Volvo, Honda ali Jaguar?

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Gledam avtomobile letnik 2004.
V ožjem izboru so Volvo S-60, Honda Accord, Jaguar X-Type. Vsi z dizel mašinami onrog 2 litra.

Kakšne so kaj izkušnje s temi avti? Mislim glede kakih tipičnih napak, izkušnje s servisi, ceno le teh in rezervnih delov itd.
Če ima kdo kaj takega, le na dan z besedo
grims-1.gif

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Moj glas gre Hondi, je tehnično gledano najnovejša, mislim, da je bila predstavljena 2003, oblika še vedno aktualna, zelo dober 2.2 CDTi

Volvo je soliden avto, vendar se mi zdi S-60 že precej zastarel - predstavljen je bil leta 2000, je pa res, da so cene ugodne v primerjavi z Nemško konkurenco.

Jaguar želi biti eksotika, ki pa to ni. Osnova je Ford Mondeo, kar se vidi tudi na armaturi (precej enakih gumbov...).
Povrh vsega je armatura plastik-fantastik. Servisi znajo biti, kar dragi, pa še veliko jih ni pri nas.

Nazadnje urejeno:

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.042
1.262
113
42
Je ap zato najlepši Jaguar:D Sam men je volvo velik bolj kul kot pa honda, d5 pa spet ni tok slab motor.

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.049
833
113
Dizelski motor pri hondi je enden najboljsih v klasi, ce ne najboljsi. Za ostalo ne morem rect, ker ne poznam.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Za Hondo boš dobil najcenejše (neoriginalne) dele, pa tudi cel kup klubov je, ki ti pomagajo pri iskanju delov/serviserjev. Volvo in Jaguar (pri nas) tega nimata.

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Ni čisto tako. Deli za Hondo so zelo dragi, res da se bolj malo kvari ampak ko se, je drago. Za Volvo so deli bistveno cenejši in lažje dostopni. Glede cene delov in servisov, je Volvo v precejšni prednosti. Sem imel oba.

Dizl Jaguar?
ne-ne-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Hja kot prvo tvoja izbira ni kaj posebnega.. Honda Accord me ne prepriča, Jaguar-ja pusti pri miru saj bo verjetno drago vzdrževanje in še težko ga boš prodal, čeprav je lep, jaz bi vzel S60, čeprav se ne more primerjat po kvaliteti z Accordom. Sem pa prejšnji teden vozil Accorda z fulll opremo (leder, navigacija, xenon) in me nekako vožnja ne prepriča, vse je nekako preveč trdo... A si razmišljal še o kakšni drugi alternativi? Volvo drugače zadnja leta ne spada med najbolj kvalitetna vozila... Po ADAC-ovih testih je večina vozil leta 2007 kar lepo zmanjšala svoje napake, Volviči pa so kar ostali na enakem.. Saj če dobro pogledaš tako ali tako ni nič njihovega razen oblike, ostalo pa vse od Renaulta, Fiata....

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Kaj pa je Renaultovega ali Fiatovega v Volvih? Morda si mislil Renaultove motorje, ki so jim imeli vnekoč...

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
KSZ

Kakšen je volvo v50? Motor 2.0d 100kW je od forda? Ima ketno, ali rabi veliki servis? Se ti avti veliko kvarijo (očitno se) in kako dragi so servisi in deli?

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Tale 100KW diesel je plod sodelovanja PSA in Forda, kar pomeni, da ga dobiš tudi v Jaguarju.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik ziggy pravi:
Kaj pa je Renaultovega ali Fiatovega v Volvih? Morda si mislil Renaultove motorje, ki so jim imeli vnekoč...

Nisem mislil konkretno tega ampak Volvo je avtomobil iz vseh vetrov, koliko vem sami delajo skoraj nič... Mislim pa da so ti njihovi D5D motorji plod Fiata ali po domače rahlo spremenjen JTD, enako kot v Oplih, Saabih in še v čem... No če to ni tako naj me kdo popravi ampak mislim da Volvo že lep čas ne dela sam več motorjev...

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Aha, možno. Kot je meni znano je D5 njihov. nisem pa seveda zihr. Drugače imam kar nekaj znancev, ki imajo D5 motorje in vsi so zadovoljni... Je pa res, da niso več kar so bili.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
http://www.adac.de/Search/Sear...;RWCookieValue=

Evo tukaj je v PDF-u ADAC-ova tabela okvar, tako da če ima kdo interes si lahko ogledam... Sicer vem da bodo polemike o verodostojnosti tega, saj je to Nemška raziskava kjer imajo Nemški avtomobili zelo dobre rezultate ampak vseeno, za pogledat je! Ziggy tudi mene ne vzet za besedo, morda je D5D res njihov ampak koliko se spomnim ni.... Saj motor kot sam ni v nobeni znamki več problem, motorji gredo brez težav! Problem je elektroniki, ki pa se v teh Volvih ne obnaša najboljše.. Tudi vsi ostali sklopi kot so podvozje, lagerji niso lih najboljši.. Sem tudi enkrat zašel na nek naš Volvo forum in lahko ti rečem da sem bil razočaran, same težave težave in še 1x težave.. Kar pa me je najbolj šokiralo je to, da ni enega konkretnega servisa za Volvo, da bi bil človek, popoldanc in bi obvladal... Ne bi pa drugače iskal informacije če ne bi bil zainteresiran za nakup S80, saj so v Nemčiji za đabe... ampak me je odvrnilo.. Prijatl je kupil novega S80 2.7 biturbo, sicer enega izmed prvih serij, ni bilo stvari da ne bi crknila... Človek je skos vozil Volve, od takrat dalje več ne kupi Volva... Meni osebno so všeč, in sem tudi zagovornik udobja...

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Daj se malo razpiši. kakšne so napake pri enem in kakšne pri drugem?
Kako je konkretno s servisi? Do sedaj sem če se je le dalo vse delae nabavljal sam in i jih je vgradil lokalni popoldanc, ki obvlada in tudi svetuje zelo dobro. A obstajajo takšni lokakalci tudi za Volvo in Hondo?
Kaj pa je narobe z Jaguar dizlom?

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Najprej Volvo. Pravzaprav smo jih imeli pri hiši več. Vsi so prišli k hiši s cca. 30000, dva sta šla s 300000km od hiše, en je še pri nas. Z nobenim ni bilo omembe vredno težav - kolikor se spomnim smo menjali ležaje, kondenzator klime, roke in še par malenkosti. Skratka nič strašno dragega. Vozili smo jih k Lekšetu (tastar je fajn možakar) parkrat Čiču (pri Domžalah; ne vem če še obstaja).
Hondo imam par let, prevozil sem cca 50.000 km. Menjal sem izpušni kolektor, glavni cilinder za bremze, neke cevi okrog klime, nek čep pri hladilniku, sprednje ležaje... in vse je bilo kar pošteno drago. Nekaj sem peljal zamenjat v Kranj (Herman Nunar), nekaj je zamenjal splošni serviser.

Med servise seveda nisem štel potrošnega materiala - bremze, olja, filtri.
Honda mi tudi drugače ni preveč všeč - se mi ne zdi udobna. Slaba je zvočna izolacija, sedeži se ni morejo primerjat z Volvom. Podvozje je odlično - trdo in nizko, ampak meni je več do udobja, kot do "športnosti". Tudi motor mi bolj paše v Volvu, ki ima neprimerno več momenta pri nižjih vrtljajih. Hondo je treba gnat v vrtljaje, da sploh kam gre... V Volvu me moti plastka, ki se mi zdi preveč dovzetna za svinjarijo in lomljiva. No, ja prav moteče pa tudi ni...

No, kakorkoli, naslednji bo verjetno spet Volvo.

Aja, nič ni narobe z dizl Jaguarjem. Le občutek imam, da mu bolj paše kak bencinski V8
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Ziggy katere Volvote ste to imeli? Te nove serije S60/S80/V70 ali starejše? Kajti če ste z temi novimi S serijami v toliko prevoženih km imeli tako malo stroškov, potem je to moj sanjski avto! Vem pa da so stari Volvoti bili pojem kvalitete!

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Accord je tipična Honda, motor in menjalnik, torej tehnika je vrhunska, oprema solidna, ni pa lih udobna zadeva
smirk-1.gif
Dizajn je pa itak stvar okusa.
Kokr sm seznanjen ni nekih hib oz okvar, dele se da za solidno ceno dobit, samo povprašat treba mal naokoli, da lih ne letiš na uradni servis. Dobre, privat mehankarje se pa tut dobi
smirk-1.gif