Vojna v Ukrajini 2

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.023
113
Okoli Putina se dolgo let gradi kult osebnosti. Ta vložek se mora nekje poznati.
Ena takrat skoraj 30 letna Rusinja se je pred cca 10-imi leti priselila sem. Zanimivo mi je bilo opazovati, kako indoktrinirana je bila za Putina, čeprav smo se načeloma političnim pogovorom izogibali. Med slovenskimi 30-letniki ne poznam nobenega, ki bi tako prisegal na kakega slovenskega političnega voditelja. Imaš seveda med starejšimi, ki še objokujejo našega zadnjega dosmrtnega diktatorja, kjer se je prav tako desetletja gradil kult osebnosti. Po 10-ih letih v Sloveniji in po delu v EU in tudi v Rusiji in Ukrajini, ima precej drugačno mnenje. Ampak presneto dvomim, da ga ima večina Rusov, ki živijo v Rusiji.

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.688
113
To se je žal lepo videlo, ko so rus-starši govorili otrokom v Ukrajini, da to ni res, da lažejo.
Za avtoritarneže je najbolje, da ljudje ne znajo razmišljati, saj jih je tako najlažje nakurit na kult osebnosti.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.023
113
S pravim propagandnim strojem in dovolj časa na voljo, je možno večino prebivalstva prepričati v neko stvar. Sicer ljudje niti ne bi bili ljudje. Glavna značilnost človeške rase je, da smo sposobni slediti neki virtualni ideji. Zato lahko delamo tudi dobre stvari. Denimo projekte, kjer je rezultat oddaljen leta v prihodnost in ni še nikjer nič fizično oprijemljivega.

• Všeč mi je
Reactions: sixpower

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.951
6.987
113
A prestigious element of the Russian army was among those that was forced to withdraw as Ukrainian forces swept across Kharkiv region last week, according to the UK Ministry of Defence's latest military intelligence assessment.

The MoD's Defence Intelligence update posted on Twitter says the 1st Guards Tank Army (1GTA) suffered heavy losses.

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.688
113
Kakorkoli, upam da imajo dovolj moči za poteg. Ker če se rusi pregrupirajo in vkopajo, bo potem precej težje.

• Všeč mi je
Reactions: Matey

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.688
113
Huh, svinje od poveljnikov, ki so si verjetno lepo basali žepe, so pa pobegnili. Ni čudno, da so Ukrajinci tako enostavno prodli naprej.
Upam, da se ne ustavijo in bodo imeli zagon potegnit še do Krima, pa da Ruse nazaj v Rusijo potisnejo.

• Všeč mi je
Reactions: 8888

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.688
113