Vodni kamen - kako očistiti

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.084
4.080
113
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
Jao, jezi me vodni kamen, ki se nabira malo dalj časa in ga je potem potrebno očistiti.
Na vikendu bana ni ravna in se ta vodni kamen nabira tam. Vsake toliko časa se ga lotim... delno se ga da očistiti, čisto pa ne!!

Uporabila sem vse od Cilit Banga za vodni kamen...pa do varekine...
POMOČ
wink-1.gif

Od 1:45 naprej:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
Da bi zaradi deci solne kisline razpadlo betonsko kanalizacijsko omrežje po Ljubljani se najbrž ni za bati. Jaz sem svoje marmornatne stopnice že dvakrat drgnil z nerazredčeno 20%pa so samo malo bolj hrapave postale. Greznica bo prej razpadla zaradi amoniaka ki nastaja v njej.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Citat:
Uporabnik philips pravi:
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Da, solne kisline se je za bati! Brez nevtralizacije oz. z razredčevanjem (tvoja metoda izpiranja z veliko količino vode) si škodovanje samo še drastično povečal!
jezen.gif

Kako lahko z redčenjem povečaš škodo? Ni to homeopatija, da bolj kot redčiš bolj je močno
rolleyes-1.gif

Tako, da se bo v okolju solna kislina nevtralizirala na vsak način. Pri tem bo topila najprej trdotne elemente v vodi, potem pa še okolico, npr. apnenec v pesku, zemlji, betonu ... dokler ne bo popolnoma razpadla v kloride. Pri tem delovanju bo nastalo precej škode, kaj mislite! Če jo pa prej kontrolirano nevtraliziraš, pa te škode ni.

Dovolj jasno?

Svoje čase sem mehčal vodo s fosforno kislino. Ker je imela trdoto 24 nemških st. in tudi sicer po kompletni analizi, sem za nevtralizacijo oz. mehčanje potreboval 322 ml fosforne kisline za m3 vode. Ker sem potreboval rahlo kisel pH (6,5) , pa tudi zaradi poenostavitve (ne moreš pač vsakič delati točne analize), sem dajal 330 ml. Tistih 8 ml prebitka mi je v treh mesecih požrlo kompleten cink po vodovodnih instalacijah. Še celo rože so bile zastrupljene z njim, ko jih je žena zalivala !
rolleyes-1.gif