Najprej Volvo. Pravzaprav smo jih imeli pri hiši več. Vsi so prišli k hiši s cca. 30000, dva sta šla s 300000km od hiše, en je še pri nas. Z nobenim ni bilo omembe vredno težav - kolikor se spomnim smo menjali ležaje, kondenzator klime, roke in še par malenkosti. Skratka nič strašno dragega. Vozili smo jih k Lekšetu (tastar je fajn možakar) parkrat Čiču (pri Domžalah; ne vem če še obstaja).
Hondo imam par let, prevozil sem cca 50.000 km. Menjal sem izpušni kolektor, glavni cilinder za bremze, neke cevi okrog klime, nek čep pri hladilniku, sprednje ležaje... in vse je bilo kar pošteno drago. Nekaj sem peljal zamenjat v Kranj (Herman Nunar), nekaj je zamenjal splošni serviser.
Med servise seveda nisem štel potrošnega materiala - bremze, olja, filtri.
Honda mi tudi drugače ni preveč všeč - se mi ne zdi udobna. Slaba je zvočna izolacija, sedeži se ni morejo primerjat z Volvom. Podvozje je odlično - trdo in nizko, ampak meni je več do udobja, kot do "športnosti". Tudi motor mi bolj paše v Volvu, ki ima neprimerno več momenta pri nižjih vrtljajih. Hondo je treba gnat v vrtljaje, da sploh kam gre... V Volvu me moti plastka, ki se mi zdi preveč dovzetna za svinjarijo in lomljiva. No, ja prav moteče pa tudi ni...
No, kakorkoli, naslednji bo verjetno spet Volvo.
Aja, nič ni narobe z dizl Jaguarjem. Le občutek imam, da mu bolj paše kak bencinski V8