Vozilo za aktivne

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Niti ne, sploh če misli delati malo km.
wink-1.gif

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Moje gume bodo okrog 110€ po kosu, je pa to seveda odvisno od dimenzije, drago?

Res pa je kot sem že zapisal, da stroškovno ne more biti na ravni Berlingota, rabljen te pride najmanj 5k € letno (vsi stroški), če delaš okrog 20k km.

Nazadnje urejeno:

mistique

Guru
16. jun 2009
13.767
1.579
113
Emona / Carnium
KM-jev bo cca. 35k - 40kkm.
Pickup-a ne bi (sploh pa ne s plastičnim pokrovom nad kesonom. Potem raje kakega Pajero-ta al' pa Landcruiser-co, mogoče kakega Disocevery-ja...ampak, potem to ni več 5-6 ampak 15-20k€. Plus "running costs"...ne vem, če si želim takšne sorte finančnega bremena samo zato, da se izognem vsakokratnemu tetrisu, ko opremo dajem v avto. X-trail se mi zdi dober deal drugače.
Najboljše razmerje price/utilisation se mi zdi Expert/Jumpy (recimo tam okrog letnika 2008). Drugi pogoj je, da avto ne sme biti še grši, kot sta omenjeni PSA varianti
grin1.gif

Ne potrebujem zares orto terenskih značilnosti (recimo, da bodo zadoščale dobre gume). Plac je imperativ
smile-1.gif

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Za tako kilometrino je pickup ali terenc res hitro pretiran strošek, sploh če si veliko na AC.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
v megana karavan, l2006 sem pokonc pelal pecikl (okvir 58", pa visoka balanca z rogovi), pa še 2 sta lahko sedela zadaj
wink-1.gif

- prednje kolo dol
- zic spustit dol
- zadnji levi sedež podrl in naredil en lesen nosilc, da je notri stala guma
- balanca se je lepo naslonla na strop. sem malo podložil s peno

Če imaš manjši pecikl bi bilo še lažje, men je šlo res na mm. Po moje bi komot peljal 3 pecikle, če zadaj ne potrbuješ placa za ljudi in potovalke.

Pri karavanih je bolj problem višina stropa. Tko, da moreš izmerit kolo kolk imaš od akse do vrha balance...

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Ma kot piše ne rabi niti 4x4, tako da se mu pick up sploh ne izplača nabavljat ... za 45k letno je tudi kakšen kombi vprašanje koliko je rentabilen ...

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Nič offroad-a. Makadami, gozdne poti...80% na asfaltu. [/quote

Hm, Subaru Forester na plin z vlečno kljuko in bicikle zadaj na prtljažniku ali kakšen VW transporter ...

Na začetku je izgledalo da potrebuješ takšen avto le za vikende, nato se je izkazalo da misliš z njim delati 40-45k km letno ... ne vem kaj boš dobil za 5k eur dovolj zanesljivega za tako visoko letno kilometrino.
sprasujem se.gif

jello

Guru
22. sep 2008
10.163
3.881
113
Touran, Sharan, S-max,....in njihove izpeljanke??? Če vzameš ven enega od treh zadnjih sedežev gresta v vse te gajbe 2 kolesi čist lepo pokonci not. Pa še malo manj gajbaška vožnja je od do sedaj naštetih gajb. Sploh za tako kilometrino.

mistique

Guru
16. jun 2009
13.767
1.579
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
v megana karavan, l2006 sem pokonc pelal pecikl (okvir 58", pa visoka balanca z rogovi), pa še 2 sta lahko sedela zadaj
wink-1.gif

- prednje kolo dol
- zic spustit dol
- zadnji levi sedež podrl in naredil en lesen nosilc, da je notri stala guma
- balanca se je lepo naslonla na strop. sem malo podložil s peno

Če imaš manjši pecikl bi bilo še lažje, men je šlo res na mm. Po moje bi komot peljal 3 pecikle, če zadaj ne potrbuješ placa za ljudi in potovalke.

Pri karavanih je bolj problem višina stropa. Tko, da moreš izmerit kolo kolk imaš od akse do vrha balance...

To, kar je poboldano, meni ne paše počet
smile-1.gif
Tak avto, kjer moram sneti sprednjo gumo, odstraniti zic, včasih obrniti krmilo, podlagati, zalagati, paziti, na koncu pa je spet vse opraskano, trenutno imam in ravno to bi rad spremenil. Skratka, brezkompromisno nalaganje koles in druge opreme.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
če hočeš "cel" pecikl pelat, pol pa ni druge kot kombi oz morda berlingo, cady... pod pogojem, da lahko narediš ravno dno! ali pa nosilci zadaj ali na strehi.
pa bilokater avto boš imel in bodo šli pecikli not, jih boš moral nekak fiksirat, imet neke nosilce... tko, da čisto brez dela, kot ga prisloniš doma na bajto ne bo noben.

zic spustit je spet odvisno od velikosti okvirja in kako ven imaš zic.

za tebe še koncept ne bi bil dober:)
http://www.gizmag.com/honda-civic-tourer-active-life/39364/