Volvo anti crash system - FAIL :D

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.377
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Sicer pa mi je znanec kazal to v H. Accord, ki ima aktivni tempomat. (komplet)
Menda, če bi avto zaviral pred tabo, bi se naj tale tudi ustavil ali kako?

Ponavadi tile sistemi ne ustavijo vozila, ampak zmanjšajo hitrost trka. Saj začnejo delovati šele, ko je trk neizogiben.
Aktivni tempomat pa pomeni da ima avto radar in prilagaja hitrost glede na hitrost spredaj vozečega. Ne spomnim pa se da bi se bil sposoben ustaviti...

Usatvi. Merc, BMW ... Potem frcneš tempomat lai takneš gas, pa spet spelje. Sem se peljal čez mesto, ne da bi tajnil zavoro ali plin. Lahko bi TV gledal, če bi bilo samo naravnost ...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.377
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Ne vem , katrga ti misliš, pri tem testu, je novinar "pozabil" vklopit sistem....
hysterical-1.gif

Le zakaj moraš super duper sistem....vklopit ?

Ker ga lahko pred tem izklopiš.

Test bi se moral zgodit na prostem, potem so iz vremenskih, če se prav spomnim, razlogov stvar prestavili pod streho in pozabili, da bo znoraj tunel iz valovite pločevine radar zmeden In je bil. V tunelu sicer dela.

Firing_Nukez

Pripravnik
3. mar 2010
328
0
16
Namesto, da bi se osredotočal, kako folk pripravit do tega, da bi dejansko gledal na cesto, gredo razvijat neke kvazi-delujoče anti-crash sisteme, da bo pol folk še bolj samozavesten in bo med vožnjo počel še več opravil. Mislim, sej ne rečem, da ne zgleda uporabno tole, ampak jst se res ne bi zanašal na to, da sem pol 381-ti. =) Če jim uspe folk prepričat, da je to zgolj dopolnilo k vožnji in da ne more preprečit nesreče zarad neumnosti, pol naj jim bo ... Da ne bomo pol meli en kup frajerjev po cestah a la mam radar, ki vse zazna in ABS, ki me ustavi 200-0 v 10 metrih, tako da lahko v miru tipkam po laptopu med vožnjo.
cool-1.gif

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Ali pa vozijo ko budala po snegu in dezju, ker ma zajebanec itak ESP, ABS in ostale kratice ki jih ne zna izustit v gostilni pri sanku.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Tile modeli so se po domače spravili testirat Toyotin Pre Crash sistem brez razbijanja avta.
smile-1.gif

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Citat:
Uporabnik Mis pravi:
To samo opozarja al tut bremza?

Tudi bremza.
V principu je tako: opozarja voznika, zategne varnostne pasove, nabije ojačevalec zavorne sile do maksimuma, če šofer ne reagira, začne tudi sam zavirat.
Ni narejen da sam zavre do popolnega ustavljanja še pred oviro. Bolj kot pomoč šoferju in za zmanjševanje posledic morebitne nesreče. Lexusi imajo pa sistem, ki sam zavre do konca.

Nazadnje urejeno: