Vodovodne cevi

aver

Pripravnik
9. jun 2008
441
12
18
Pozdravljeni,

ali je možno na kakšen način v steni ugotoviti kje natančno se nahajajo vodovodne cevi? Vem kje so vendar bi v bližini moral zvrati nekaj lukenj in jih nebi rad prevrtal.

Lp

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
z detektorjem - imajo vodovodarji. Zdaj kako je cenenimi zadevemi ne vem, a oni ta zaresni hudo dobro določijo kje je cev.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.801
6.781
113
pri taščici
Kaj pa ce.ima ze alumplast. Tudi najde?
Kako najti odtocno pvc cev pod ploscicami.
Zadnjic sem montiral viseco omaro, cez nekaj dni mi zena pravi da je pregorela zarnica v garazi. Ugotovim da je zarnica ok, da en menjalni stikal prizge luc, drug pa ne. Ker mi malo znanja o elektriki pri menjalnih in kriznih manjka pride svak v kontrolo. Kaj kmalu ugotoviva da sem lepo prevrtal kabel ko sem montiral omarico.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
To pa dobiš pri Kitajcu za 5€.
hysterical-1.gif
Pa še to dvomim, da bi zaznala električne vodnike, posebno če niso pod napetostjo.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
alumplast seveda najde...je noter aluminij.

vem da reagira na kovino, les. (ostalo sem pozabil).

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.978
6.993
113
ksz..si bom sposodil tole temo, ker na najdem bolj primerne.

Ideja je padla o zunanji pipi. Fasade še ni. Na steni (direktno na cigl) bi se namestila nadometna vodotesna elektro omarica, v kateri bi bila pipa za vodo. Da se doseže primerna globina bi se malo poštemalo. Alkatenko bi se potem spustilo ob steni vse do globine temeljev in potem priklop na glavni dovod vode v hišo (T-člen). Ker bo potem na vse skupaj prišla fasada, me načeloma zmrzal ne skrbi.

Komentarji, je zadeva primerno planirana?

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Za ziher nekje spodaj montiraj še en ventil. Ne vem pa zakaj kompliciraš z omarico? Če ti pipa ne bo štrlela iz fasade, bo večen problem s priključki in šlauhom.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.978
6.993
113
Želja je ja, da je pipa skrita, in estetsko ne moti :)
Al kak druga ideja kot omarica?

Prvotno je bil plan, da se uredi še en manjši jašek, da bi bil not ventil, ampak potem bi se moralo spustiti vse na 0.8m? Cev je pa zdaj nekje 0.5m pod zemljo.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
Obvezno rabiš imeti možnost izpusta vode prek zime. Ali to urejaš na zunanji strani stene (z jaškom oz omarico v fasadi (bodoči redvidevam) ali pa z notranje strani (odvisno kako pride voda do tega mesta).

• Všeč mi je
Reactions: McGiver

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Tam kjer bo omarica, najbrž ne bo stiropora, zato ne vidim razloga, zakaj voda v omarici ne bi zmrznila?

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.007
6.617
113
pa še en lušten toplotni most...

Če imaš le možnost, daš pipo nekam drugam, kot na fasado, boga mi... Pa preden gre voda iz bajte en ventil, da lahko čez zimo zapreš! V vsakem primeru!

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi
I

Izbrisan uporabnik #9334

Zakaj ne? Spodaj si naj naredi izpustni ventil, stvar rešena. Poleg tega - če bo vse skupaj vgrajeno v niši fasade, ni tam nič tako kritičnega, da ne bi preživelo zime.
Saj nismo Sibirija :rolleyes: .

Pri meni to čisto v redu deluje, imam še dosti bolj kritično izpostavljene punkte, pa ni težav. V fasadi pa - prosim vas!

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.978
6.993
113
Pbutec; ne bo ne, lahko pa se recimo na vrata omarice nalepi nek stiropor?

Jade; iz bajte ven ne bo ventila, cev je zunaj in tja se bi naredil T člen. Toplotni most te skrbi zaradi česa? Če je eno zimo bilo vse OK, pa so bile vse stene gole, potem ne vem kaj bi bil problem tu, če bi bil en mali del brez fasade?

Demz, ja..ampak kam ga naj dam? Ventil? Ker kakor hitro bo nek "jašek", bo tisto še toliko bolj izpostavljeno zmrzali? Kako imaš točno ti?