Voda pušča

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Teh pol litra je lahko "ušlo" tudi v wc kotliček, pralni stroj ali bilokam drugam. Razen če si čez noč imel zaprte ventile, pa še ti niso sigurni da 100% držijo.

igi

Guru
13. okt 2007
5.608
1.207
113
Celje
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
Zal zgodba s puscanjem se ni koncana. V jasku se mi se vedno nabira voda, stevec pa kaze puscanje okoli 0.5 dl na uro. Ne pusca na saniranem delu. Glede na to da se voda nabira v jasku, domnevam da pusca nekje blizu. Kako hitro se taksno puscanje poveca, ce se sploh. Odkrivanje puscanja po cevi iz jaska ven zahteva razbijanje porfida, povecanje 'delovnega prostora' - povecanje luknje jaska in kopanje pod porfidom. V upanju, da je luknjica blizu. Torej pcoje, razbijanje, cakanje, potegnit novo cev. Kaj pravite.

Nimaš pa opcije po drugi trasi potegnat cevi, da bi se izognil razbijanju porfida? pač večji del potegneš nekje vzporedno, potem pa mogoče kak meter spodkoplješ ali nabiješ eno kovinsko cev do jaška in potem v to cev potisneš alkaten?

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
Preverjal sem preko noci in ce stevec pokaze da je steklo .4l v cca 8h, pol mora nekje puscat... Podtalnica, za hiso je potok, dezja ni bilo ze lep kos casa, sosad ima vrtino v podtalnico, ki je pa zagotovo vsaj par metrov nizje kot moj jasek. Pa se hisa ne stoji na ravnini, ampak na vzpenjajocem se terenu.

žal če si prepričan da je cev fuč pa boš res moral kopati za cevjo da ugotoviš kje spušča --- žal se take stvari tudi dogajajo ,novo sev pa položi v " posteljico kot sem ti že napisal
rolleyes-1.gif

Bucko

Fizikalc
28. avg 2007
1.739
53
48
@mr_: Ne rabiš kopat in ugotavljat kje pušča. Pusti staro cev tam kjer je.
Naredi tako kot je predlagal igi - obvod oz. spelji cev po drugi trasi - kjer imaš najmanj dela. Pa najprej daš eno večjo cev, in šele v tisto notri alkaten.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.794
6.779
113
pri taščici
A ti ki kanalizacijo gledajo s kamero pa take cevi ne morejo pregledat? Premajhen fi? Sicer ni poceni, ampak ce bi ti dolocil mesto puscanja si mogoce precej prihranil.

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik Bucko pravi:
@mr_: Ne rabiš kopat in ugotavljat kje pušča. Pusti staro cev tam kjer je.
Naredi tako kot je predlagal igi - obvod oz. spelji cev po drugi trasi - kjer imaš najmanj dela. Pa najprej daš eno večjo cev, in šele v tisto notri alkaten.

zakaj bi dupliral cevi če ni potrebe če bi prvo cev zasipal z mivko ( nad in pod njo ) do tega ni bi prišlo. vprašanje pa je koliko barsko cev je že prej imel položeno 12 barske so debelejše kot pa 6 barske,ko bi vsaj približno vedeli kje ima speljano traso bi bilo lažje pametovati kaj in kako. vvsakem primeru pa bo moral kopati tako ali drugače.
sprasujem se.gif

mr_

Guru
20. sep 2007
9.369
2.745
113
No tako zgleda, levo spodaj je jasek kamor pride vodovodna cev, ki tece pod to tlakovano potko. Desno pa je alternativa za kopat in napeljat novo cev. Ena tezava je v tem, ker je cca. 60 cm globoko ze plinska cev. Sicer je speljana, gledano na sliki bolj levo, blizje potki. Ce kopljem bolj desno, pa sem blizje razmejitvenem zidu, in ne pride toliko do efekta globina cevi, zaradi zmrzali, ker bi bil itak oddaljen le nekaj cm od zida. Sicer da bi voda v cevi zamrznila je malo verjetno (Goriska).

https://lh6.googleusercontent....52010.26.51.jpg

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Tole bi itak na roke skopal, tako da lakhko položiš ob plinski cevi. Res pa je, da če se voda redno uporablja in če jo daš v dve cevi kot je nekdo že svetoval, zlepa ne bo zmrznila.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.369
2.745
113
Saj ne da bi bil problem napeljat ob plinski cevi, problem je to skopat, ker spodaj je vse v ostankih gradnje in ne gre zlahka. Da bi pa s krampom ob plinu udarjal, mi ne disi.:)

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
na alkatenu je hudo težko določevati mesto puščanja, sploh pa tako puščanje ne bo moč zaznati.

Glede ugibanj..sigurno pušča cev, ker zdaj v tem sušnem obdobju voda nima od kje priteči.

Tdui sam bi razmislil o novi cevi....par metrov stran najdeš obstoječo, potem pa na novo skolejš do vdomerne ure (lahko po istem emstu, kot gre stara...je vseeno...itak se je ne bo več uporabljalo.

16. mar 2021
2
0
1
ob puščanju predlagam odlično rešitev spojke za popravilo..lahko je tudi pocvinkana cev ali baker ali pa PE cev. Video:

Priponke

• Spojka za popravilo.pdf
    594,1 KB · Ogledi: 174

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.716
3.333
113
V kateri trgovini to prodajajo končnim kupcem. Jaz je še nisem zasledil, razen če gre za običajno spojko za alkaten cevi.