Voziček za dojenčka/otroka

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Kot je omenjeno v naslovu... zanima me kateri voziček imate za svojega dojenčka/otroka in ali ste z njim zadovoljni in zakaj?

Izbira je ogromna, cenovno se cene gibljejo od 500€ navzgor (za vse komplet)...

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Čim manjšega in čim lažjega.

Ko ga kupješ bodi obvezno zraven in pa parkrat zaporedoma dvigni vsaj en meter visoko...tako bo odločitev precej lažja.

Midva sva na koncu izbrala PegPerego Pilko P3...okoli 9 kg, zložljiv v marelo (torej ni treba da imaš karavana)..opravljal je vse funkcije za 2 otroka, še zdaj je brez poškodb (mogoče pomiselki glede dojenčka...ker ni povsem ležeči...to smo mi reševali po principu da smo na pregibu dali tetra plenico in to je to).

Cenovno pa je bil sam voz nekje 230 EUR..in je imel vse kar smo rabili (edino marelo smo dokupili oz. je bila zraven..ne vem več).

mistique

Guru
16. jun 2009
14.016
1.827
113
Emona / Carnium
3 leta nazaj - Bebe Comfort High Trek
Varnostni certifikati (2007), dobre vozne lastnosti, vozen praktično povsod, hitro zložljiv (športnega sedeža ne rabiš ven jemat)...

Za druge voze ne vem ampak HighTrek je (zložen) precej velik in ni za avtomboile z majhnim in poglobljenim prtljažnim prostorom. Je fajn za porinit v prtljažnik karavana brez nakladalnega roba.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.085
6.932
113
pri taščici
Jaz osebno obvezno "vrtljiva kolesa" spredaj.
Ker da kolesa ne omogočajo zavijanja je zame predpotopni ne glede na model, stil in opremo.
Če boste veliko leteči je res bolje imeti dva (enega marelo če bo drugi "avtobus"), sploh če je majhen avto.
Če boste precej po off roadu potem kakšna majhna kolesa tudi odpadejo.
Novorojenček mora biti pač vodoravno v košarci obrnjen proti "vozniku" potem ko pa enkrat sedi (od pol elta naprej) ga pa lahko okol obrneš in posedaš.

kocka

Pripravnik
18. sep 2007
446
12
18
Chicco Trio Scoop. Do sedaj zadovoljni, mogoče deluje bolj krhek, ampak do sedaj ni bilo okvar.

sad

Guru
24. avg 2007
21.174
9.813
113
Imamo Pliko P3, kateri trenutno daje že tretjega otroka skozi in zadeva je še vedno brezhibna in polno funkcionalna. Res, da so kolesa že malo znucana, ampak deluje pa še vedno vse BP. Sicer sam voziček je malo ''majav'' v celoti, ampak zadeva je res premišljena in robustna.

Priporočam, da kupiš rabljeno preko Bolhe. Dobiš za pol cene praktično nov voziček. Mi imamo vso to kramo rabljeno in lahko zgolj priporočam. Le avtosedež in lupinco kupi novo oz. zgolj od znanca, da veš, da ni bil udeležen v prometni nesreči.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.085
6.932
113
pri taščici
Vendar pazi, na bolhi se najdejo prodajalci ki bi za rabljeno dobili toliko kot za novo.
Če so sami dali pred leti 100 evrov za novo zadevo (katero danes dobiš za 50) je ne moreš danes za 60 prodajat?!

Sem kupoval rabljene stolčke za hranjenje (lesene). Večina na bolhi je bila dražjih kot pa sem potem novega dobil v trgovini.
dokupil sem 4 pisarniške koleščke(in jih našravfal) da je mobilen po flatu.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Ma tega plikota P3 ma pa res že vsak
smile-1.gif

Sem ga tudi sam gledal, pa mi je nekak nestabilno deloval. Smo potem zelo ugodno dobil I'coo plasma 7. Lahko samo priporočam.

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
Imeli smo Peg Perego AT 4 completo, 4 kolesnik - sedaj ga prodajam na Bolhi, če te zanima 190 EUR, novi je bil 550€
Zelo zadovoljni, vozil lahko kjerkoli, obe prvi kolesi vrtljivi, lahko pa jih fiksiraš.
Oglas: Peg Perego AT4

lp

Mr_Orange

Pripravnik
15. avg 2007
723
3
18
49
Murgle
Peg Perego Pramette - transformer - globoki in športni v enem.
Konstrukcija sicer deluje malo majavo je pa z lahkoto pretrpel dva fanta - pozna se mu edino na kolesih.
Priročno majhen ko je zložen, ni pretežek. Ni pa ravno uporaben za offroad.

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.285
195
63
Implast Bolder 3.

Trenutno še nima prav veliko kilometrov, ampak je zaenkrat super. Zaradi dvojnega sprednjega kolesa je nekoliko stabilnejši od navadnega trikolesnika, nima edino ročne zavore, katere pa zaenkrat sploh ne pogrešam. Vsi deli (košara, športni del, lupinica) se lahko obračajo v obe smeri, naslonjalo športnega dela se lahko dvigne do 90 stopinj, kar je fino, ko je otrok malo večji in želi sedeti pokončno (vidim pri nečakinji). Je polno vzmeten, kar je bil pri nama pogoj, saj greva raje v naravo kot v mesto, na pesku pa se mala kolesa precej slabo obnesejo.

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Maxi Cosi Mura 3, super zadeva. Je malo težji (12kg) vendar je zelo lepo vodljiv, ima velika napihljiva kolesa tako da je primeren za vse možne terene. Poleg smo kupili še košaro (ki je uporabna dokler otrok izključno leži - do 6 mesecev max.) in CabrioFix lupinco.

Sam voziček sem naročil iz Nemčije (eBay) in ga dobil na avkciji za 230 EUR (s poštnino vred), v Baby Centru pa je bila cena istega 460 EUR. Dobil sem nov voz seveda.
cheer.gif

Jaz osebno sem izbiral med Maxi Cosi Mura in Peg Perego Skate. Slednji je bil bolj sexy, a pomojem manj uporaben zaradi majhnih sprednjih koles. Med ogledovanjem v Baby Centru nama je to tudi potrdil en mimoidoci tip, ki je pravil, da imajo Peg Perega s takimi kolesi in ne pridejo nikamor - je sam za mesto in asfalt.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
mura 3 je od 0 dalje, tak da si košaro za brezveze kupil, razen če si jo vzel zaradi zaščite pred mrazom pozimi

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Varnostni certifikati (2007), dobre vozne lastnosti, vozen praktično povsod, hitro zložljiv (športnega sedeža ne rabiš ven jemat)...

Sem že mislil, da sem sfalil forum in da gledam avtomobilizem.
grin1.gif

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Košaro sem kupil, ker sem jo dobil tako smešno poceni (70 EUR) glede na ceno pri nas. Pa seveda zaradi zaščite pred mrazom, ker tamala je rojena septembra, tako da je bila košara v uporabi ravno čez jesen-zimo. Ker voziček kot tak je precej odprt - ni neke zaščite ob straneh. Sicer pa sem nabavil tudi termo vrečo, za katero sem mislil, da bo fajn uporabna pozimi, pa jo nisem niti enkrat uporabil.
smile-1.gif

Tko je to pri dojenčkih
smile-1.gif