Vozni park SLO

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.571
931
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
V 03 območju ne bi kupil niti šraufa, kaj šele avta.

..mah, to je neka stigma, ker se iz posamičnih primerov (tudi zaradi predhodno omenjenih klenih fantov) pač sklepa na splošno. V Celju in bližnji okolici osebno poznam ogromno dealerjev dobre prakse in tudi s kupci vozil kupljenih na tem območju imam osebno dosti opravka. Slišim namreč precej dobrih izkušenj, le redko kdo pojamra, da je bil kakorkoli nategnjen in da z vozilom ni zadovoljen. Seveda je pa tako kot v vsaki regiji, imaš dobre in slabe prakse. Je pa tudi res, da slovenci zelo neradi priznavamo svoje nezadovoljstvo, ko gre za jeklene konjičke, tudi če je avto več pri mehaniku kot pri bajti.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi in Samo Svoj

tomi

Guru
1. sep 2007
18.856
10.064
113
MB
..mah, to je neka stigma, ker se iz posamičnih primerov (tudi zaradi predhodno omenjenih klenih fantov) pač sklepa na splošno. V Celju in bližnji okolici osebno poznam ogromno dealerjev dobre prakse in tudi s kupci vozil kupljenih na tem območju imam osebno dosti opravka. Slišim namreč precej dobrih izkušenj, le redko kdo pojamra, da je bil kakorkoli nategnjen in da z vozilom ni zadovoljen. Seveda je pa tako kot v vsaki regiji, imaš dobre in slabe prakse. Je pa tudi res, da slovenci zelo neradi priznavamo svoje nezadovoljstvo, ko gre za jeklene konjičke, tudi če je avto več pri mehaniku kot pri bajti.
že res, ampak vseeno samo v 03 imaš da je dilanje avtov kot nek hobi, vsak ki ima na dvorišču 100m2 viška je že avtodiler :) maš ulice kjer pri praktično vsaki hiši stoji nekaj avtov za prodajo :D

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.749
1.261
113
Titograd
Jih je nekaj dobrih, večina pa krša, tista korinita, sploh pa območje šentjur-šmarje-rogaška slatina je katastrofa, poznam kar nekaj ljudi od tam in nobeden noče od tam kupiti avta iz teh razlogov. Sam sem tudi tja šel 2 krat čas zapravljat za avto, ki bi naj bil v nulo, tudi po slikah je tako izgledal, v živo pa vidno že iz 20m da je avto katastrofa.

Raje si ga kar uvozim iz belgije, nizozemske ali švedske. Nemčija že tudi bolj pogojno...

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.259
32
48
Glede na naslov: Mene k sem po 6h+ po LJ ulicah ne more načuditi koliko je npr. Porshejev na cesti (pa govorim samo o SLO reg.) da ne omenjam bavarce M3,M4, M5...itd pa 5ke 22`+ ki so 40k+... imam občutek da bo tole kr držalo o povprečni vrednosti vozil na Slo cestah

P.S. Vrjamem pa da veliko teh bavarcev nima kaska :evil:

sad

Guru
24. avg 2007
21.561
10.241
113
Jih je nekaj dobrih, večina pa krša, tista korinita, sploh pa območje šentjur-šmarje-rogaška slatina je katastrofa, poznam kar nekaj ljudi od tam in nobeden noče od tam kupiti avta iz teh razlogov. Sam sem tudi tja šel 2 krat čas zapravljat za avto, ki bi naj bil v nulo, tudi po slikah je tako izgledal, v živo pa vidno že iz 20m da je avto katastrofa.

Raje si ga kar uvozim iz belgije, nizozemske ali švedske. Nemčija že tudi bolj pogojno...
Sam sem tudi že zapravljal čas z enim vozilom iz teh koncev. Preprodajalec lagal na veliko po telefonu, a avto karamboliran.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.856
10.064
113
MB
Glede na naslov: Mene k sem po 6h+ po LJ ulicah ne more načuditi koliko je npr. Porshejev na cesti (pa govorim samo o SLO reg.) da ne omenjam bavarce M3,M4, M5...itd pa 5ke 22`+ ki so 40k+... imam občutek da bo tole kr držalo o povprečni vrednosti vozil na Slo cestah

40k + je dandanes kodiaq, torej da je teh ogromno niti ni tolk presenečenje? :D

• Všeč mi je
Reactions: 9999

wilburxxx

Guru
29. sep 2010
5.308
980
113

Vidiš tisto kar želiš videti. Enako kot pri babah.

Greš pa pred trgovino, tovarno..., tam pa vidiš avte za 1-2k€ (kateri so že tehnično vprašljivi) od ljudi kateri delajo.

jello

Guru
22. sep 2008
10.466
3.995
113
V takih primerih tolažba da ni kaska ni dovolj, je treba dodat še da so na puf in na čungalunga gumah.

corsol

Guru
11. mar 2010
3.300
1.170
113
Ceprav se tudi pred tovarno kjer jih polovica dela za minimalca vidi sorazmerno dobre avte..
....ki pa so kupljeni par let stari, z malo kilometri ....večina.

Sem danes 2 videl kako sta na P-placu ogledovala očitno novo kupljen SUV ....BMW seveda, vsa 4 vrata odprta , ona 2 pa okrog in okrog......

luka51

Guru
16. avg 2007
14.795
6.082
113
Brez napake avto. Samo pač menjan motor. pa 280k km ampak ni panike zaj je to samo 170 ker je drugi motor.
Pa od takega ne kupim avta da je 100€.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

Marxon

Majstr
24. feb 2009
771
398
63
dobro ampak eni si zdaj za 1,5k verjetno predstavljate fiat punto pa hyundai accente ... v resnici pa dobiš to: https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=20258698&display=Honda Accord
recimo :D
Kako ima lahko tak 20 let star avto 170kkm? to je vsako leto 8kkm,... če bi se vozil enakomerno. In to "družinski karavan", seveda kupijo ljudje tak avto, da jim stoji pred bajto. Zanimivo, kako se kilometri po 150k kar magično nehajo vrtet. Druga varjanta pa, da je bil 10 let parkiran pod kozolcem.

• Haha
Reactions: brane_new

jello

Guru
22. sep 2008
10.466
3.995
113
Kaj bi radi? Avto je star 21 let in ima toliko km kot tri leta star audi pri avtokekotu (če se navežem na temo), s to razliko da je popravljen. Pri njem bi bil 3k, našminkan in zariban.

• Všeč mi je
  • Haha
Reactions: tony in Samo Svoj

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.212
3.843
113
Glede skupine 03: trikrat sem se peljal gor, trikrat zastonj.

1. gledat sem šel slabe tri leta staro hondo accord. S prodajalcem se zmeniva za točno uro, pridem takrat tja in začne nekaj mencati. Pravi da "ne najde" ključev. Da pa ima na parkingu en skoraj isti avto in da se lahko vzame tistega. Grem gledat, avto z nepriljubljeno kombinacijo opreme, sklumpan in z vidnimi znaki obrabe. Seveda ga nisem vzel, oni prvotni je pa tudi ostal tam.

2. Grem gledat Škodo Octavio. Na uradnega prodajalca. Vprašam, kje so avti iz oglasov in pravi da to imajo pa "na drugi poslovalnici". In me napoti tja nekam na Teharje, kjer je bila tipična scena: šlepar s sklumpanimi avti, hiška (ali šotor), kjer so "majstri" to za silo zrihtali in zraven poln parking "bleščečih" avto. Avto, ki sem ga šel gledat je bil sicer ves spoliran, noter vse svetleče, a karoserija vsak del svoje barve, noter vidna obraba za 300k+ (avto je imel sicer "120.000" km) itd...

3. Tretji avto celo kupimo. Pri pooblaščenem prodajalcu. Kakor znani voznik, dedek je prodal zadnji avto pred smrtjo. Avto je še nekako zgledal, a se je potem izkazalo da niso štimali ne km ne nekaramboliranost ne nič.

Tako da, 03, ne hvala.

jello

Guru
22. sep 2008
10.466
3.995
113
Tudi traktorjev, kmetijskih strojev, japk in drv se ne kupuje v 03. Posebna pozornost med Teharji in reko Sotlo, na tem območju se ustavlja samo če je res nujno, okvara recimo, sicer pa čimhitreje mimo, še raje obvoz.

Zebdi

Fizikalc
11. dec 2017
440
138
43
Saj ne, da bi kakorkoli zagovarjal prodajalce iz 03, ampak pred kakšnim letom sem pri eni znani avtohiši (tudi pooblaščenci) v Ljubljani šel v salon gledat rabljenega Volvota V60. Avto na pogled kot nov, prodajalec seveda ni nič vedel o kakršnihkoli poškodbah, glede na autodna poročilo pa je bil kar fino čelno zaleten, škoda ocenjena na 26k eur. Tudi 01 ni imuna na takšne stvari :D