Vojna v Ukrajini 2

2. okt 2007
3.942
2.441
113
Jaz to podpiram ne glede na situacijo in že od nekdaj negodujem nad ukinitvijo vojaškega urjenja, ki pa seveda mora biti takšno kot to dejansko mora biti in ne kot je bilo zadnja leta pred ukinitvijo.

Tro-mesečno osnovno urjenje ne bi nikomur škodilo. Marsikdo bi potem videl, da orožje v ralnosti, ni "Call of Duty", ko je potrebno malo strelja, pa magari na tarčo. Smo imeli v rezervi kar nekaj "pacientov", ki so se kar tresli, ko je bilo potrebno polnit in streljat na ognjeni liniji.

• Všeč mi je
Reactions: sad, Gatto in Matey

Gatto

Guru
Izključen uporabnik
19. jul 2007
19.143
780
113
tu in tam
ta slika pa mora biti že stara.

Prvo, take uniforme nihče več ne uporablja, mogoče kakšen rezervist, ampak ni več aktvien in še doma hrani uniformo.

Že nekaj časa so na desni strnai uniforme našitki s priimkom in začetnico imena. Kot tretje, tile t.i. "zlati čini" so v uporabi samo na slavnostnih uniformah, na teh bojnih pa že nekaj časa ne.

Drugače pa vsak čast za majorja.
Nekaj veš, vse pa ne:
-Sem rezervni častnik
-Slika je od lani
-Ta uniforma na sliki je še moja original iz 90-desetih, oznake činov so se menjale skladno z napredovanji, imam še eno puščavsko brez oznak-novejšo-ne uporabljam in eno slavnostno iz 90-desetih, ne uporabljam-na rezervi se špara.

-V JLA si dobil čin desetnika ali razvodnika:če si bil izbran glede na kriterije, končati si moral šolanje
- Če si v JLA obiskoval ŠRO,(kriteriji, ne vsak) si dobil na koncu čin vodnika, v rezervi si napredoval v častniške čine-do kapetana pvega razreda, z došolanjem do podpolkovnika.

-Če si v končal srednjo vojaško, si v JLA služboval kot podčastnik-do zastavnika prvega razreda, za častnika (podporočnik) si moral končati vojaško akademijo.

-hvala, čin majorja imam že skoraj 20 let in nobene koristi od tega, samo sitnosti.;)

mistique

Guru
16. jun 2009
14.463
2.248
113
Emona / Carnium
Nekaj veš, vse pa ne:
-Sem rezervni častnik
-Slika je od lani
-Ta uniforma na sliki je še moja original iz 90-desetih, oznake činov so se menjale skladno z napredovanji, imam še eno puščavsko brez oznak-novejšo-ne uporabljam in eno slavnostno iz 90-desetih, ne uporabljam-na rezervi se špara.

-V JLA si dobil čin desetnika ali razvodnika:če si bil izbran glede na kriterije, končati si moral šolanje
- Če si v JLA obiskoval ŠRO,(kriteriji, ne vsak) si dobil na koncu čin vodnika, v rezervi si napredoval v častniške čine-do kapetana pvega razreda, z došolanjem do podpolkovnika.

-Če si v končal srednjo vojaško, si v JLA služboval kot podčastnik-do zastavnika prvega razreda, za častnika (podporočnik) si moral končati vojaško akademijo.

-hvala, čin majorja imam že skoraj 20 let in nobene koristi od tega, samo sitnosti.;)
Na tem forumu je pred časom nekdo že določil, da si major....pain in his ass :valjamse:

• Všeč mi je
Reactions: Gatto

damirj

Guru
9. maj 2012
5.538
2.548
113
Nismo, ampak tudi to je osnova - situacija se lahko hitro obrne..kdo nas bo branil?-nekaj 1000 poklicnih, policija in nekaj 100 rezervnih, kot sem recimo jaz? koga bomo pa mobilizirali, če bi bilo potrebno? zaradi gnile politike imamo hordo nesposobnih ljudi v najlepših letih, s katerimi si nimaš kaj počet.
Tudi takrat še vedno ni potrebno, da poznaš prav vse čine na pamet. Kaj potem, če ne znaš te za kazen izključijo iz mobilizacije? :)

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.483
16.792
113
Kaj pa un ta tretji, ki rad v uniformi naokoli skače, a oni je tud kak vojak ali se samo rad igra vojaka? :D

Gatto

Guru
Izključen uporabnik
19. jul 2007
19.143
780
113
tu in tam
Pozor, deci so zaceli objavljati svoje fotke na 99% moskem forumu :)
Ja, saj res, prav presenečen sem, v DM mi je priletelo kar nekaj sporočil, nekateri bi še kakšno sliko, tako in drugačno, Kameleon (samo njega bom izpostavil. ker je naš frend) se zanima za pištolo (zdaj ne vem, a tisto za pasom ali pod, ni določil):oops1:
za nekatere bi mislil, da so bolj navdušeni nad fotkami žensk, ne pa nekega uniformiranca, glede na njihovo udejstvovanje v tisti temi..:cool:

B81

22. jul 2007
38.593
11.578
113
Orozja na crno baje itak ne smes imet.

Situacija, kako reagira rezervist, ko/ce je treba branit osebo ali skupino oseb, ki jo oblaja, razvrednosti in do nje kaze negativno nastrojena custva vedno, ko je priloznost?

Legit question

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.861
11.727
113
Ja, saj res, prav presenečen sem, v DM mi je priletelo kar nekaj sporočil, nekateri bi še kakšno sliko, tako in drugačno, Kameleon (samo njega bom izpostavil. ker je naš frend) se zanima za pištolo (zdaj ne vem, a tisto za pasom ali pod, ni določil):oops1:
za nekatere bi mislil, da so bolj navdušeni nad fotkami žensk, ne pa nekega uniformiranca, glede na njihovo udejstvovanje v tisti temi..:cool:
tam noter še prilimaj v onem kotičku, da bo lahko povprečn alterjevc drkal na uniformo. :evil:

• Haha
Reactions: Gatto

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.861
11.727
113
Orozja na crno baje itak ne smes imet.

Situacija, kako reagira rezervist, ko/ce je treba branit osebo ali skupino oseb, ki jo oblaja, razvrednosti in do nje kaze negativno nastrojena custva vedno, ko je priloznost?

Legit question
imam sodelavca ki je bil v tej rezervni sestavi , vikend rezervist za par 100€, pa mal dvomim da zna puško v roki držat. Kondicijo ima, ostalo pa bolj v luftu, vsaj tak vtis daje.