Vojna v Ukrajini 2

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.381
4.956
113
A je tebi kaj žal za Moldavce in Slovake, ki jim bo Ukrajina z novim letom zaprla plinsko pipico?

Saj res, na čigavi strani pa ste v sporu glede energentov med Ukrajino in Slovaško? Na strani EU države, ali na strani države, ki ni ne v EU in ne v Nato, in ovira delovanje EU države, prebivalstva in gospodarstva?
A ti je kaj žal za nevtralne Avstrijce, ker so jim Rusi zaprli plin že pred novim letom?

• Wow
Reactions: Kamele0N

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.497
-3.496
113
iz RTV slo danes :
Račun za moldavsko ogrevanje in stabilnost pa bo najverjetneje morala pokriti Evropska unija, ki je letos državi, skupaj z Ukrajino, podelila status kandidatke.
nam pa nove davke, omrežnine, višje cene.....

• Objave ne odobravam
Reactions: leibstandarte

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.452
569
113
44
Še vedno Rdeči revirji
iz RTV slo danes :

nam pa nove davke, omrežnine, višje cene.....
Varnost ni zastonj. Trenutno je situacija taka, da kupovanje ruskega plina neposredno ogroža evropsko varnost. Račun za tole bi morala plačat Merkelca, ker leta 2008 ni spustila Ukrajine v NATO.
V EU smo se končno odločili, da ne bomo trgovali s tistimi, ki ogrožajo našo varnost. Jasno je, da to ne bo zastonj. Bo pa še vedno cenejše kot, če kaj začne leteti nad EU.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.497
-3.496
113
Varnost ni zastonj. Trenutno je situacija taka, da kupovanje ruskega plina neposredno ogroža evropsko varnost. Račun za tole bi morala plačat Merkelca, ker leta 2008 ni spustila Ukrajine v NATO.
V EU smo se končno odločili, da ne bomo trgovali s tistimi, ki ogrožajo našo varnost. Jasno je, da to ne bo zastonj. Bo pa še vedno cenejše kot, če kaj začne leteti nad EU.
Seveda varnost ni zastonj. Mi za varnost že plačujemo, in tudi smo varni, saj smo v Natu. A ni tako?

Zakaj bi pa mi morali plačevat varnost državam, ki niso ne v natu in ne v Eu, in za svojo varnost ne plačujejo pa nam obrazloži.
Pa še to, kaj ima varnost s tem, da bi morali mi plačevat ogrevanje in elektriko Moldaviji, ki ni ne v EU in ne v Natu? In še poceni plin in elektroko ni zmogla Rusom plačevati, mi bi jim pa plačevali dražji plin, isto ruski, samo preko posrednikov ?????

Ti podpiraš, da se nam davki in cene višajo zato, da financiramo Ukrajino in po novem še Moldavijo ? Da financiramo Moldavcem zastonj plin, nam ga pa krepko zaračunavajo ????

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.452
569
113
44
Še vedno Rdeči revirji
Seveda varnost ni zastonj. Mi za varnost že plačujemo, in tudi smo varni, saj smo v Natu. A ni tako?

Zakaj bi pa mi morali plačevat varnost državam, ki niso ne v natu in ne v Eu, in za svojo varnost ne plačujejo pa nam obrazloži.
Pa še to, kaj ima varnost s tem, da bi morali mi plačevat ogrevanje in elektriko Moldaviji, ki ni ne v EU in ne v Natu? In še poceni plin in elektroko ni zmogla Rusom plačevati, mi bi jim pa plačevali dražji plin, isto ruski, samo preko posrednikov ?????

Ti podpiraš, da se nam davki in cene višajo zato, da financiramo Ukrajino in po novem še Moldavijo ? Da financiramo Moldavcem zastonj plin, nam ga pa krepko zaračunavajo ????
Če bi bila Ukrajina članica NATO, tega računa nebi bilo.
To je tudi račun za našo varnost. Če Putin pregazi Ukrajino in pride v Moldavijo, potem so na vrsti članice NATO in EU. Putin je že v Pridnesterju, ampak dokler nima povezave čez Ukrajino tam ne more veliko.

resnica

Majstr
9. feb 2013
573
627
93
Mi imamo mnogo več trojanskih konjev v evropi.
Rusi so zanemarljiv problem, ni potrebe da hodijo sem.
Se bomo sami uničili
Tako je, v EU je vse preveč rusofilov (trojanskih konjev), kot sta ti in mirsi, ki z polno ritjo vsega iz udobnih kavčev tu na zahodu pljuvajo čez vse zahodno, hkrati požirajo rusko propagando in bolj zagovarjajo Rusijo kot Rusi sami, zato res ni nobene potrebe, da bi še dodatni Rusi hodili sem.
Smo pa v Eu po kvaliteti življenja in svobodi, ki jo imamo, svetlobna leta pred vsemi vam ljubimi vzhodnjaki in trajalo bo še mnogo let da se nam kdorkoli izmed njih približa, tako da si lahko samo ploskate in skačete do stropa od sreče, da imate priložnost živeti tu.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.497
-3.496
113
Če bi bila Ukrajina članica NATO, tega računa nebi bilo.
To je tudi račun za našo varnost. Če Putin pregazi Ukrajino in pride v Moldavijo, potem so na vrsti članice NATO in EU. Putin je že v Pridnesterju, ampak dokler nima povezave čez Ukrajino tam ne more veliko.
Ali smo mi v natu varni ali ne?
Enkrat pravite, da če bi bila Ukrajina v Natu, jo Putin nebi upal napast, drugič pa kako bo po Ukrajini in Moldaviji napadal Nato države.

Dajte se že enkrat poenotiti, al je Rusija šibka, da še Kurska in Donbasane more zavzet, al je močna, da bo šla do Lizbone.

Resnica je ravno obratna, Če Rusi ne ustavijo Nato v Ukrajini, jo bo Nato napadel. Zato se Rusija tam brani.

A si v sporu Ukrajina-Slovaške na strani EU države, al na strani države, ki ni ne v EU in ne v Natu in ovira gospodarstvo in prosto trgovino EU države?