Vojna v Ukrajini 2

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.892
109
63
štajerska

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.892
109
63
štajerska

1733124080287.png

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.505
1.893
113
na temni strani lune

Na žalost bo moralo umreti še veliko ljudi, preden se bo kak od "velikih" spomnil, da bi morijo lahko ustavili.

Realno Ukrajina nima nekih možnosti za zmago. Borijo se kot levi že 3 leto, napredka pa ni in ni. Smejemo se Rusiji koliko so se "zakreditirali" pri Kitajcih in povsod okoli, realno pa bodo Ukrajinci plačevali dolgove veliko dlje in veliko višjimi obrestnimi merami.

Če in ko, se bo ta vojna ustavila, pa vsekakor upam, da EU politika (pa še kakšna lokalna za povrh), ne bo takoj obnovila gospodarskega sodelovanja z Rusi. Jebemu, toliko so filozofirali o podpori, bojim se pa, da bo interes kapitala premočan in bo Ukrajina pozabljena v roku parih mesecev po končanju spopadov.

ja, to se bodo pa sami morali odločit, če želijo kapitulirat...

Hipotetično. Da si sam Ukrajinec na fronti (morda se celo boriš z ramo ob rami z kakšnim od družinskih članov, prijateljem,...). Bi si sedaj po 3 letih še želel vztrajati? Ne podpiram ekspanzijske politike Rusije. Ampak na žalost, kaj lahko v trenutni situaciji še naredimo? Ko bo vojne konec, mark my words, bo v roku kakega leta trgovinska izmenjava EU-RUS na hudo visokem nivoju, morda celo all time high. Rubelj bo nizek, potrebe visoke, Rus bo potreboval devize in zahodno "šaro",.....apetiti bodo neverjetni. Pošteno? Meni ne...

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.149
5.650
113
Vprašanje kaj bo.....

....jaz vidim da bo "drang nacht osten"

• Haha
Reactions: jonny77 in jest5

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.865
5.957
113
Ukrajini od leta 2022 dezerterstva obtoženih več kot 100.000 vojakov

Kdo bi si mislil, da prisilna mobilizacija ljudi ki se nočejo boriti za kijevski režim, privede do množičnega dezerterstva.

Ampak zahodne vojne hujskače to ne briga. Če oni pravijo da se morajo za njihove interese boriti do zadnjega Ukrajinca, tudi 18-letniki, potem že mora tako biti, a ne?

• Všeč mi je
Reactions: mirsi

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.892
109
63
štajerska
mogoče pa se bodo začela pogajanja....

EXCLUSIVE:Zelenskyy says Ukraine wants to retake occupied land by diplomacy​

jest5

Guru
18. avg 2007
25.975
-8.671
113
Jebemu, toliko so filozofirali o podpori, bojim se pa, da bo interes kapitala premočan in bo Ukrajina pozabljena v roku parih mesecev po končanju spopadov.
Itak, da se bo pozabilo. Razen na par področjih, kjer se bo od njih cuzalo denar za poplačilo dolgov.

Tole pač ni kandidatka za EU:zavijazocmi:

Na evropskem trgu se je domnevno razmahnilo trgovanje s ponarejenim medom iz slamnatih podjetij v Ukrajini oziroma brez nedvoumnega izvora. Zato je Evropska unija zaostrila pogoje za uvoz medu iz tretjih držav.

LarryClay

Guru
10. feb 2023
1.206
1.205
113
Jaz ne vem, kaj Ukrajino silijo s to EU.
Najprej je treba uredit mir.
Potem je treba državo uničeno od vojne poštimat.
Potem se pa lahko pogovarjamo in delamo v smeri članstva v EU.

Na drugi strani, pa puščamo ob strani kandidatke za EU članstvo iz teritorija bivše Juge že desetletje ...

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.505
1.893
113
na temni strani lune
Jaz ne vem, kaj Ukrajino silijo s to EU.
Najprej je treba uredit mir.
Potem je treba državo uničeno od vojne poštimat.
Potem se pa lahko pogovarjamo in delamo v smeri članstva v EU.

Na drugi strani, pa puščamo ob strani kandidatke za EU članstvo iz teritorija bivše Juge že desetletje ...

Neki hudi interesi so v ozadju. Ker je Ukrajina je bila že pred vojno ena slabših evropskih držav za življenje. Jebemu, da sta Bosna in Srbija napram njim indija in koromandija, pa sta za naše razmere vukojebini.

Pa tudi to, da jih sedaj zalagamo z milijardami mi ni jasno. In po 3 letih, ko je večini jasno, da okupiranih območji in Krima ne bo šlo zopet priključiti, vseeno vztrajamo. Razlog? Orožarska industrija cveti, to mi je jasno....ampak ostalo....ker nekaj dobrega se tu iztisniti ne da.

• Všeč mi je
Reactions: jest5

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.149
5.650
113
Pa tudi to, da jih sedaj zalagamo z milijardami mi ni jasno. In po 3 letih, ko je večini jasno, da okupiranih območji in Krima ne bo šlo zopet priključiti, vseeno vztrajamo. Razlog? Orožarska industrija cveti, to mi je jasno....ampak ostalo....ker nekaj dobrega se tu iztisniti ne da.

Vse WW so se odvijale 5let +/-....

Potem se je napadalec sesul sam vase....saj razumeš kam ciljam pri tvojem vztrajanju...

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.505
1.893
113
na temni strani lune
Vse WW so se odvijale 5let +/-....

Potem se je napadalec sesul sam vase....saj razumeš kam ciljam pri tvojem vztrajanju...

Ne vem če se ravno strinjam. Morda pa imaš prav. Ampak trenutno to še vedno ni WW, kljub udeleženkam.

Rusu gre slabo, vsaj glede na info ki nam jih servirajo. Kako je v reali ve redko kdo, če sploh kdo v celoti. Si prepričan, da bodo Rusi v roku 2 let klecnili? Da bodo Ukrajinci zdržali še 2 leti? Pa denar tu niti ni problem. Bolj man power. Je vredno tvegati?

Meni osebno je žal ljudi in izgubljenih generacij. Morda se res slišim rusofilično, v reali sem pa samo za končanje vojne. Kakšen bo izplen enih in drugih na koncu mi je vseeno. Niso mi všeč eskalacije z ene ne z druge strani. Jebemu, da se v lajfu do kakega leta nazaj še nisem vprašal, kaj pa če nekdo kako jedersko spusti v luft. Upam sicer, da smo vseeno daleč od tam, vsekakor pa smo veliko bližje kot smo bili pred to vojno.

• Všeč mi je
Reactions: jest5

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.505
1.893
113
na temni strani lune
Misliš da live nuke eksplozija ne bo vplivala na celoten svet?

Pa če se obojni med seboj do 0 potolčejo mi je vseeno.

Na žalost vse to vpliva tudi na nas. JBG, imam lastne otroke in življenje za katero mi ni tako vseeno. Sploh pa v odnosu do Ukrajincev in Rusov.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.222
1.388
113
Ne vem če se ravno strinjam. Morda pa imaš prav. Ampak trenutno to še vedno ni WW, kljub udeleženkam.

Rusu gre slabo, vsaj glede na info ki nam jih servirajo. Kako je v reali ve redko kdo, če sploh kdo v celoti. Si prepričan, da bodo Rusi v roku 2 let klecnili? Da bodo Ukrajinci zdržali še 2 leti? Pa denar tu niti ni problem. Bolj man power. Je vredno tvegati?

Meni osebno je žal ljudi in izgubljenih generacij. Morda se res slišim rusofilično, v reali sem pa samo za končanje vojne. Kakšen bo izplen enih in drugih na koncu mi je vseeno. Niso mi všeč eskalacije z ene ne z druge strani. Jebemu, da se v lajfu do kakega leta nazaj še nisem vprašal, kaj pa če nekdo kako jedersko spusti v luft. Upam sicer, da smo vseeno daleč od tam, vsekakor pa smo veliko bližje kot smo bili pred to vojno.
To da imajo rusi 10x več opreme in vojakov se tako ve.

Je pa opcija da se nebodo ustavili v Ukrajini sedaj ko so zagnali vso to vojaško proizvodnjo...