Vodni filtri (ne mislim vrča)

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Ob poplavi vseh vodnih filtrov, me zanima, če je kdo montiral že kak vodni filter, ki preprečuje rji in drugi mehanski svinjariji do pip, pralnega stroja, pomivalnega stroja itd.

Rad bi nek filter, ki bi ga zmontiral pri števcih, tako na topli in mrzli vodi.

Nazadnje urejeno:

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Jaz imam nabavkjen Judo filter...100 mikronov kovinska mrezica...bistvo mi je bilo da mrezice ne rabim menjat ter da se filter z lahkoto cisti. Cena je bila 200 eur a se nimam zmontirano (vodovodarja v krizu stihnilo
wink-1.gif
).
Se pravi mi bo filtriralo mehanske delce ...za kaj bolj finega bi rabil bolj fino mrezico. A to kar ti rabos bi mogla tudi tako groba/fina funkcionirat.
A pa si siguren da je rja zunanjega izvora? Ponavadi je le ta posledica rjavenja hisne instalacije.

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Sej nimam težav, ampak vem kaj vse se v vodi pojavlja. Glede na to, da pa imam vse nove ventile, pipe, ter tudi večino inštalacije, gre za preventivo.

Gre pa za blok.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.460
9.765
113
EU
Imam v hiši pred reducirnim ventilo petdeset mikronski filter. Filtrira mehanske delce, ker sem imel težave z regulacijo pritiska zaradi zatikanja ventila. Kartušo filtra zamenjam na dve leti.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.460
9.765
113
EU
To je OK. Sicer jaz imam enojnega in ne trojnega, Vendar se pozna pri delovanju pip in ventilov pralnih strojev, da ni nesnage v vodi.
Ti lahko s kombinacijo filtrov dosežeš različne učinke, tako da je to dosti boljše.