Vožnja skozi cestnine

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.773
548
113
42
povsod malo
Jaz pa sem opazil zanimiv pojav prej ko je bil še ABC mirne vesti in hladen kt špricer 100-120 km/h zdaj ko pa je ni heh je pa že 90 km/h čudno letet mimo. Enostavno ni tistega adrenalina kot v dobri starih časih ABCja, ko si zamižal ker si mislil, da bo zdaj zdaj počila rampa po šipi.
cheer.gif

In potem se najde tovornjakar romun valda
smirk-1.gif
bolj me skrbijo oni kot pa kamikaza s 100 km/h za ritjo.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Določene cestninske imajo okrogle 40, ampak na desni strani, tako da ne vem, če morajo biti tudi na levi.
To tudi mene zanima ali tista 40 omejitev velja le za tovornjake, torej desne pasove.

Tku

Pripravnik
20. nov 2007
598
0
16
Tiha voda
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
No, zdej smo se že navadili vinjet, in novega ritma na cestinskih postajah.

Zanima me, kok hitro se peljete skozi. Men je uspelo 100km/h več se pa še ne upam.

To pa počnem predvsem zato, ker skrbim za okolje, in tako manj pospešujem, prestavljam in kurim manj bencina. Ker tja do 130km/h se hitr pride iz 100km/h, seveda kar v 5. brzini...
wink-1.gif

Nisi še nikoli videl modrih inkasantov za cestninsko?
Slej ko prej jim boš pustil za letno vinjeto ali pa še več.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Jst grem tm okol 50-60 km/h, drgač pa elo, pijan 210 skozi? Kaj se ne bojiš, da boš ti zrušil prvo cestninsko???

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.213
1.384
113
ksz

Ko sem nazadnje bral zakone je bila na Avtocesti minimalna omejitev 60km/h. Tako da se tega tudi držim. Tiste risbice z številkami na tleh me pa sploh ne ganejo.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
He he, so DARSovci očitno prebrali članek v Motoreviji in začeli postavljati pravilno signalizacijo za omejitev 40 km/h pred cestninskimi postajami...

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
He he, so DARSovci očitno prebrali članek v Motoreviji in začeli postavljati pravilno signalizacijo za omejitev 40 km/h pred cestninskimi postajami...

Kar sem jih jaz videl so samo na desni strani. Menim, da jih morajo postaviti tudi na levo (o tem govori tudi zakon, sicer ne zapoveduje eksplicitno, pa vseeno).

No, sej mogoče so, pa samo jaz nisem dovolj pozoren
confused-1.gif

B.

xaxid

Pripravnik
22. avg 2007
576
0
16
imam super avto in krasno življenje.
vedno vozim z užitkom. umirjeno, po predpisih. mislim, da omejitve niso postavljeni za brezveze, predvsem pa mislim, da o spoštovanju le-teh ne sme biti nikakršne "demokracije".. konje hranim za situacije, ko se moram izogniti kakšnemu norcu, ki mi prihaja v škarje. takemu privoščim Haiderjevo usodo, pa da koga drugega s sabo ne vzame.
čez cestninske postaje torej 40 km/h. več ni dovoljeno, pa tudi nobene potrebe ni za kaj takega.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik xaxid pravi:
čez cestninske postaje torej 40 km/h. več ni dovoljeno, pa tudi nobene potrebe ni za kaj takega.

Tud ni nobene potrebe, da je tam omejitev manjša kot 70 km/h. 40km/h je bla prej, skoz ABC stezo, ko si moral še počakat rampo da se dvigne (ali ne).

Sicer pa, čemu služijo pol leta po odločitvi o vinjetah tisti betonski bloki sredi avtoceste? da ovirajo promet, al zato da policaji pobirajo kazni?

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
ksz

Ko sem nazadnje bral zakone je bila na Avtocesti minimalna omejitev 60km/h. Tako da se tega tudi držim. Tiste risbice z številkami na tleh me pa sploh ne ganejo.

Hja, pa te imajo za ganit. Ker prometni znaki, oz signalizacija nakenslajo vse zakonsko podane hitrostne omejitve. Enako policaj ali čisto navaden človek na cestišču, ki izvaja urejanje prometa.
wink-1.gif

No ja, saj boš pogruntal. Prej kot slej boš imel "srečo" nabasat na plave in pustit del svojih dohodkov državnemu proračunu ...

Ogo

pepy

Pripravnik
3. jan 2008
91
0
6
mater kolk sem srečen sami ful dobri šoferji.sam misljo pej ne nič.pejd na grobnik pa se ubij zaradi mene čist lahko.
zakoni so zato da se obvladuje malo po cestah.kaj pa če slučajno povoziš lepo inkasantko ki kasira tovornjake ,na njeni poti na wc.pri 150km sene boš vstavil.jaz se pri 40 nism .nisem je zadel ker je odskočila. kar komentirej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

jst

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.960
-393
113
ja a ni sama kriva? pa naj gleda na cesto! jest morem tud pogledat levo in desno, ko grem čez prehod za pešce. Aja, pa še to, tam ga sploh ni, se pravi da ne bi smela tam prečakati AC! Ubistvu jo sploh nikjer ne smeš.

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Ponavadi se pri znaku omejitev na 100 enemu "hitremu" prilimam na rit in peljem čez toliko kot on.

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
No, zdej smo se že navadili vinjet, in novega ritma na cestinskih postajah.

Zanima me, kok hitro se peljete skozi. Men je uspelo 100km/h več se pa še ne upam.

To pa počnem predvsem zato, ker skrbim za okolje, in tako manj pospešujem, prestavljam in kurim manj bencina. Ker tja do 130km/h se hitr pride iz 100km/h, seveda kar v 5. brzini...
wink-1.gif

Okrog 50km/h

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
40-60 in še takrat imam občutek da stojim na mestu in da me bo kdo storpediral.