Pbutec; ne bo ne, lahko pa se recimo na vrata omarice nalepi nek stiropor?
Jade; iz bajte ven ne bo ventila, cev je zunaj in tja se bi naredil T člen. Toplotni most te skrbi zaradi česa? Če je eno zimo bilo vse OK, pa so bile vse stene gole, potem ne vem kaj bi bil problem tu, če bi bil en mali del brez fasade?
Demz, ja..ampak kam ga naj dam? Ventil? Ker kakor hitro bo nek "jašek", bo tisto še toliko bolj izpostavljeno zmrzali? Kako imaš točno ti?
Toplotni most je kaj... Če imaš vse stene gole, kje je toplotni most. Če imaš vse oblečeno v fasado razen ene točke nekje - kje je zdaj toplotni most. In to velik... Ravno tako ne gredo na bajto danes razne omarice za MČN, elektro omarica ali telekomunikacijska. To nima na bajti kaj iskat.
Možnost zaprtja vode pozimi moraš imeti za to pipo. Ne glede na to, kje bo. Na fasadi, v omarici, na drevesu... V bistvu, če nimaš bi jaz se najmanj tvegala tole dati na hišo, pa da tam kaj poči... Jaz imam posebej ventil za toplo/mrzlo/deževnico znotraj bajte, tako za garažo kot za letno kuhinjo in torej zapiram lahko 6 pip vsako zase ali skupaj. Pozimi seveda vse zaprte, razen če se iz bilo katerega razloga vida rabi, se odpre in ko se odrabi, takoj zapre. Imamo zdaj garažo izolirano bolj kot eni bajto, pa dokler se ne bo ogrevala, se voda pozimi zapira.
Torej meni gre vsa voda v hišo in potem iz nje ven. Znotraj hiše je pa še glavni ventil, ki vse skupaj zapre...
Nazadnje urejeno: