S kakim avtom in kdaj - tega enostavno ne verjamem. Mogoče par sekund ne pa mitnica - mitnica.
No, malce sem zaokrožil...ma ni bilo dosti manj...morda 290km/h. Kazni za prekoračitev hitrosti na avtocesti so bile smešne. Takrat, dobrih 20-25 let nazaj, so bile avtoceste ob nedeljah prazne. Sem vsakodnevno hodil čez avtocesto in je bilo zelo malo avtov. Ponoči je bila pa cesta duhov...
In če si imel dober avto, s katerim si lahko žgal čez 300km/h, si z lahkoto naredil kak rekord. Rekord mitnica-mitnica je, ce se ne motim naredu v nedeljo zvecer še v 90 letih, toliko, da je še bil dan in je bila razdalja 36km. Prevozil jo je v mislim da med 7 in 8 min... Avtocesta je bila praktično prazna, saj je bil ves folk doma in ne tako, kot danes. Kater avto je bil, ne bi, ker se bo tocno vedelo, kdo je to bil...je pa imel čez 400KM...mislim da nekje 450KM.
Drugače pa mi ni treba verjet, saj je to že prazgodovina...tega rekorda nikoli več ne narediš...trenutno se sedaj po tej cesti premika kolona z 20km/h...