Teh pol litra je lahko "ušlo" tudi v wc kotliček, pralni stroj ali bilokam drugam. Razen če si čez noč imel zaprte ventile, pa še ti niso sigurni da 100% držijo.
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
Zal zgodba s puscanjem se ni koncana. V jasku se mi se vedno nabira voda, stevec pa kaze puscanje okoli 0.5 dl na uro. Ne pusca na saniranem delu. Glede na to da se voda nabira v jasku, domnevam da pusca nekje blizu. Kako hitro se taksno puscanje poveca, ce se sploh. Odkrivanje puscanja po cevi iz jaska ven zahteva razbijanje porfida, povecanje 'delovnega prostora' - povecanje luknje jaska in kopanje pod porfidom. V upanju, da je luknjica blizu. Torej pcoje, razbijanje, cakanje, potegnit novo cev. Kaj pravite.
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
Preverjal sem preko noci in ce stevec pokaze da je steklo .4l v cca 8h, pol mora nekje puscat... Podtalnica, za hiso je potok, dezja ni bilo ze lep kos casa, sosad ima vrtino v podtalnico, ki je pa zagotovo vsaj par metrov nizje kot moj jasek. Pa se hisa ne stoji na ravnini, ampak na vzpenjajocem se terenu.
Citat:
Uporabnik Bucko pravi:
@mr_: Ne rabiš kopat in ugotavljat kje pušča. Pusti staro cev tam kjer je.
Naredi tako kot je predlagal igi - obvod oz. spelji cev po drugi trasi - kjer imaš najmanj dela. Pa najprej daš eno večjo cev, in šele v tisto notri alkaten.
ob puščanju predlagam odlično rešitev spojke za popravilo..lahko je tudi pocvinkana cev ali baker ali pa PE cev. Video:
ti si tud pocvinkanob puščanju predlagam odlično rešitev spojke za popravilo..lahko je tudi pocvinkana cev ali baker ali pa PE cev. Video:
dve dimenziji imajo v Mtehniki...več izbire imajo na: https://www.instal.si/spojke-za-popravilo-ceviV kateri trgovini to prodajajo končnim kupcem. Jaz je še nisem zasledil, razen če gre za običajno spojko za alkaten cevi.