Vojna browserjev - je IE8 sploh uporaben?

mihagr

Fizikalc
25. avg 2007
405
29
28
Ljubljana
Pepe, v diskusijo o IE se nebi vtikal, kar se pa tiče update-ov ti pa lahko povem da ti office ob pravilni inštalaciji ponudi dve možnosti,
od katerih je ena ravno tista, ki sprašuje če želiš da office avtomatsko išče posodobitve!

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:M$ očitno ni sposoben naredit programa, ki bi se posodabljal na enostaven način (pa tudi brez prisile, če že hočeš). Zakaj je treba it na Microsoft Update če hočeš posodobit Office? Zakaj ne moreš preprosto v Wordu kliknit na ''Check for updates'' in bi ti napisalo kaj je novega? Ne, treba je odpret drug program (Internet Explorer oz. v Win 7 samostojen program) in tam poiskat posodobitve (pa še to po mukotrpno dolgem čakanju v Win XP).

Zakaj bi delal vse skupaj dvojno, če pa windows update že poskrbi za vse updajte?

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.264
340
83
>Vojna browserjev - je IE8 sploh uporaben?
Ne vem, ker ga še nisem zagnal (glede na hitrost nalaganja polken pa mislim, da ga zaženejo kar sami, hehe).

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Pri twem pa večina adminov dovoli ali puša namestitev FF. Kar je s stališča namestitve IE 7 ali 8 na XPje isto varnostni rizik in dodatno delo. Bog pomagaj pa okljem, kjer uporabljajo čisto obsolete OSe kot so Win2K, Win NT, Win9x in kmalu win XP. Nekako tako kot bi uporabljal Linux distribucijo izpred 5 let brez posodabljanja ali FF prve verzije...

Tony_Soprano

Alter Mafia
7. jun 2008
1.405
0
36
IE je uporaben ravno toliko, da se naloži FF
grin1.gif

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.096
1.272
113
42
pa še eno laično opombo
Jaz uporabljam Chrome in mi je čist fajn. IE počas dela FF mi nekak ni potegnu , opere pa nikoli nisem uporabljav

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
pa še eno laično opombo
Jaz uporabljam Chrome in mi je čist fajn. IE počas dela FF mi nekak ni potegnu , opere pa nikoli nisem uporabljav

Stvar se odpre v trenutku in to je glavno
smile-1.gif
. Aja, a samo meni ne dela NLB klik v Chrome ali to še ne dela sploh? Mobitelov certifikat pa dela bp...

Jernej

matt

yeeeehaaaaw
20. jul 2007
866
0
16
Nisem bral predhodnih postov, ker pa imam dve vprašanji o browserjih, jih objavljam tukaj:

1. Ali obstaja kakšen enostaven "mouse gesture plugin" za Chrome. Gesturi so namreč edina stvar, ki me drži na FF. Vem, da za Chrome nekaj obstaja, a se mi zdi, da moraš biti "programer", da to nainstaliraš...

2. Ali obstaja "funkcija" pri kateri kličeš link, da se odpre v novem tabu, zavihku (tako kot recimo open blank). Tukaj ne mislim middle mouse clicka.

LPM;
LPM;

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Stvari, ki so zame nujne pri brskalniku so: mouse gestures, blokada reklam, spell check (angleški in slovenski jezik), avtomatski preverjevalec emailov,... Seveda tudi hitrost, stabilnost in čim večja kompatibilnost.

Kateri browser poleg FF podpira vse te funkcije, namreč močno dvomim, da še kateri? Trenutno je FF za naprednejšo uporabo še vedno najboljši.

Chrome je sicer precej soliden in bo kmalu resen tekmec FF.

Zmaga pa še vedno FF z Chrome skinom in prej naštetimi addoni.
zmaga.gif

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
ksz
sicer je že kar nekaj let, kar sem "poskusil" konkurenco, ampak pri meni je FF še vedno primarni browser zaradi:
- iskanja iz naslovne vrstice
- razširitev (adblock, dotcomplete, ...)

elrado

Pripravnik
21. apr 2008
350
0
16
Kaj od tega nima recimo Opera, veliko ap ima tudi IE oz se mu doda s plugini.

Saj tudi sam vem, da je IE bil poden vse od 7ke a Microsoft se uči in če se misli njegova konkurenca zanašati le na njegove napake, jih bo ponovno začel dohitevati in prehitevati.

Tudi sam kot uporabnik Opere z začudenjem gledam, zakaj bi sploh kdo uporabljal karkoli drugega (vključno s FF in C), a da bi sedaj sam sebe prepričeval, da je vse ostalo poden.

Kot precej napreden uporabnik in tudi razvijalec, sem le vesel, da se je M$ končno začel ukvarjati s samo prijaznostjo uporabe browserjev, ter da je pri osmici začel misliti tudi na razvijalce spletnih aplikacij.

In odgovor avtorju teme:
ja IE8 je zelo uporaben, stabilen in uporabniku prijazen browser. Ni pa najboljši in vprašanje če kdaj bo.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.457
9.757
113
EU
Uporabljam FF. Hotel sem videti, koliko je napredovala konkurenca, in sem še naložol Safari in Opero.
Ugodno sem presenečen. Opera je zelo hitra. Trenutno jo uporabljam za Alterja. Safari, odličen z bukmarki.
FF je kot primarni browser.
IE?. Brez FF-ja, Safarija, in Opere, bi še vedno preganjali IE6.
Tako je konkurenca zbudila malega mehkega iz spanja
cheer.gif

22. jul 2007
13.591
1.772
113
124
Citat:
Uporabnik jernejd pravi:
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
pa še eno laično opombo

Stvar se odpre v trenutku in to je glavno
smile-1.gif
. Aja, a samo meni ne dela NLB klik v Chrome ali to še ne dela sploh? Mobitelov certifikat pa dela bp...

Jernej
klik deluje že nekaj časaLPWWY

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
Naj povem še jaz.. Chrome in opera na eni strani ne pokažeta vsega,i nsem ju odpisal. Čeprav sta bila moja top brskalnika. Potem sem naložil FF, a se mi sesuva za vsake pol ure. Sem ga odpisal. Pa sploh ni počasen....sem šel na IE8. Dela super, boljš od vseh...

Pa sploh ni počasen.....