Vozniki BMW - norci ali dežurni krivci?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Na Alter.si pogosto opažam izpade premnogih obiskovalcev pri opisovanju njihovih prelestnih in dinamičnih izkušenj z vozniki vozil BMW na slovenskih cestah. Pogoste oznake so: norci, idioti, barabe, æefrji, dilerji, mafijci, mamini sinčki, povzpetniki, golazen.

Resnično me zanimajo vaše izkušnje s to pasmo voznikov, že zato, ker sam sodim mednje in se ne smatram kot nevarnost na cesti. Nenazadnje je za mano že krepko čez 600.000 km, brez ene same nesreče, ki bi jo povzročil na cesti. Kvečjemu sem koga fasal od zadaj, ker je premalo pazil na promet pred njim.

Ali gre res za norce ali zgolj za stereotip, urbano legendo in kanček slovenske nevoščljivosti. Če že ni zamer glede vožnje pa so očitki o nerazumni investiciji v takšen avto, ki je menda drag, hkrati pa daje premalo za ta denar.

Nekateri nas skušajo celo prepričati, da je KIA ProCeed boljši avto.

Skratka, dajte izliti svoja čustva, da jih ne boste predolgo zadrževali in postali zagrenjeni ter agresivni, kot smo menda vozniki BMW-jev.

Shando

Pripravnik
21. avg 2007
287
0
16
LJ
A s ti mafijaš al kwa de si lohk prvoščš bemflo
evil.gif

Pa sej ti nisem fouš ...... za kakšno trojko je potrošen materijal (ploščice, diski, ....) itaq cnej k za golfa5 in boš spet hmal lohka mou novo bemflo
smirk-1.gif

Saj ni res - pa je.
zmaga.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Potrošni material je poceni, presenetljivo poceni glede na cenovni razred samega vozila. Mnogi za servis Cliov plačujejo več.

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Podoben stereotip kot za motoriste, Hondaše, Audijaše,...
Torej, če te izsili nekdo z Oplom je zato ker je budala, če te izsili nekdo z BMW-jem, je to zato, ker ima malega pimpeka in si je zato kupil podaljšek v obliki BMW-ja.
Res pa je tudi, da ta znamka privlači tudi vse vrste pozerjev, čapcev,..., to pa meče slabo senco na "normalne" BMW-jaše.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Sklepam tudi, da veliko vpliva relativno agresiven videz vozil BMW, ko se prikažejo za tabo. Še posebej novejša, s ksenonkami.
Ljudje potem zbežijo iz udobne polurne vožnje po prehitevalnem pasu in so jezni na "norca", zaradi katerega so se morali umakniti in prekiniti vegetiranje pri 110 km/h na prehitevalnem pasu.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Citat:
Uporabnik Shando pravi:
RWD avto je zakon ane
cheer.gif

vse ostalo so samo prevozna sredstva za amaterje
evil.gif

Po suhem da. Po mokrem in snegu/ledu pa bi mnogi lažje shajali s FWD. Tudi med vozniki BMW so/smo "amaterji", ki ne driftamo po ovinkih temveč se skušamo normalno voziti.

Shando

Pripravnik
21. avg 2007
287
0
16
LJ
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Citat:
Uporabnik Shando pravi:
RWD avto je zakon ane
cheer.gif

vse ostalo so samo prevozna sredstva za amaterje
evil.gif

Po suhem da. Po mokrem in snegu/ledu pa bi mnogi lažje shajali s FWD. Tudi med vozniki BMW so/smo "amaterji", ki ne driftamo po ovinkih temveč se skušamo normalno voziti.
Ah, daj no, to se ti samo zdi - a še nimaš ASCja oziroma boljšega DSCja?

Sicer pa ....... katera kolesa dobijo ob pospeševanju ali v klanec večji pritisk in s tem boljši oprijem ........ prednja v luftu ali zadnja stisnjena v blatnik ........
sprasujem se.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
DSC. Pri speljevanju na sneg ti DSC bolj malo koristi. Mi je pa enkrat že rešil rit, ko se je en genij spravl prehitevati nasproti vozeče vozilo v klanec in hkratni ovinek. Ne vem sicer, kaj sem takrat refleksno storil, razen tega, da sta bili dve kolesi na bankini s peskom, drugi dve pa na asfaltu, zavora pa zabita do konca.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Pogoste oznake so: norci, idioti, barabe, æefrji, dilerji, mafijci, mamini sinčki, povzpetniki, golazen.
Torej to so pogoste oznake in kjer je dim je tudi ogenj. Lahko dodaš še kratkokurčneži, butelni, naklepni morilci, itd...
Na suxu je nekoč nekdo napopal link ene raziskave v neki avto reviji, ki je potrdila prav to. Bojda je BMW pol tega novinarja, ki je to raziskavo naredu tožil in zahteval opravičilo itd....skratka, na tem je nekaj, pravzaprav veliko, pa če se ti na glavo postaviš. Sicer pa, ozri se po cesti, pa boš takoj videl da omenjene oznake še kako držijo. Samo ozri se, odpri oči pa boš videl, kolk BMWjev se bo po cesti pelje lepo in po CPP.

Citat:
že zato, ker sam sodim mednje in se ne smatram kot nevarnost na cesti.
Evo, čist taprav si. Ne moreš iz svoje kože.
Stavim, da bo zdaj spet nek BMWjaš ali nekdo iz gestapo koncerna v to temo Kio prnesu.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
Faktorjev zakaj je to tak je ogromno. Nekaj tak na hitro

1. Ko kupiš bmw, ki ni 316 in 318, enostavno ne moreš počasi in normalno vozit. ker se tak lepo pelje in tak dobro potegne, da je normalna vožnja nemogoča. To so sicer lastne izkušnje. Z 180 km pod ritjo se mi je mešalo ko sem moral počasi vozit in vsi so mi šli na živce ker so ovire na cesti. No ko se presedem v avto z tretjino te konjenice, se mi naenkrat več nikamor ne mudi in svet je lepši

2. ker so lepi, dobri, dragi, zaželjeni, so magnet za vse čapče, zafrustrirance, pozerje,..., ki v tem avtu iščejo potrditev in to morajo pokazat na vsakem koraku

3. obrneš bilo kak...faušija

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Ne gre za to, da so VSI vozniki določene znamke enaki, gre za to, da je pogostost nekaterih tipov voznikov in/ali lastnikov pri določeni znamki večja. Kar si naštel boš prej našel za volanom BMW-a, kot recimo, za volanom Škode.
Podobno velja za voznike Hond, verjetnost da bo za volanom (stare) Honde (Alfe) neuravnovešen voznik je precej večja, kot pri npr. Peuegotu.

Za to gre. Nekateri potem posplošujejo, kar pa pripelje v vsesplošno zmerjanje. Podobno kot motoristi vs. avtomobilisti. Pri obeh najdeš umirjene in neuravnovešene, ampak verjetnost, da bo motor pripeljal s prekomerno hitrostjo je precej večja kot pri avtomobilu.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Tako je.
In ko se na vsake kvatre (nekje na 4 leta kot olimpijada) res po nesreči najde kakšen pameten BMW farer, potem ostali BMWjaši vsi kažejo na tega edinega pametnega BMWjaša, češ glejte ga, saj nismo vsi BMWjaši bedaki. A ga vidte enga pametnega!?!? Nismo vsi neumni....
Isto kot cigani. Eden cigan ne krade, pol bi se pa kompleten ciganski tabor zgovarjal in obešal na tega ubogega in edinega poštenega cigana, češ, saj ne krademo vsi.
Mene je sram peljat se v BMWju ker nočem, da bi kdo pomislu, da pripadam temu noremu, primitivnemu in neumnemu klanu.

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.573
8
38
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Sklepam tudi, da veliko vpliva relativno agresiven videz vozil BMW, ko se prikažejo za tabo. Še posebej novejša, s ksenonkami.
Ljudje potem zbežijo iz udobne polurne vožnje po prehitevalnem pasu in so jezni na "norca", zaradi katerega so se morali umakniti in prekiniti vegetiranje pri 110 km/h na prehitevalnem pasu.

Ali ni bil nekoč en vic ,da ko kupiš BMW ja avtomatično zakupiš ,že pravico do levega prehitevalnega pasu na avto cesti.

evil.gif

Sicer pa mene zanima zakaj trenirkarji ne kupujejo Avdijev (DKV) zakaj so ravno navalili na bimerje in tako zmanjšali ugled znamke nekaterim normalnim voznikom.
nahrung002.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik paci pravi:Sicer pa mene zanima zakaj trenirkarji ne kupujejo Avdijev (DKV) zakaj so ravno navalili na bimerje in tako zmanjšali ugled znamke nekaterim normalnim voznikom.
nahrung002.gif
Audiji so rezervirani za mesarje in ostale podobne kaste (gradbinci, itd.).
evil.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
No, v sloveniji bmw-je vozijo predvsem zakompleksanci, ki si tako skušajo dokazati, da niso navadne ničle (čeprav so). To predvsem velja za kupce rabljenih vozil, kakšne strašne frustracije pa doživljajo nekateri, ko nekdo pohvali drugo znamko, pa se da videti na njihovem kao forumu, samo bodite obzirni, če kdo hote ali celo nehote užali kakšnega, ki visi tam gor, zelo hitro sledi ban. Torej: bmw-ji so über vozila, to naj bo vaše vodilo.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
za vsakega lažnjivca bi moral povsod slediti ban kajti če nekdo reče bmw forumu da je bil hitrejši od bavarca na sosednji špuri je popolnoma jasno da se je zlagal!

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Vsak, ki reče, da so med BMWjaši tudi pametni vozniki, laže in bi ga blo treba takoj banat.
B - bedast
M - model
W - vozi

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.