise VPN (client je namescen na notebooku). Notebook dobi tuj IP naslov, dostop do internih sistemov deluje b.p. In potem odprem google maps v browserju, ki mi na moje presenecenje prikaze tocno(!) lokacijo v Sloveniji! Enako kot bi uporabil gmaps na telefonu z vklopljenim gps.
Od kje jim ta informacija? Dopuscam moznost, da je v preteklosti nek wlan client dovolil indeksiranje tega omrezja in povezavo z geografsko lokacijo ter vse skupaj poslal guglu. In verjetno zabelezil MAC naslov ali ime wlan omrezja, ampak kako ta info pride do Gugla v mojem primeru? Kako poznajo lokacijo mojega VPN-janega notebooka?
Od kje jim ta informacija? Dopuscam moznost, da je v preteklosti nek wlan client dovolil indeksiranje tega omrezja in povezavo z geografsko lokacijo ter vse skupaj poslal guglu. In verjetno zabelezil MAC naslov ali ime wlan omrezja, ampak kako ta info pride do Gugla v mojem primeru? Kako poznajo lokacijo mojega VPN-janega notebooka?