Volvo, Honda ali Jaguar?

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Po mojem mneju jo lih to nekak rešuje, sploh v tej klasi, kjer udobje že nekaj pomeni
smirk-1.gif

Nazadnje urejeno:

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Ne vem, če ni to enostavno drugačna filozofija. Japonci nikdar niso posvečali kaj dosti pozornosti udobju za razliko od mehanike, kjer so zadeve izpilili do konca. Ma, že osnovno udobje velikokrat manjka. Recimo Subaru Justy, ki ga je nekoč imala mama. Super avtoček, fenomanelen 4x4, izredno poskočen trivaljnik, nikoli pokvarjen... Ampak kaj, ko je bila v armaturi ena žarnica - za merilnik hitrosti. Vsi gumbi za ventilacijo in ostalo pa v temi. Sedeže so imel ljubljanski avtobusi destletje pred osamosvojitvijo boljše. Za pločevino nisem bil prepričan, če ni bila morda folija
rolleyes-1.gif

Eh, saj nam nikoli ne bo prav. Vedno moraš naredit kak kompromis
wink-1.gif

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Citat:
Uporabnik CupraR pravi:
Po mojem mneju jo lih to nekak rešuje, sploh v tej klasi, kjer udobje že nekaj pomeni
smirk-1.gif

Novi Accord je zelo udoben kar priznavajo tudi v testih.
Bi se pa dalo še par malenkosti dodelati, vendar to je tako ali tako pri vsakem še tako dobrem vozilu. Pri starem Accordu me pa najbolj moti to , da je nekoliko ozek.

Izbira med temi tremi je po mojem bolj stvar okusa in ohranjenosti. V tehničnem smislu so stvari jasne.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik miha72 pravi:
Citat:
Uporabnik CupraR pravi:
smirk-1.gif

Novi Accord je zelo udoben kar priznavajo tudi v testih.
Bi se pa dalo še par malenkosti dodelati, vendar to je tako ali tako pri vsakem še tako dobrem vozilu. Pri starem Accordu me pa najbolj moti to , da je nekoliko ozek.

Izbira med temi tremi je po mojem bolj stvar okusa in ohranjenosti. V tehničnem smislu so stvari jasne.

Govoril sm bolj za prejšni model
smirk-1.gif
manjkala mu je tista pika na i da bi uspel.

In prav maš ta nov model, ki je na hitr sicer zelo podoben prejšnemu, sam so pa več nardil na placu, udobnosti itd. Vendar se ta model ne kupuje v tej temi...

Nazadnje urejeno:

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Še ena jebarija kar se tiče servisa, sami aduti (Jaguar, Saab, Volvo..). Nič ugodnega glede popravil... Ta Saab mi je vrhunski samo glede servisne mreže, pokritosti z avtodeli tako novimi kot rabljenimi se ne more primerjat s kakšnim VAG koncernom ali BMWjem, kjer imaš delov na tone, kakor tudi mehanikov ki znajo to popravljat...

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Saj to je bila poanta mojega posta. Kako je z dobrimi popoldanci pri teh znamkah? Za same rezervne dele ni problem odkar obstaja ebay in internet. Se dobi vse. Res ni takoj v istem dnevu, ampak če sta pri hiši dva avta, tudi to ni tak problem.
Jaz dajem prednost udobju, seveda pa mora biti mehanika tudi solidna.

s1m0n

Pripravnik
8. avg 2007
431
0
16
37
moj glas gre hondi, ker je zanesljiv avto. vzdrževanje sploh ni tako drago kot so tukaj pametni. imaš seliča (pooblaščenec) kateri ti za normalno ceno servisira in porihta (če je kaj narobe) avto. imaš tudi enega zelo dobrega popoldanca, katerega hvalijo prav vsi hondaši, kateri naredi odlično in poceni. potem pa je še par dobrih mehankarjov katere lahko prešteješ na prste ene roke. jaguar je definitivno najdražji za vzdrževanje. volvo in honda sta pa tam tam, če ni celo honda cenejša.

sprobaj vse tri in na kuncu kupi passata, da bodo alterjevci veseli
aplauz.gif

s1m0n

Pripravnik
8. avg 2007
431
0
16
37
pojdi na saabov forum, kjer ti bodo lepo povedali koliko stane vzdrževanje takšnega avtomobila.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Kaj pa vi eminenca pripročate, da boste še vi veseli? Da ne bomo samo mi forumaši veseli, ki pač slučajno ne vemo da so deli za Honde poceni ?
smile-1.gif

TBS

Zelenc'
22. okt 2008
7
0
1
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
....Saj če dobro pogledaš tako ali tako ni nič njihovega razen oblike, ostalo pa vse od Renaulta, Fiata....

Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:

Nisem mislil konkretno tega ampak Volvo je avtomobil iz vseh vetrov, koliko vem sami delajo skoraj nič... Mislim pa da so ti njihovi D5D motorji plod Fiata ali po domače rahlo spremenjen JTD, enako kot v Oplih, Saabih in še v čem... No če to ni tako naj me kdo popravi ampak mislim da Volvo že lep čas ne dela sam več motorjev...

Razen nekaterih izjem (1.6d, 2.0d) ima volvo vse motorje svoje (pustimo tiste renaultove v starejših modelih ob strani). D5 je čisti volvo motor. Poleg tega je nekaj volvovih motorjev celo v fordih (najmočnejši focusi naprimer).

Zgornji izjavi pa sta izjavi dneva. Č ne bi bilo nič njihovo, volvo ne bi potreboval toliko delov firme, kot jih ima: Volvo aero (letalski motorji), volvo penta (ladijski motorji), volvo ab (avtomobili-->edini del firme, ki je pod lastništvom forda), volvo construction equipment (gradbeni stroji), volvo trucks,....

Tudi ostali deli so volvovi (glede na članke je več volva v fordu kot pa forda v volvu).

Drugače pa, od teh treh bi izbral Hondo Accord ali Volva S60. Honda naj bi bila pojem kvalitete (kar najvrjetneje tudi je), Volvo pa ima nekaj prijetnih detajlov, katerih honda nima (udobje). Mislim pa, da z nobenim od teh dveh ne moreš falit.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Evo pa smo dokačali strokovni odgovor iz prve roke
smile-1.gif

PS:. Čeprav še vedno sumim da motorji iz prvih S80tk in sicer 2.5 dizelski ter bencinski biturbo, 2.4 bencinski in še kakšen niso Volvo motorji, nekam po Audiju diši
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

volvo5er

Pripravnik
5. maj 2008
139
0
16
Ljubljana
Ja, 2.5 TDi je bil res Audijev motor, so pa vsi bencinarji 2.4, 2.3 in 2.5 od Volva, od prvega do zadnjega
wink-1.gif

Kar se zanesljivosti tiče so bili problematični predvsem prvi letniki S80ke še posebej S80 T6 (2.8 biturbo), V70 in pa predvsem S60 sta pa kar solidna avtomobila.

TBS

Zelenc'
22. okt 2008
7
0
1
Splošno je znano, da je 2.5 tdi audijev motor. D5 nima s tem motorjem nič skupnega. Vsi bencinci pa so volvovi, vključno z I6 biturbo in vsemi bencinskimi petvaljniki. Ne vem pa, kje ste našli Fiata tukaj zraven?

Nazadnje urejeno:

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Citat:
Uporabnik TBS pravi:
Splošno je znano, da je 2.5 tdi audijev motor. D5 nima s tem motorjem nič skupnega. Vsi bencinci pa so volvovi, vključno z I6 biturbo in vsemi bencinskimi petvaljniki. Ne vem pa, kje ste našli Fiata tukaj zraven?

D5 je dober motor od Volvota, kot zanimivost ima isti blik kot bencinski brat.
Tisti 5 valj mu doda uglajenost, medtem ko je pa Honda to uredila povsem z novimi rešitvami ( poltrdo litje + ekscentrično vpetje glavne gredi ) tako, da motor sploh ne proizvede hudih vibracij, medtem ko jih konkurenca duši,....

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Zakaj je Jaguar za vzdrževanje najdražji? Večina tle gor jih pravi, da je ta Jaguar itak samo preoblečeni Ford Mondeo in da paše celo dosti delov od Mondeota. Po tej logiki ne bi smelo biti dražje od konkurence. Lahko pa se motim, zato pa tukaj gor sprašujem.

Moje mišljenje glede Pasatov, Golfov itd.... Verjetno niso slabi avtomobili, ampak ga ne bom vozil nikoli, ker ga ima vsak drug.