Vojna v Ukrajini 2

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.917
124
63
štajerska
ne bi rekel temu kapitulacija
če odmislimo moralne in ali politične zadržke je ta vojna nesmiselna . torej se je bolje dogovoriti, ko pa izčrpavati ves zahod za nekaj nesmiselnega, ki ni od nobene koristi

brane_new

Guru
10. feb 2008
17.353
2.660
113
1742292858800.png

Pravijo, da niso vedel/znal prebrat!
Kaj pa če je tvoj prispevek sarkazm? Ne ni, ker bi to moral označit. Glej pravila

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.067
6.099
113
Damijan vam nalije čistega vina:
Evropa pred nespodobno izbiro: orožje ali prihodnost

Evropska komisija vabi članice, da vložijo vsaj 800 milijard evrov v oboroževanje, pri čemer evropska vojaška industrija zaposluje manj kot pol milijona ljudi, tri četrtine orožja in opreme pa uvozimo iz ZDA in Izraela. Na drugi strani pa za reševanje avtomobilske industrije, na katero je vezano 13,8 milijonov delovnih mest v EU, Komisija predvideva le za 3,4 milijarde evrov pomoči. Torej Komisija se je de facto odločila, da se evropska industrija namesto v proizvodnjo električnih avtomobilov usmeri v proizvodnjo dizelskih tankov.

• Všeč mi je
Reactions: Gatto in jonny77

hermann

Guru
19. mar 2014
9.803
6.740
113
Električni (in ostali) avti jim na hofih ležijo, ker jih nihče noče. Se pač industrijske zmogljivosti namesto za propadle ideje ponuca za pacanje tankov in sorodnega.

Adolfu je na ta način kar dobro uspelo ustavit hiperinflacijo in brezposelnost. Spodletelo mu je šele pri izrabi vse te silne produktivnosti.

• Všeč mi je
Reactions: 8888

Evropska komisija vabi članice, da vložijo vsaj 800 milijard evrov v oboroževanje, pri čemer evropska vojaška industrija zaposluje manj kot pol milijona ljudi, tri četrtine orožja in opreme pa uvozimo iz ZDA in Izraela. Na drugi strani pa za reševanje avtomobilske industrije, na katero je vezano 13,8 milijonov delovnih mest v EU, Komisija predvideva le za 3,4 milijarde evrov pomoči. Torej Komisija se je de facto odločila, da se evropska industrija namesto v proizvodnjo električnih avtomobilov usmeri v proizvodnjo dizelskih tankov.
prej špricer..
električni avti so trenutno velka loterija, sploh izdelava baterij bi znala biti za eu problem. Omenja se oboroževanje nakup orožja v USA. No tega bo počasi konec, orožja se bo vedno manj zunaj kupovalo, ker se ga bo doma delalo. Orožje se da mimogrede tudi izvažati tako da lahko tudi na cekine računamo

električni avti bodo sprejemljivi tudi ko bo vsa preostala infrastruktura, ki je s tem povezana rešena. Torej od surovin za baterije, čipe, izdelava le teh doma (halo mamo kako tovarno čipovja v EUju) do zadostne proizvodnje el energije iz trajnostnih virov ( prvo mesto je jedrska, kako daleč smo npr. v Slo z nek2, kje je Nemčija, Austrija?)

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N in MrDaco

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.702
11.650
113
če bi mejili na rusijo ali srbijo, potem je itak nobrainer, da moraš začet tanke delat, pa drone, pa splošno vojaščino tudi za ženske nazaj uvest...

tako smo pa v nekem kokonu, kjer nam vse dol visi, dokler....

Jaz sem 100% da bi tudi jabe z veseljem šla z alterjevci za 2 mesca v gošo na usposabljanje. :evil:

• Všeč mi je
Reactions: Gatto

Floki

Guru
6. sep 2007
10.216
3.242
113
ne bi rekel temu kapitulacija
če odmislimo moralne in ali politične zadržke je ta vojna nesmiselna . torej se je bolje dogovoriti, ko pa izčrpavati ves zahod za nekaj nesmiselnega, ki ni od nobene koristi

Edini ki tenutno nasprotuje izčrpavanju zahoda je Orban, pa ga noben ne mara. Prejšji teden se mu lahko zahvalimo da je prestavil dodatnih 20 milijard ki bi jih poslali za nekaj kar vsi vedo da bo konec kmalu. Ta denar naj potem raje za EU obrambo porabijo če že morajo. 20 milijard EU letalski industriji bi veliko bolj koristilo kot pa Ukrajincem.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.675
5.621
113
Orožje rabimo, ker rus je v vsakem jarku.

Dejansko si samo mažemo oči z blatom.....bully pa ves srečen ker je dobil veljavo nazaj...

Kolk je trajal med ww1 in ww2.....20let....tolk približno mamo da se pripravimo...

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.211
6.363
113
blizu močvirne prestolnice

Tak profesor ekonomije, ki se ne zna zapufati, ni glih kredibilen vir informacij.

• Všeč mi je
Reactions: visek_izobrazbe

H19ED

Guru
30. jul 2022
3.023
2.359
113
Nekateri so imeli prav, da je bilo vse planirano.

Trump confirmed that his argument with Zelensky in the Oval Office during the Ukrainian president's visit to the United States was not accidental, but a planned "part of a strategy to pressure Ukraine."

He also stated that the US decision to stop supplying weapons to Ukraine had no consequences for the Ukrainian army.

Pa da vidimo, če mu bo Trump nasedu. EU mu ne bo.

Putin has set a mandatory condition for a 30-day truce - the U.S. must halt all military aid to Ukraine, - Bloomberg.

According to two sources cited by the publication, the Kremlin is demanding a complete halt to arms supplies from all allies, but its “minimum goal” is to at least stop U.S. support.

sad

Guru
24. avg 2007
21.497
10.163
113
A ni Zahod prazen že od konca leta 2022?
Sem bil pod vtisom, da samo še kamni letijo proti Rusom že nekje 3 leta.

• Všeč mi je
Reactions: 8888